preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Monte Zaro" Pula

Login
Školska knjižnica

Dobro došli u katalog školske knjižnice!

Pretražite cjelokupni fond knjižnice i dođite do željene knjige.

E katalog 

 

 

 

 

 

I na Facebook stranicu školske knjižnice!
   


 

 

eLektire

 

 

 

http://lektire.skole.hr/lektire-osnovna-skola

"Zaro"

Digitalni školski list "Zaro"

 

 

 

 

http://zaro.com.hr

YouTube kanal OŠ Monte Zaro Pula

Upisi u srednju

www.upisi.hr

 

Autorska prava

Izjava o autorskim pravima 

Sadržaj web stranice http://www.os-mzaro-pu.skole.hr/ vlasništvo je OŠ Monte Zaro Pula. Nije dozvoljeno objavljivati sadržaje s web stranice na drugim mjestima ako o tome nije obaviještena Škola. Zlouporaba sadržaja web stranice bit će prijavljena nadležnim službama.

Web stranica  sadrži i podatke te poveznice na neke druge web stranice iz područja odgoja i obrazovanja. Sadržaji tih web stranica nisu vlasništvo OŠ Monte Zaro Pula i Škola nije odgovorna za njihovo uređivanje. (Web tim)

Sigurniji internet

Prijavi MUP-u nekulturno ponašanje na Intenetu

Prijavi zlostavljanje preko interneta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Obrazovne igre:
Zaštita osobnih podatakahttp://bit.ly/igra1
Sigurnost na društvenim mrežamahttp://bit.ly/igra2
Zamke elektroničke pošte: http://bit.ly/igra3

 

E-knjige

           

OBAVIJEST

Ljubazno molimo zaposlenike škole, roditelje i posjetitelje da se pridržavaju odluka Školskog odbora, Učiteljskog vijeća, Vijeća roditelja  i EKO odbora te ne parkiraju školskom dvorištu za vrijeme održavanja nastave zbog sigurnosti i slobode učeničkog kretanja na odmorima i nastavi TZK-a. Izuzetak: domar škole, dostava za školsku kuhinju, majstori po pozivu, školska liječnica. (uprava škole) 

Slikovni rezultat za hvala

Školska pravila

  • Prihvaćamo druge u igru i pomažemo im.
  • Pristojno komuniciramo i o drugima govorimo samo dobro.
  • Sukobe rješavamo razgovorom i prijavljujemo svako nasilje.
  • Poštujemo različitosti i tuđe stvari. 
  • Čuvamo okoliš škole.
  • Poštujemo Kućni red škole. 

Vrijednosti: prijateljstvo, pristojnost, ravnopravnost, tolerancija i poštovanje 

(Vijeće učenika, 29.9.2017.)

Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 10. 2010.

Ukupno: 937751
Ovaj mjesec: 3066
Ovaj tjedan: 1241
Danas: 14
Zakon
Korisni linkovi

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta 

Usluge koje pruža CARNet dostupne su uz primjenu
elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr kojeg možete dobiti u tajništvu škole.

 

 

 

Srce: Centar za e-učenje

 

 

 

 

 

Kalendar

Kalendar događanja, blagdana, obljetnica

Igre online

Carnet vijesti
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
23.02.2018. 14:08
.hr domena slavi 25 godina postojanja
CARNET je danas obilježio 25 godina otkako je Hrvatska dobila svoju nacionalnu domenu te tako postala priznata i u globalnom internetskom prostoru.

13.02.2018. 16:47
Potpredsjednik Europske komisije posjetio OŠ Izidora Kršnjavoga
Potpredsjednik Europske komisije, Andrus Ansip koji danas boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj, obišao je zajedno s predsjednicom Republike Hrvatske, Kolindom Grabar-Kitarović te ravnateljem CARNET-a, Goranom Kezunovićem zagrebačku Osnovnu školu Izidora Kršnjavoga, jednu od 151 škole koja je uključena u provedbu pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“.

05.02.2018. 11:45
Obilježite s nama Dan sigurnijeg Interneta
Povodom Dana sigurnijeg Interneta, koji se obilježava u utorak, 6. veljače 2018. godine Nacionalni CERT će s početkom u 12 i 30 sati održati webinar naslovljen "WannaCry - Dani nesigurnog Interneta" 

01.02.2018. 09:13
Znanstveni piknik 2018.
Sedmu godinu zaredom, od 25. do 27. svibnja 2018. godine na jezeru Jarun u Zagrebu, održat će se Znanstveni piknik čiji je glavni cilj promovirati znanost u najširem smislu te zainteresirati mlade ljude da odaberu znanost kao svoj životni put. 

01.02.2018. 08:43
Nacionalni CERT sudjelovao u "Cyber SOPEx" vježbi
U utorak, 30. siječnja 2018. godine, Agencija Europske unije za mrežnu i informacijsku sigurnost, ENISA (engl. European Network and Information Security Agency), organizirala je kibernetičku vježbu "Cyber SOPEx" s ciljem poboljšanja suradnje između CSIRT-ova (eng. Computer Security Incident Response Team). Ovo je bila prva vježba takvog tipa.

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Kako su Anja i Mia spasile Božić
Autor: Branka Sironić, 21. 12. 2017.

Iz pera naših mladih autorica proizašla je jedna neobična božićna priča. Anja Brščić (5. b) i Mia Kešmer (5. a) utorkom 7. sat provode na dodatnoj nastavi Hrvatskog jezika, uvijek nasmijane, grickajući čokoladne keksiće i usput se odlično zabavljajući.

A kad se male ruke slože i spoje dječju maštu s talentom za pisanje, nastane zabavna i topla, još uvijek neispričana priča. U nastavku, klikom na opširnije, pročitajte kako je zajedničkim snagama spašen Božić.

U oba slučaja, keksi su krivi za sve! :) (učiteljice Hrvatskog jezika Maja Radolović Čalić i Lea Matticchio)


Misija: „Spašavanje Božića“

 

            Jeste li ikada upoznali vilenjaka? Niste? Ako niste, sada ćete. Da, da, ja sam taj vilenjak. Zovem se Jura, Krivac Jura. Zašto sam dobio taj nadimak? Pa…evo ispričat ću vam.

           Ovo se dogodilo tjedan dana prije Božića. Djed se Mraz tog dana probudio ranije nego inače kako bi otišao na tavan po dijelove za igračke. Posegnuo je za vrećom, a vreća je kao kruška pala na njega. Moji prijatelji vilenjaci i ja više nismo mogli čekati da Djed donese te dijelove pa smo krenuli na tavan kako bismo ih sami uzeli.

            Kad smo stigli na tavan imali smo što vidjeti: na podu su bile dvije kruške – Djedica i vreća. Jako smo se zabrinuli jer ga nismo mogli probuditi. Odmah sam se JA, Jura, dosjetio pozvati Baku Mraz. Moji prijatelji slabašni Tibor i veseli Patrik otišli su po nju, a kada je Baka Mraz čula što se dogodilo, užurbano je dotrčala. Čim je došla shvatila je kako je Djedica u nesvijesti. Polegla ga je na kauč i pripremila mu toplo mlijeko i keksiće. Ali Djedica se ničeg nije sjećao, nije znao tko je. Izgubio je pamćenje…

            Baka Mraz, Rudolph i ja panično smo počeli razmišljati što će dalje biti s Božićem. RUDOLPH se sjetio da stavi u novine oglas za audiciju. Mislim i JA sam, ali… on je prije rekao.

            Na audiciju su došli: Superman, Uskršnji zec, vilenjak Pero, fanovi (dvoje djece), znanstvenik, Kupid, Bambi i Grinch. Odjednom su svi kandidati nestali, jedini je Grinch ostao. Ja sam ga zaposlio. Mislio sam kako je to dobra ideja. Pa popravio se…zar ne? Baka Mraz i Rudolph se nisu složili. Iskreno, ne znam zašto pa vjerojatno sam ja onaj pametniji.

            Grinch se bacio na posao već prvog dana. Izgledao je dobar, no nije bio. Ups! Otkrivam priču, žao mi je…

             Grinchu je sve išlo od ruke, sve dok na vrata nije pokucao dvadeset i treći prosinac. Rudolph je slučajno načuo njegov plan uništavanja Božića i istog je trena sazvao hitan sastanak. Na sastanku smo bili samo Baka Mraz, Rudolph i ja. U početku me nisu htjeli pozvati jer sam ja bio onaj koji je zaposlio Grincha, ali su se naposljetku predomislili jer im je bila potrebna moja pomoć.

Grinchev je plan glasio ovako:

1. Ispeci medenjake

2. Kapni u njih dvije kapljice „Dvodnevnog sna“

3. Podijeli svima SNENE medenjake.

4. Uništi sve darove.

5. BOŽIĆ JE UNIŠTEN!!!!!

 

            Grinch je u taj čas uletio u sobu u kojoj smo imali sastanak i dao nam pozivnice za zabavu na Badnju večer. Kada je izašao odmah sam rekao:  „Pa tamo će nam dati SNENE medenjake!“ Oni su potvrdno kimnuli glavama. Počeli smo razmišljati. Na kraju sastanka Rudolph me je prozvao Krivac Jura, eto otud mi nadimak! Oh da, zaboravio sam vam reći, smislili smo plan. Zamijenit ćemo napitke i umjesto „Dvodnevnog sna“ staviti bočicu „Božićne radosti“.

            Baka Mraz, Rudolph i ja smo prije zabave otišli zamijeniti napitke. Sa strane smo ugledali posebne kekse koje je Grinch namijenio sebi. Stavili smo na njih naš napitak jer Grinch ne bi sam sebe otrovao, a bočicu s „Dvodnevnim snom“ uzeli smo sa sobom. Potom smo otišli na zabavu. Tamo su već bili vilenjaci, sobovi, snjegovići i pingvini. Grinch je na veliki stol stavio medenjake i pozvao nas da se poslužimo. Svi su uzeli medenjake kao i mi. Jedino je Grinch uzeo svoje „posebne“ medenjake.

            Odjednom je Grinch po prvi put osjetio radost Božića. Počeo je plesati i pjevati božićne pjesme. Tada je u dvoranu ušao Djed Mraz. Grinch ga je zagrlio i u tom se trenu Djedu pamćenje opet vratilo. Baka Mraz, Rudolph i ja smo mu sve ispričali.

            Sve je ponovno bilo na svome mjestu.

            Došla je ponoć. U saonicama su bili svi darovi, Djedica i  nešto zeleno…  Da, bio je to Grinch!

            Ovaj napitak traje samo jedan Božić tako da se za ovaj Božić ne morate brinuti, ali tko zna što će biti idućeg Božića…

            SRETAN BOŽIĆ!

Anja Brščić, 5. b i Mia Kešmer, 5. a

 

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju