preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Monte Zaro" Pula

Login
e-Dnevnik

Školska knjižnica

Dobro došli u katalog školske knjižnice!

Pretražite cjelokupni fond knjižnice i dođite do željene knjige.

E katalog 

I na Facebook stranicu školske knjižnice!
   


 

 

eLektire

 

 

 

http://lektire.skole.hr/lektire-osnovna-skola

"Zaro"

Digitalni školski list "Zaro"

 

 

 

 

http://zaro.com.hr

YouTube kanal OŠ Monte Zaro Pula

Upisi u srednju

www.upisi.hr

 

Autorska prava

Izjava o autorskim pravima 

Sadržaj web stranice http://www.os-mzaro-pu.skole.hr/ vlasništvo je OŠ Monte Zaro Pula. Nije dozvoljeno objavljivati sadržaje s web stranice na drugim mjestima ako o tome nije obaviještena Škola. Zlouporaba sadržaja web stranice bit će prijavljena nadležnim službama.

Web stranica  sadrži i podatke te poveznice na neke druge web stranice iz područja odgoja i obrazovanja. Sadržaji tih web stranica nisu vlasništvo OŠ Monte Zaro Pula i Škola nije odgovorna za njihovo uređivanje. (Web tim)

E-knjige

           

OBAVIJEST

Ljubazno molimo zaposlenike škole, roditelje i posjetitelje da se pridržavaju odluka Školskog odbora, Učiteljskog vijeća, Vijeća roditelja  i EKO odbora te ne parkiraju školskom dvorištu za vrijeme održavanja nastave zbog sigurnosti i slobode učeničkog kretanja na odmorima i nastavi TZK-a. Izuzetak: domar škole, dostava za školsku kuhinju, majstori po pozivu, školska liječnica. (uprava škole) 

Slikovni rezultat za hvala

Tražilica
Školska pravila

  • Prihvaćamo druge u igru i pomažemo im.
  • Pristojno komuniciramo i o drugima govorimo samo dobro.
  • Sukobe rješavamo razgovorom i prijavljujemo svako nasilje.
  • Poštujemo različitosti i tuđe stvari. 
  • Čuvamo okoliš škole.
  • Poštujemo Kućni red škole. 

Vrijednosti: prijateljstvo, pristojnost, ravnopravnost, tolerancija i poštovanje 

(Vijeće učenika, 29.9.2017.)

Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 10. 2010.

Ukupno: 962137
Ovaj mjesec: 902
Ovaj tjedan: 108
Danas: 59
Zakon
Lista linkova je prazna
Korisni linkovi

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta 

Usluge koje pruža CARNet dostupne su uz primjenu
elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr kojeg možete dobiti u tajništvu škole.

 

 

 

Srce: Centar za e-učenje

 

 

 

 

 

Kalendar

Kalendar događanja, blagdana, obljetnica

Igre online

Carnet vijesti
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
05.11.2018. 10:07
Poziv na predstavljanje: Stare lektire u novome ruhu
U okviru Informativnog utorka, CARNET će predstaviti 72 nove inačice e-Lektira koje su objavljene na istoimenom portalu. Predstavljanje će se održati u utorak, 6. studenoga 2018. godine, u 10 sati u prostoru Gradske knjižnice na Starčevićevom trgu 4.

31.10.2018. 12:50
Održan okrugli stol "Ususret europskoj godini kibernetičke sigurnosti“
Prijevare putem interneta, računalne ucjene (ransomware), socijalni inženjering (phishing) i lažne vijesti (fakenews) samo su neke od tema o kojima se raspravljalo jučer na okruglom stolu "Ususret europskoj godini kibernetičke sigurnosti“ u organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET, a u sklopu Europskog mjeseca kibernetičke sigurnosti. 

25.10.2018. 12:17
Otvorene prijave na CUC 2018
Prijave na 20. CARNET-ovu korisničku konferenciju CUC 2018 su OTVORENE i traju do 5. studenoga u 23:59 sati. 

25.10.2018. 11:34
Održan četvrti hrvatski Forum o upravljanju internetom (CRO-IGF)
U četvrtak, 25. listopada 2018. godine u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture održan je četvrti po redu hrvatski Forum o upravljanju internetom (CRO-IGF).  

24.09.2018. 14:45
Objavljen preliminarni program 20. CARNET-ove korisničke konferencije CUC 2018
Objavljen je preliminarni program 20. CARNET-ove korisničke konferencije CUC 2018 koja će se pod nazivom “CUC20: mreža ideja” održati od 21. do 23. studenoga 2018. godine u Konvencijskom centru Šibenik.

vijesti
Prevladaj komunikacijske razlike
Branka Sironić / datum: 12. 5. 2014. 09:30

Dio učitelja i stručnih suradnika škole polazili su tečaj hrvatskog znakovnog jezika u sklopu projekta " Prevladaj komunikacijske razlike" odobrenog od Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.Osnovna škola Monte Zaro bila je partnerska organizacija projekta. U subotu, 10. svibnja 2014. u Udruzi djece i mladih oštećena sluha Istre, nositelju projekta polaznike tečaja ispitala je gospođa Mirjana Juriša, predsjednica Hrvatskog društva tumača i prevoditelja znakovnog jezika gluhih. Ovo je druga skupina učitelja škole koja je završila osnovni tečaj. Nakon ispita  Mirjana Juriša pohvalila je polaznike za redovitost pohađanja tečaja (40 sati) i dobro pokazano početno znanje na ispitu.  (ravnateljica)


[OPŠIRNIJE]Mimohod od Portarate do Foruma i puštanje plavih balona
Branka Sironić / datum: 2. 4. 2014. 17:35

Predstavnici osnovne škole Monte Zaro i ove godine su se pridružili obilježavanju svjetskog dana autizma (2.travnja) u Puli u organizaciji Udruge za autizam Istarske županije.

Učenici 4.b razreda s učiteljicom Rozanom Cerin  i pomoćnicama Martinom Reškoski i Anom Jovanović, učenici 3.a razreda s učiteljicom Cinziom Steffe' Pašalić i rehabilitatorica Đana Todorović sudjelovali su u mimohodu od tržnice do Foruma skrećući važnost na ranu dijagnostiku poremećaja iz autističnog spektra koja je ključ bolje rehabilitacije djece i budućeg uključivanja u rad.  Na osunčanom Forumu pridružile su im se psihologinja Marija Jurčević i ravnateljica Branka Sironić na kojem su djeca simbolično pustila u zrak plave balone. Učenici su u čast njegovanja tolerancije srčano otpjevali pjesmu: Nek svud ljubav sja. Predstavnike udruge podržali su i zamjenik župana Istarske županije Miodrag Čerina i zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci.(Maša Kosanović, IV.b uz pomoć učiteljice Rozane Cerin)

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Tečaj hrvatskog znakovnog jezika
Branka Sironić / datum: 14. 3. 2014. 10:27

Projekt "Prevladaj komunikacijske razlike" odobrila je Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnoga društva. U ponedjeljak, 10.03.2014. godine je započelo održavanje tečaja hrvatskogznakovnog jezika u prostorijama Udruge djece i mladih oštećena sluha Istre. Aleks Tanković, predsjednik te udruge pozdravio je sve polaznike te im poželio uspješan ulazak u komunikacijski svijet hrvatskog znakovnog jezika. Uvodno predavanje održala je Mirjana Juriša, prof.def, predsjednica Hrvatskog društva tumača i prevoditelja znakovnog jezika gluhih iz Zagreba u kojem ih je upoznala sa specifičnim oblicima komuniciranja.

Projekt se provodi partnerstvom Udruge mladih i djece oštećena sluha Istre, OŠ Monte Zaro i Udruge Birikina Pula. Ovo je već druga skupina djelatnika OŠ Monte Zaro koja pohađa tečaj u trajanju od 40 sati. Predavač je tumač hrvatskog znakovnog jezika Vedrana Radić Muhvić. Polaznike će ispitati komisija koja će im uručiti potvrdnice o završenom tečaju. OŠ Monte Zaro integrirano pohađaju i djeca oštećena sluha kojima u nastavi pomaže tumač hrvatskog znakovnog jezika. (učiteljica, Karmen Grgurić)


[OPŠIRNIJE]Udruga UGNIŽ svečano obilježila 65 godina postojanja
Branka Sironić / datum: 5. 12. 2013. 20:42

Školski zbor i orkestar, pod vodstvom učiteljica Tanje Uležić i asistentice Štefice Martinić na svečanosti 65. godišnjice Udruge gluhih i nagluhih Istarske županije (UGNIŽ) izveo je dvije prekrasne pjesme o ljubavi i prijateljstvu: "Na mome nebu" i "Tumbalalajka" uz pratnju hrvatskog znakovnog jezika. Predsjednica društva Svetlana Cukerić uručila je ravnateljici zahvalnicu za dobru suradnju s učenicima, učiteljima i stručnim suradnicima škole. Učenici su dobili male darove za zahvalu. Predstavnicima škole i učenicima će ovaj utorak, 5. prosinca, ostati u sjećanju zbog vrlo srdačnih domaćina.

U ime  Istarske županije skupu se obratila Sonja Grozić - Živolić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb,  u ime Grada Pule UGNIŽ-u je rođendan čestitao  dogradonačelnik Fabrizio Radin, te predstavnici Saveza gluhih Republike Hrvatske, Udruga gluhih iz Karlovca i Pazina. (ravnateljica)


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje Tjedna ADHD-a
Zlatko Lasek / datum: 10. 10. 2013. 12:30

U tjednu od 6.-13. listopada 2013. god. diljem svijeta obilježava se Tjedan ADHD-a.            Termin ADHD je skraćenica engleskog naziva Attention Deficit  Hyperactivity Disorder kod nas poznatog pod nazivom Deficit pažnje/hiperaktivni poremećaj. Riječ je o razvojnom poremećaju u ponašanju koji kao glavne karakteristike ubraja nepažnju, impulzivnost i hiperaktivnost, a manifestira se vidljivim načinima ponašanja. Kako bi se podigla razina svjesnosti o ovom razvojnom poremećaju planirane su i organizirane mnogobrojne aktivnosti diljem svijeta.Prikladnim uređenjem školskog panoa u prizemlju i naša škola obilježava Tjedan ADHD -a. (rehabilitator Karin Bolković Fornažar)


[OPŠIRNIJE]U hotelu Park Plaza na nastupu
Branka Sironić / datum: 9. 10. 2013. 17:31

U srijedu, 9. listopada nastupali smo u hotelu Park Plaza naše male igrokaze koje nas je uvježbala učiteljica III.b razreda Vesna Vretenar. Bilo je jako zanimljivo, imali smo čast predstavljati školu na 11. međunarodnom susretu prijateljstva učenika s intelektualnim teškoćama. Osim nas bilo je i puno učenika iz drugih škola (npr. Veruda, Vidikovac, Kaštanjer, Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Marčana, Krnica, Medulin, Ližnjan...), vrtića (Marčana , Žminj...) i ustanova (npr. Dnevni centar za rehabilitaciju Pula). Program je bio dug, ali smo vidjeli puno lijepih i dirljivih nastupa. Naučili smo da treba poštovati sve ljude i njihov trud. Pljeskali smo i fotografirali. Na kraju smo kao zahvalu dobili dar i kolač. S nama su bile rehabilitatorica Karin i ravnateljica Branka koje su nas pohvalile za lijep nastup i pristojno ponašanje. (učenici III.b razreda: Ivana Džinić, Ivan Milić i Viktorija Boban)

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]U novom prostoru - naši suradnici UDMOSI Pula
Branka Sironić / datum: 28. 5. 2013. 09:20

 Udruga djece i mladih oštećena sluha Istre u ponedjeljak, 27.5.2013., svečano je otvorila svoje nove prostorije u Radićevoj 8. Naši učenici V. b razreda s razrednicom Manuelom Mišan i rehabilitatoricom Karin Bolković Fornažar izveli su na otvorenju dvije pjesme "Nek svud ljubav sja" i "Tumbalalajka".  Pjesme su uz pomoć Vedrane Radić popratili na hrvatskom znakovnom jeziku. Predstavnik 5. b razreda Benedikt Rossmanith u ime škole  uručio je Udruzi na poklon sliku, a rehabilitatorica  se zahvalnicom zahvalila na uspješnoj suradnji sa školom i istaknula važnost daljnje suradnje. (Karin Bolković Fornažar)


[OPŠIRNIJE]Skup Istarskog foruma Udruga osoba s invaliditetom

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3. prosinca, u petak 7.12.2012. godine u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice Pula, od 11 do 13 sati, održan je skup Istarskog foruma Udruga osoba s invaliditetom. Svoj rad i aktivnosti predstavilo je osam županijskih udruga. Prigodnom programu prisustvovali su i učenici predstavnici 3.b i 5.b razreda naše škole koja predstavlja svijetli primjer uključivanja učenika s teškoćama u razvoju u redovni sustav školovanja na području cijele Republike Hrvatske. (...)


[OPŠIRNIJE]Kulturni susret osoba s intelektualnim teškoćama
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 4. 10. 2012. 11:35

U Kongresnoj dvorani Hotela Histria u Puli održano je svečano otvaranje kulturnog dijela 10. Sportsko- rekreativnog i kulturnog susreta osoba s intelektualnim teškoćama iz Hrvatske i Slovenije. Susret je obuhvatio dramske, glazbene, plesne i recitatorske nastupe udruga, ustanova, škola i vrtića, a okupio se veliki broj posjetitelja. U svečanom programu sudjelovali su i naši učenici 5.b s učiteljicom Irenom Radolović i prevoditeljicom Vedranom Radić. Petaši su u crvenim majicama oduševili publiku recitacijom, pjesmom "Nek'svud ljubav sja" i poznavanjem hrvatskog znakovnog jezika. Naši su učenici bili posebno oduševljeni prigodnim poklonima koje su izradili djeca s posebnim potrebama. (učiteljica Irena Radolović)

 


[OPŠIRNIJE]Mogućnosti uključivanja terapijskog psa u radu s djecom
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 20. 9. 2012. 13:30

U četvrtak, 20.9.2012.godine, predstavnici škole učenici Katarina Ivković, Daniel Štorga (8.a), David Orlić, Dunja Celesta Cvar (8.b) i pedagog Saša Jureša sudjelovali su na predavanju Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula. Prof. logoped Lucija Katalenić upoznala je sudionike s "Mogućnosti uključivanja terapijskog psa u radu s djecom". Saznali smo da je pristup radu sa psima spontani i najprirodniji način učenja za djecu. Djeca su motivirana, brže i uspješnije izvršavaju zadatke, dok su psi odani, tolerantni i prijateljski raspoloženi. (tekst i fotografije Matea Madunić, 8.b)


[OPŠIRNIJE]Stručno predavanje za Učiteljsko vijeće
Branka Sironić / datum: 26. 5. 2012. 07:08

U četvrtak, 24. svibnja 2012., održano je stručno predavanje za članove Učiteljskog vijeća, u organizaciji Hrvatske zajednice za Down syndrom u suradnji s našom školom.

Prof.dr.sc. Zrinjka Stančić s Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu govorila je o temi: Inkluzija učenika sa sindromom Down. Učitelji i stručni suradnici bili su vrlo zadovoljni ovim interesantnim i stručnim predavanjem koje će im pomoći u pedagoškom i metodičkom radu. (ravnateljica Branka Sironić)


[OPŠIRNIJE]Dani otvorenih vrata Kluba djece i mladeži gluhih i nagluhih Istarske županije
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 3. 4. 2012. 15:07

U sklopu građanske inicijative pod nazivom „ Gluha i čujuća djeca - zajedno kroz život " Klub djece i mladeži gluhih i nagluhih Istarske županije organizirao je Dane otvorenih vrata, 30. i 31. ožujka 2012. godine, u prostorijama Kluba. U samom programu sudjelovali su i predstavnici naše škole : ravnateljica Branka Sironić i učiteljica Irena Radolović sa svojim vrijednim 4.b razredom koji su još jednom otpjevali već popularnu pjesmu " Nek'svud ljubav sja" na hrvatskom znakovnom jeziku.


[OPŠIRNIJE]31.3. - Svjetski dan svijesti o autizmu
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 2. 4. 2012. 18:05

Svjetski dan svijesti o autizmu obilježen je u subotu, 31.3., na Portarati. Obilježavanje je organizirala Udruga za autizam Istra koja je ovim načinom htjela poslati poruku Puljanima o ovom teškom poremećaju s kojim se rađa jedno od 156 djece.

Građani, prolaznici i posjetitelji bili su anketirani o svjesnosti o postojanju autizma u društvu. Uz informativni štand i izložbu slika, najmlađi Puljani mogli su se uz slatkiše zabaviti u dječjem kutku ili na trampolinu. Organizirana je origami i likovna radionica. U zabavnom djelu programa nastupili su break dance studio Ab Original, mješovita vokalna skupina Nešpula, plesni studio Rondo, KUD Uljanik te učenici 2.b i 4.b osnovne škole Monte Zaro s recitacijama i folklornim nastupom. Posebno valja istaknuti izvedbu pjesme „Nek svud ljubav sja“ na hrvatskom znakovnom jeziku u izvedbi učenika 4.b razreda osnovne škole Monte Zaro.

 


[OPŠIRNIJE]Subota, 31. ožujka 2012.
Branka Sironić / datum: 27. 3. 2012. 11:21

Naši suradnici, Klub djece i mladeži gluhih i nagluhih Istarske županije i Udruga za autizam Istarske županije pozvali su nas da budemo gosti na njihovim manifestacijama.

U subotu, 31. ožujka 2012. u KDMGNIŽ-u, Anticova 6 na Danu otvorenih vrata Aleks Tanković, predsjednik Kluba upoznat će sudionike s radom i aktivnostima kluba, učiteljice osnovnih škola Monte Zaro i Šijana govorit će o iskustvima i zapažanjima pri radu s gluhom djecom u osnovnoj školi, a bit će riječi o integraciji gluhe djece u redovan sustav školovanja, iskustvima u RH i susjednim zemljama, umjetnoj pužnici i rehabilitaciji gluhe djece.

Istovremeno će se na trgu Portarata  (9,30 - 11,30) obilježavati Svjetski dan svjesnosti o autizmu u organizaciji Udruge za autizam Istra, pod pokroviteljstvom Grada Pule. Nastupit će i naši učenici: učenici IV.b razreda otpjevat će pjesmu prateći je hrvatskim znakovnim jezikom uz vodstvo učiteljice Irene Radolović i prevoditeljice hrvatskog znakovnog jezika Vedrane Radić, folkloraši voditeljice Lucije Modrušan, a uz pomoć KUD-a Uljanik plesat će, a recitatori II.b razreda s učiteljicom Rozanom Cerin Knapić recitirat.

ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Integrativna supervizija u našoj školi
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 16. 3. 2012. 13:02

Integrativna supervizija za učitelje i stručne suradnike Istarske županije održana je 14. ožujka 2012. godine. Pod stručnim vodstvom višeg savjetnika Agencije za odgoj i obrazovanje, podružnica Rijeka Roberta Cimpermana učitelji i stručni suradnici izmjenjivali su iskustva, produbljivali stručna znanja te se s radošću družili i na ovom susretu.

učiteljica Rozana Cerin Knapić


[OPŠIRNIJE]Božićno druženje članova Kluba djece i mladeži gluhih i nagluhih
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 27. 12. 2011. 11:45

 Klub djece i mladeži gluhih i nagluhih Istarske županije, u četvrtak 22.12., u prostorijama Kluba organizirao je božićno novogodišnje druženje članova, svih prijatelja i simpatizera Kluba, te brojnih donatora, sponzora, ustanova i volontera koji prate i pomažu rad Kluba. Iskoristili su ovu prigodu i uručili Puljanci i OŠ Monte Zaro zahvalnice za pruženu pomoć i potporu Klubu, gluhoj i nagluhoj djeci i mladima s područja Istarske županije. Kroz osmišljeni program druženje je prošlo u odličnoj atmosferi za koju su se pobrinuli: Mađioničar Stefano, break dance skupina AB Original, učenici IV. b razreda OŠ Monte Zaro, Baletna skupina Plesaoničica Društvo Naša djeca Pula i Djed Božićnjak koji je gluhoj djeci podijelio prigodne poklone. ( izvor: www.barkun.hr)

 


[OPŠIRNIJE]Uspješno završena uvodna edukacija hrvatskog znakovnog jezika
Branka Sironić / datum: 20. 12. 2011. 11:49

U Udruzi gluhih i nagluhih Istarske županije u Puli tri mjeseca trajala je uvodna edukacija učenja hrvatskog znakovnog jezika. Redovito su edukaciju pohađali i predstavnici škole (ravnateljica, rehabilitator, učiteljica tjelesno zdravstvene kulture, vjeroučiteljica islamskog vjeronauka, računovođa i pomoćnice u nastavi), te u ponedjeljak, 19.prosinca, položili ispit kod profesorice Mirjane Juriše koja već dvadesetak godina na TV-u prevodi emisije u malom prozorčiću na hrvatski znakovni jezik.

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Odgojno obrazovno uključivanje u Republici Hrvatskoj – stručni skup međunarodnog studijskog putovanja
Branka Sironić / datum: 15. 12. 2011. 14:09

 Suradnjom Ministarstava znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske,  prosvete i nauke Republike Srbije i Agencije za odgoj i obrazovanje Zagreb, podružnica Rijeka organizirano je međunarodno, studijsko putovanje i stručni skup pod nazivom „Odgojno-obrazovno uključivanje u Republici Hrvatskoj“. Petnaest stručnih suradnika  zaposlenih  u posebnim ustanovama , osnovnim školama, domovima u Republici Srbiji , Sekretarijatu za obrazovanje Grada Beograda,  Ministarstvu prosvete i nauke na studijskom su putovanju od 12. – 15. prosinca u Rijeci, Opatiji i Puli. Upoznati su s iskustvima 30 godina  inkluzivnog  obrazovanja, sadašnjim stanjem i pravcima razvoja  u Republici Hrvatskoj.

Dobrodošlicu  gostima u Puli  zaželjela je pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elena Puh Belci.

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Predstavljanje knjige " Vraćaj se, nisi odgovarao kemiju!"
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 14. 12. 2011. 11:54

"Vraćaj se, nisi odgovarao kemiju!" naslov je edukativne knjige koja opisuje jedinstveni odnos učenika i učitelja OŠ Verude, ali  i sudbinu jednog dječaka Alena Miloševića koji je bolovao od najtežeg oblika mišićne distrofije. Knjiga je dobila naziv po pismu i crtežu koji je učitelj kemije poslao Alenu dok je bio na liječenju U KBC-u Rijeka. U izradi same knjige sudjelovali su učenici i učitelji OŠ Veruda, Društvo distrofičara Istre, ali i mnogobrojni volonteri i ljudi dobre volje te su zajedničkim radom tiskali 2000 primjeraka. Za promociju knjige izabran je datum kada bi Alen navršio 14 godina, 13. prosinca 2011.  (rehabilitator Karin Bolković Fornažar i fotografije Matea Madunić, 7.b)

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Odgojno obrazovno uključivanje u RH
Branka Sironić / datum: 13. 12. 2011. 06:57

Edukacijski rehabilitatori  iz Republike Srbije koji su na međunarodnom studijskom putovanju u Republici Hrvatskoj (od 12. - 15. prosinca) posjetit će škole u Rijeci, Opatiji i Puli.

Sudionici su stručnog skupa naziva "Odgojno-obrazovno uključivanje u Republici Hrvatskoj" u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH i Agencije za odgoj i obrazovanje Zagreb i podružnice Rijeka. U školi Monte Zaro boravit će 15. prosinca, razmijenit će iskustva s predstavnicima škole (ravnateljicom, rehabilitatorom, učiteljicama, pomoćnicima u nastavi i prevoditeljicom hrvatskog znakovnog jezika) i boraviti na nastavi. U Puli će još posjetiti Školu za odgoj i obrazovanje te Dnevni centar za rehabilitaciju.

     Ravnateljica: Branka Sironić, prof.ped.

 


[OPŠIRNIJE]Posjet Centru za autizam Zagreb, podružnica Rijeka
Zlatko Lasek / datum: 21. 10. 2011. 14:25

Na poziv i u suradnji s Udrugom za autizam Istarske županije te u sklopu programa rane intervencije u djece s poremećajem iz autističnog spektra predstavnice škole ravnateljica Branka Sironić, rehabilitatorica Karin Bolković- Fornažar i učiteljica Rozana Cerin Knapić boravile su u Rijeci na studijskom putovanju u četvrtak 20.10.2011.


[OPŠIRNIJE]Ukratko o projektu
Karin Bolković Fornažar / datum: 8. 9. 2011. 11:23

Rad s osobnim pomoćnicima i prevoditeljicom znakovnog jezika za učenike (autizam, Down sindrom, oštećenje sluha).

Suradnja s Udrugom gluhih i nagluhih Istarske županije, Centrom za Down sindrom, Udrugom za autizam Istra i Školom za odgoj i obrazovanje Pula.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju