preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Tražilica


Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 10. 2010.

Ukupno: 919702
Ovaj mjesec: 1936
Ovaj tjedan: 366
Danas: 269
Finalisti
Dokumenti
Zakon
Lista linkova je prazna
Korisni linkovi

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta 

Usluge koje pruža CARNet dostupne su uz primjenu
elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr kojeg možete dobiti u tajništvu škole.

 

 

 

Srce: Centar za e-učenje

 

 

 

 

 

Školska pravila

  • Prihvaćam druge u igru i pomažem im.
  • Pristojno komuniciram i o drugima govorim samo dobro.
  • Sukobe rješavam razgovorom i prijavljujem svako nasilje.
  • Poštujem različitosti i tuđe stvari.

Vrijednosti: prijateljstvo, pristojnost, ravnopravnost i poštovanje 

(Vijeće učenika)

 
Vrijeme
Na današnji dan

Kalendar

Kalendar događanja, blagdana, obljetnica

Zvjezdani kutak

Igre online

Carnet vijesti
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
18.09.2017. 13:07
Još dva dana za prijavu na e-tečaj Moodle dizajner
Upisi u drugu grupu CARNetovog masovnog online tečaja Moodle dizajner još uvijek traju, a svi zainteresirani mogu se prijaviti najkasnije do 19. rujna 2017. godine u ponoć. Obrasci za prijavu dostupni su putem stranica CARNetovog mrežnog sjedišta .

15.09.2017. 13:39
Razvoj generičkih kompetencija učenika u projektu ATS2020
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet poziva sve zainteresirane na prezentaciju pokusne primjene modela projekta ATS2020 (Assesment of Transversal Skills 2020), koja će se održati u petak 22. rujna 2017. godine u prostorijama CARNeta, Josipa Marohnića 5, Zagreb. 

12.09.2017. 15:11
GrowCERT: projekt CARNetovog Nacionalnog CERT-a
S ciljem jačanja kapaciteta Nacionalnog CERT-a i poboljšanja suradnje na nacionalnoj i europskoj razini CARNet je pokrenuo projekt pod nazivom  GrowCERT . Projekt u vrijednosti od gotovo 985 000 eura sufinanciran je sredstvima Europske komisije putem Instrumenta za povezivanje Europe (CEF - Connecting Europe Facility).

08.09.2017. 14:59
CARNet održao webinar za ravnatelje o strateškom planiranju za razvoj digitalne zrelosti škola
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet u sklopu nacionalnog pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ održala je, u četvrtak 7. rujna 2017. godine, još jedan u nizu edukativnih webinara na temu podrške ravnateljima u razvoju digitalne zrelosti škola kroz strateško planiranje.

08.09.2017. 09:00
Glasajte za projekt e-Škole na I-LINC platformi
Otvorena europska platforma I-LINC koja omogućuje povezivanje sa svim dionicima zainteresiranim za poboljšanje zapošljivosti mladih i poduzetništva te modernizaciju obrazovanja uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije, uvrstila je CARNetov pilot projekt „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ u bazu izvanrednih inicijativa na području razvoja digitalnih vještina.

vijesti

Prevladaj komunikacijske razlike

Dio učitelja i stručnih suradnika škole polazili su tečaj hrvatskog znakovnog jezika u sklopu projekta " Prevladaj komunikacijske razlike" odobrenog od Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.Osnovna škola Monte Zaro bila je partnerska organizacija projekta. U subotu, 10. svibnja 2014. u Udruzi djece i mladih oštećena sluha Istre, nositelju projekta polaznike tečaja ispitala je gospođa Mirjana Juriša, predsjednica Hrvatskog društva tumača i prevoditelja znakovnog jezika gluhih. Ovo je druga skupina učitelja škole koja je završila osnovni tečaj. Nakon ispita  Mirjana Juriša pohvalila je polaznike za redovitost pohađanja tečaja (40 sati) i dobro pokazano početno znanje na ispitu.  (ravnateljica)

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 12. 5. 2014. 09:30

Mimohod od Portarate do Foruma i puštanje plavih balona

Predstavnici osnovne škole Monte Zaro i ove godine su se pridružili obilježavanju svjetskog dana autizma (2.travnja) u Puli u organizaciji Udruge za autizam Istarske županije.

Učenici 4.b razreda s učiteljicom Rozanom Cerin  i pomoćnicama Martinom Reškoski i Anom Jovanović, učenici 3.a razreda s učiteljicom Cinziom Steffe' Pašalić i rehabilitatorica Đana Todorović sudjelovali su u mimohodu od tržnice do Foruma skrećući važnost na ranu dijagnostiku poremećaja iz autističnog spektra koja je ključ bolje rehabilitacije djece i budućeg uključivanja u rad.  Na osunčanom Forumu pridružile su im se psihologinja Marija Jurčević i ravnateljica Branka Sironić na kojem su djeca simbolično pustila u zrak plave balone. Učenici su u čast njegovanja tolerancije srčano otpjevali pjesmu: Nek svud ljubav sja. Predstavnike udruge podržali su i zamjenik župana Istarske županije Miodrag Čerina i zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci.(Maša Kosanović, IV.b uz pomoć učiteljice Rozane Cerin)

Foto galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 2. 4. 2014. 17:35

Tečaj hrvatskog znakovnog jezika

Projekt "Prevladaj komunikacijske razlike" odobrila je Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnoga društva. U ponedjeljak, 10.03.2014. godine je započelo održavanje tečaja hrvatskogznakovnog jezika u prostorijama Udruge djece i mladih oštećena sluha Istre. Aleks Tanković, predsjednik te udruge pozdravio je sve polaznike te im poželio uspješan ulazak u komunikacijski svijet hrvatskog znakovnog jezika. Uvodno predavanje održala je Mirjana Juriša, prof.def, predsjednica Hrvatskog društva tumača i prevoditelja znakovnog jezika gluhih iz Zagreba u kojem ih je upoznala sa specifičnim oblicima komuniciranja.

Projekt se provodi partnerstvom Udruge mladih i djece oštećena sluha Istre, OŠ Monte Zaro i Udruge Birikina Pula. Ovo je već druga skupina djelatnika OŠ Monte Zaro koja pohađa tečaj u trajanju od 40 sati. Predavač je tumač hrvatskog znakovnog jezika Vedrana Radić Muhvić. Polaznike će ispitati komisija koja će im uručiti potvrdnice o završenom tečaju. OŠ Monte Zaro integrirano pohađaju i djeca oštećena sluha kojima u nastavi pomaže tumač hrvatskog znakovnog jezika. (učiteljica, Karmen Grgurić)

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 14. 3. 2014. 10:27

Udruga UGNIŽ svečano obilježila 65 godina postojanja

Školski zbor i orkestar, pod vodstvom učiteljica Tanje Uležić i asistentice Štefice Martinić na svečanosti 65. godišnjice Udruge gluhih i nagluhih Istarske županije (UGNIŽ) izveo je dvije prekrasne pjesme o ljubavi i prijateljstvu: "Na mome nebu" i "Tumbalalajka" uz pratnju hrvatskog znakovnog jezika. Predsjednica društva Svetlana Cukerić uručila je ravnateljici zahvalnicu za dobru suradnju s učenicima, učiteljima i stručnim suradnicima škole. Učenici su dobili male darove za zahvalu. Predstavnicima škole i učenicima će ovaj utorak, 5. prosinca, ostati u sjećanju zbog vrlo srdačnih domaćina.

U ime  Istarske županije skupu se obratila Sonja Grozić - Živolić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb,  u ime Grada Pule UGNIŽ-u je rođendan čestitao  dogradonačelnik Fabrizio Radin, te predstavnici Saveza gluhih Republike Hrvatske, Udruga gluhih iz Karlovca i Pazina. (ravnateljica)

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 5. 12. 2013. 20:42

Obilježavanje Tjedna ADHD-a

U tjednu od 6.-13. listopada 2013. god. diljem svijeta obilježava se Tjedan ADHD-a.            Termin ADHD je skraćenica engleskog naziva Attention Deficit  Hyperactivity Disorder kod nas poznatog pod nazivom Deficit pažnje/hiperaktivni poremećaj. Riječ je o razvojnom poremećaju u ponašanju koji kao glavne karakteristike ubraja nepažnju, impulzivnost i hiperaktivnost, a manifestira se vidljivim načinima ponašanja. Kako bi se podigla razina svjesnosti o ovom razvojnom poremećaju planirane su i organizirane mnogobrojne aktivnosti diljem svijeta.Prikladnim uređenjem školskog panoa u prizemlju i naša škola obilježava Tjedan ADHD -a. (rehabilitator Karin Bolković Fornažar)

  :: opširnije :: 


objavio: Zlatko Lasek  datum: 10. 10. 2013. 12:30

U hotelu Park Plaza na nastupu

U srijedu, 9. listopada nastupali smo u hotelu Park Plaza naše male igrokaze koje nas je uvježbala učiteljica III.b razreda Vesna Vretenar. Bilo je jako zanimljivo, imali smo čast predstavljati školu na 11. međunarodnom susretu prijateljstva učenika s intelektualnim teškoćama. Osim nas bilo je i puno učenika iz drugih škola (npr. Veruda, Vidikovac, Kaštanjer, Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Marčana, Krnica, Medulin, Ližnjan...), vrtića (Marčana , Žminj...) i ustanova (npr. Dnevni centar za rehabilitaciju Pula). Program je bio dug, ali smo vidjeli puno lijepih i dirljivih nastupa. Naučili smo da treba poštovati sve ljude i njihov trud. Pljeskali smo i fotografirali. Na kraju smo kao zahvalu dobili dar i kolač. S nama su bile rehabilitatorica Karin i ravnateljica Branka koje su nas pohvalile za lijep nastup i pristojno ponašanje. (učenici III.b razreda: Ivana Džinić, Ivan Milić i Viktorija Boban)

Foto galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 9. 10. 2013. 17:31

U novom prostoru - naši suradnici UDMOSI Pula

 Udruga djece i mladih oštećena sluha Istre u ponedjeljak, 27.5.2013., svečano je otvorila svoje nove prostorije u Radićevoj 8. Naši učenici V. b razreda s razrednicom Manuelom Mišan i rehabilitatoricom Karin Bolković Fornažar izveli su na otvorenju dvije pjesme "Nek svud ljubav sja" i "Tumbalalajka".  Pjesme su uz pomoć Vedrane Radić popratili na hrvatskom znakovnom jeziku. Predstavnik 5. b razreda Benedikt Rossmanith u ime škole  uručio je Udruzi na poklon sliku, a rehabilitatorica  se zahvalnicom zahvalila na uspješnoj suradnji sa školom i istaknula važnost daljnje suradnje. (Karin Bolković Fornažar)

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 28. 5. 2013. 09:20

Skup Istarskog foruma Udruga osoba s invaliditetom

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3. prosinca, u petak 7.12.2012. godine u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice Pula, od 11 do 13 sati, održan je skup Istarskog foruma Udruga osoba s invaliditetom. Svoj rad i aktivnosti predstavilo je osam županijskih udruga. Prigodnom programu prisustvovali su i učenici predstavnici 3.b i 5.b razreda naše škole koja predstavlja svijetli primjer uključivanja učenika s teškoćama u razvoju u redovni sustav školovanja na području cijele Republike Hrvatske. (...)

  :: opširnije :: 


objavio: Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ Karin Bolković Fornažar  datum: 10. 12. 2012. 19:55

Kulturni susret osoba s intelektualnim teškoćama

U Kongresnoj dvorani Hotela Histria u Puli održano je svečano otvaranje kulturnog dijela 10. Sportsko- rekreativnog i kulturnog susreta osoba s intelektualnim teškoćama iz Hrvatske i Slovenije. Susret je obuhvatio dramske, glazbene, plesne i recitatorske nastupe udruga, ustanova, škola i vrtića, a okupio se veliki broj posjetitelja. U svečanom programu sudjelovali su i naši učenici 5.b s učiteljicom Irenom Radolović i prevoditeljicom Vedranom Radić. Petaši su u crvenim majicama oduševili publiku recitacijom, pjesmom "Nek'svud ljubav sja" i poznavanjem hrvatskog znakovnog jezika. Naši su učenici bili posebno oduševljeni prigodnim poklonima koje su izradili djeca s posebnim potrebama. (učiteljica Irena Radolović)

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ  datum: 4. 10. 2012. 11:35

Mogućnosti uključivanja terapijskog psa u radu s djecom

U četvrtak, 20.9.2012.godine, predstavnici škole učenici Katarina Ivković, Daniel Štorga (8.a), David Orlić, Dunja Celesta Cvar (8.b) i pedagog Saša Jureša sudjelovali su na predavanju Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula. Prof. logoped Lucija Katalenić upoznala je sudionike s "Mogućnosti uključivanja terapijskog psa u radu s djecom". Saznali smo da je pristup radu sa psima spontani i najprirodniji način učenja za djecu. Djeca su motivirana, brže i uspješnije izvršavaju zadatke, dok su psi odani, tolerantni i prijateljski raspoloženi. (tekst i fotografije Matea Madunić, 8.b)

  :: opširnije :: 


objavio: Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ  datum: 20. 9. 2012. 13:30

Stručno predavanje za Učiteljsko vijeće

U četvrtak, 24. svibnja 2012., održano je stručno predavanje za članove Učiteljskog vijeća, u organizaciji Hrvatske zajednice za Down syndrom u suradnji s našom školom.

Prof.dr.sc. Zrinjka Stančić s Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu govorila je o temi: Inkluzija učenika sa sindromom Down. Učitelji i stručni suradnici bili su vrlo zadovoljni ovim interesantnim i stručnim predavanjem koje će im pomoći u pedagoškom i metodičkom radu. (ravnateljica Branka Sironić)

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 26. 5. 2012. 07:08

Dani otvorenih vrata Kluba djece i mladeži gluhih i nagluhih Istarske županije

U sklopu građanske inicijative pod nazivom „ Gluha i čujuća djeca - zajedno kroz život " Klub djece i mladeži gluhih i nagluhih Istarske županije organizirao je Dane otvorenih vrata, 30. i 31. ožujka 2012. godine, u prostorijama Kluba. U samom programu sudjelovali su i predstavnici naše škole : ravnateljica Branka Sironić i učiteljica Irena Radolović sa svojim vrijednim 4.b razredom koji su još jednom otpjevali već popularnu pjesmu " Nek'svud ljubav sja" na hrvatskom znakovnom jeziku.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ  datum: 3. 4. 2012. 15:07

31.3. - Svjetski dan svijesti o autizmu

Svjetski dan svijesti o autizmu obilježen je u subotu, 31.3., na Portarati. Obilježavanje je organizirala Udruga za autizam Istra koja je ovim načinom htjela poslati poruku Puljanima o ovom teškom poremećaju s kojim se rađa jedno od 156 djece.

Građani, prolaznici i posjetitelji bili su anketirani o svjesnosti o postojanju autizma u društvu. Uz informativni štand i izložbu slika, najmlađi Puljani mogli su se uz slatkiše zabaviti u dječjem kutku ili na trampolinu. Organizirana je origami i likovna radionica. U zabavnom djelu programa nastupili su break dance studio Ab Original, mješovita vokalna skupina Nešpula, plesni studio Rondo, KUD Uljanik te učenici 2.b i 4.b osnovne škole Monte Zaro s recitacijama i folklornim nastupom. Posebno valja istaknuti izvedbu pjesme „Nek svud ljubav sja“ na hrvatskom znakovnom jeziku u izvedbi učenika 4.b razreda osnovne škole Monte Zaro.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ  datum: 2. 4. 2012. 18:05

Subota, 31. ožujka 2012.

Naši suradnici, Klub djece i mladeži gluhih i nagluhih Istarske županije i Udruga za autizam Istarske županije pozvali su nas da budemo gosti na njihovim manifestacijama.

U subotu, 31. ožujka 2012. u KDMGNIŽ-u, Anticova 6 na Danu otvorenih vrata Aleks Tanković, predsjednik Kluba upoznat će sudionike s radom i aktivnostima kluba, učiteljice osnovnih škola Monte Zaro i Šijana govorit će o iskustvima i zapažanjima pri radu s gluhom djecom u osnovnoj školi, a bit će riječi o integraciji gluhe djece u redovan sustav školovanja, iskustvima u RH i susjednim zemljama, umjetnoj pužnici i rehabilitaciji gluhe djece.

Istovremeno će se na trgu Portarata  (9,30 - 11,30) obilježavati Svjetski dan svjesnosti o autizmu u organizaciji Udruge za autizam Istra, pod pokroviteljstvom Grada Pule. Nastupit će i naši učenici: učenici IV.b razreda otpjevat će pjesmu prateći je hrvatskim znakovnim jezikom uz vodstvo učiteljice Irene Radolović i prevoditeljice hrvatskog znakovnog jezika Vedrane Radić, folkloraši voditeljice Lucije Modrušan, a uz pomoć KUD-a Uljanik plesat će, a recitatori II.b razreda s učiteljicom Rozanom Cerin Knapić recitirat.

ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 27. 3. 2012. 11:21

Integrativna supervizija u našoj školi

Integrativna supervizija za učitelje i stručne suradnike Istarske županije održana je 14. ožujka 2012. godine. Pod stručnim vodstvom višeg savjetnika Agencije za odgoj i obrazovanje, podružnica Rijeka Roberta Cimpermana učitelji i stručni suradnici izmjenjivali su iskustva, produbljivali stručna znanja te se s radošću družili i na ovom susretu.

učiteljica Rozana Cerin Knapić

  :: opširnije :: 


objavio: Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ  datum: 16. 3. 2012. 13:02

Božićno druženje članova Kluba djece i mladeži gluhih i nagluhih

 Klub djece i mladeži gluhih i nagluhih Istarske županije, u četvrtak 22.12., u prostorijama Kluba organizirao je božićno novogodišnje druženje članova, svih prijatelja i simpatizera Kluba, te brojnih donatora, sponzora, ustanova i volontera koji prate i pomažu rad Kluba. Iskoristili su ovu prigodu i uručili Puljanci i OŠ Monte Zaro zahvalnice za pruženu pomoć i potporu Klubu, gluhoj i nagluhoj djeci i mladima s područja Istarske županije. Kroz osmišljeni program druženje je prošlo u odličnoj atmosferi za koju su se pobrinuli: Mađioničar Stefano, break dance skupina AB Original, učenici IV. b razreda OŠ Monte Zaro, Baletna skupina Plesaoničica Društvo Naša djeca Pula i Djed Božićnjak koji je gluhoj djeci podijelio prigodne poklone. ( izvor: www.barkun.hr)

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ  datum: 27. 12. 2011. 11:45

Uspješno završena uvodna edukacija hrvatskog znakovnog jezika

U Udruzi gluhih i nagluhih Istarske županije u Puli tri mjeseca trajala je uvodna edukacija učenja hrvatskog znakovnog jezika. Redovito su edukaciju pohađali i predstavnici škole (ravnateljica, rehabilitator, učiteljica tjelesno zdravstvene kulture, vjeroučiteljica islamskog vjeronauka, računovođa i pomoćnice u nastavi), te u ponedjeljak, 19.prosinca, položili ispit kod profesorice Mirjane Juriše koja već dvadesetak godina na TV-u prevodi emisije u malom prozorčiću na hrvatski znakovni jezik.

Foto galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 20. 12. 2011. 11:49

Odgojno obrazovno uključivanje u Republici Hrvatskoj – stručni skup međunarodnog studijskog putovanja

 Suradnjom Ministarstava znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske,  prosvete i nauke Republike Srbije i Agencije za odgoj i obrazovanje Zagreb, podružnica Rijeka organizirano je međunarodno, studijsko putovanje i stručni skup pod nazivom „Odgojno-obrazovno uključivanje u Republici Hrvatskoj“. Petnaest stručnih suradnika  zaposlenih  u posebnim ustanovama , osnovnim školama, domovima u Republici Srbiji , Sekretarijatu za obrazovanje Grada Beograda,  Ministarstvu prosvete i nauke na studijskom su putovanju od 12. – 15. prosinca u Rijeci, Opatiji i Puli. Upoznati su s iskustvima 30 godina  inkluzivnog  obrazovanja, sadašnjim stanjem i pravcima razvoja  u Republici Hrvatskoj.

Dobrodošlicu  gostima u Puli  zaželjela je pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elena Puh Belci.

Foto galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 15. 12. 2011. 14:09

Predstavljanje knjige " Vraćaj se, nisi odgovarao kemiju!"

"Vraćaj se, nisi odgovarao kemiju!" naslov je edukativne knjige koja opisuje jedinstveni odnos učenika i učitelja OŠ Verude, ali  i sudbinu jednog dječaka Alena Miloševića koji je bolovao od najtežeg oblika mišićne distrofije. Knjiga je dobila naziv po pismu i crtežu koji je učitelj kemije poslao Alenu dok je bio na liječenju U KBC-u Rijeka. U izradi same knjige sudjelovali su učenici i učitelji OŠ Veruda, Društvo distrofičara Istre, ali i mnogobrojni volonteri i ljudi dobre volje te su zajedničkim radom tiskali 2000 primjeraka. Za promociju knjige izabran je datum kada bi Alen navršio 14 godina, 13. prosinca 2011.  (rehabilitator Karin Bolković Fornažar i fotografije Matea Madunić, 7.b)

Foto galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ  datum: 14. 12. 2011. 11:54

Odgojno obrazovno uključivanje u RH

Edukacijski rehabilitatori  iz Republike Srbije koji su na međunarodnom studijskom putovanju u Republici Hrvatskoj (od 12. - 15. prosinca) posjetit će škole u Rijeci, Opatiji i Puli.

Sudionici su stručnog skupa naziva "Odgojno-obrazovno uključivanje u Republici Hrvatskoj" u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH i Agencije za odgoj i obrazovanje Zagreb i podružnice Rijeka. U školi Monte Zaro boravit će 15. prosinca, razmijenit će iskustva s predstavnicima škole (ravnateljicom, rehabilitatorom, učiteljicama, pomoćnicima u nastavi i prevoditeljicom hrvatskog znakovnog jezika) i boraviti na nastavi. U Puli će još posjetiti Školu za odgoj i obrazovanje te Dnevni centar za rehabilitaciju.

     Ravnateljica: Branka Sironić, prof.ped.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 13. 12. 2011. 06:57

Posjet Centru za autizam Zagreb, podružnica Rijeka

Na poziv i u suradnji s Udrugom za autizam Istarske županije te u sklopu programa rane intervencije u djece s poremećajem iz autističnog spektra predstavnice škole ravnateljica Branka Sironić, rehabilitatorica Karin Bolković- Fornažar i učiteljica Rozana Cerin Knapić boravile su u Rijeci na studijskom putovanju u četvrtak 20.10.2011.

  :: opširnije :: 


objavio: Zlatko Lasek  datum: 21. 10. 2011. 14:25

Ukratko o projektu

Rad s osobnim pomoćnicima i prevoditeljicom znakovnog jezika za učenike (autizam, Down sindrom, oštećenje sluha).

Suradnja s Udrugom gluhih i nagluhih Istarske županije, Centrom za Down sindrom, Udrugom za autizam Istra i Školom za odgoj i obrazovanje Pula.

  :: opširnije :: 


objavio: Karin Bolković Fornažar  datum: 8. 9. 2011. 11:23
» Arhiva naših vijesti    
 


"Zaro"

Digitalni školski list "Zaro"

 

 

 

 

http://zaro.com.hr

YouTube kanal OŠ Monte Zaro Pula


Upisi u srednju

Sigurniji internet

Prijavi MUP-u nekulturno ponašanje na Intenetu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Obrazovne igre:
Zaštita osobnih podatakahttp://bit.ly/igra1
Sigurnost na društvenim mrežamahttp://bit.ly/igra2
Zamke elektroničke pošte: http://bit.ly/igra3

 


Katalog knjižnice

Dobro došli u katalog školske knjižnice!

Pretražite cjelokupni fond knjižnice i dođite do željene knjige.

 

 

 

 

 

I na Facebook stranicu školske knjižnice!
   


 

 


Najbolje iz školskog lista

E-knjige

           

 

  


Lente vremena

Autorska prava

Izjava o autorskim pravima 

Sadržaj web stranice http://www.os-mzaro-pu.skole.hr/ vlasništvo je OŠ Monte Zaro Pula. Nije dozvoljeno objavljivati sadržaje s web stranice na drugim mjestima ako o tome nije obaviještena Škola. Zlouporaba sadržaja web stranice bit će prijavljena nadležnim službama.

Web stranica  sadrži i podatke te poveznice na neke druge web stranice iz područja odgoja i obrazovanja. Sadržaji tih web stranica nisu vlasništvo OŠ Monte Zaro Pula i Škola nije odgovorna za njihovo uređivanje. (Web tim)


Čitateljski klub

10 PRAVA ČITATELJA

1. Pravo da ne čitamo.
2. Pravo da preskačemo stranice.
3. Pravo da ne dovršimo knjigu.
4. Pravo da ponovno čitamo.
5. Pravo da čitamo bilo što.
6. Pravo na zanos.
7. Pravo da čitamo bilo gdje.
 8. Pravo da pabirčimo*.
 9. Pravo da čitamo naglas.
 10. Pravo na šutnju.

Daniel Pennac u knjizi "Od korica do korica"

 (*pabirčiti- skupljati tuđe izreke)


Razmjena znanja

Nastavni materijali
preskoči na navigaciju