preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Monte Zaro" Pula

Login
Školska knjižnica

Dobro došli u katalog školske knjižnice!

Pretražite cjelokupni fond knjižnice i dođite do željene knjige.

E katalog 

I na Facebook stranicu školske knjižnice!
   


 

 

eLektire

 

 

 

http://lektire.skole.hr/lektire-osnovna-skola

"Zaro"

Digitalni školski list "Zaro"

 

 

 

 

http://zaro.com.hr

YouTube kanal OŠ Monte Zaro Pula

Upisi u srednju

www.upisi.hr

 

Autorska prava

Izjava o autorskim pravima 

Sadržaj web stranice http://www.os-mzaro-pu.skole.hr/ vlasništvo je OŠ Monte Zaro Pula. Nije dozvoljeno objavljivati sadržaje s web stranice na drugim mjestima ako o tome nije obaviještena Škola. Zlouporaba sadržaja web stranice bit će prijavljena nadležnim službama.

Web stranica  sadrži i podatke te poveznice na neke druge web stranice iz područja odgoja i obrazovanja. Sadržaji tih web stranica nisu vlasništvo OŠ Monte Zaro Pula i Škola nije odgovorna za njihovo uređivanje. (Web tim)

Sigurniji internet

Prijavi MUP-u nekulturno ponašanje na Intenetu

Prijavi zlostavljanje preko interneta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Obrazovne igre:
Zaštita osobnih podatakahttp://bit.ly/igra1
Sigurnost na društvenim mrežamahttp://bit.ly/igra2
Zamke elektroničke pošte: http://bit.ly/igra3

 

E-knjige

           

OBAVIJEST

Ljubazno molimo zaposlenike škole, roditelje i posjetitelje da se pridržavaju odluka Školskog odbora, Učiteljskog vijeća, Vijeća roditelja  i EKO odbora te ne parkiraju školskom dvorištu za vrijeme održavanja nastave zbog sigurnosti i slobode učeničkog kretanja na odmorima i nastavi TZK-a. Izuzetak: domar škole, dostava za školsku kuhinju, majstori po pozivu, školska liječnica. (uprava škole) 

Slikovni rezultat za hvala

Tražilica
Školska pravila

  • Prihvaćamo druge u igru i pomažemo im.
  • Pristojno komuniciramo i o drugima govorimo samo dobro.
  • Sukobe rješavamo razgovorom i prijavljujemo svako nasilje.
  • Poštujemo različitosti i tuđe stvari. 
  • Čuvamo okoliš škole.
  • Poštujemo Kućni red škole. 

Vrijednosti: prijateljstvo, pristojnost, ravnopravnost, tolerancija i poštovanje 

(Vijeće učenika, 29.9.2017.)

Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 10. 2010.

Ukupno: 953562
Ovaj mjesec: 1049
Ovaj tjedan: 6
Danas: 6
Dokumenti

Naručene knjige 2014/2015

 

 

 

 

Godišnji plan i program 2017/2018.

Kurikulum za šk.god.2017./2018.

Okvirni vremenik pismenih provjera - 2. polugodište 2017/2018.

Promjena termina pismenih iz matematike 2017

Geografija odluka o promjeni termina pismenog ispita 7b

PID odluka o promjeni termina pismene provjere 3b

2A promjena pismenog sa 19_3 na 27_3_2018

4B promjena pismenog iz Engleskog sa 22.3. na 26.3. 2018 

6A Ponovni pismeni ispit iz matematike 12.4.2018

6A/B Promjena pismenog iz Hrvatskog sa 27. na 25.4.2017

Odgoda pismenog fizika 8A

Odgoda pismenog geografija 6A

Odgoda pismenog geografija 6B

Promjena termina 4.b PiD

6.a odgoda pismenog iz matematike za 6.6.2018.

Školsko zvono

 

 

 

 

 

Kriteriji ocjenjivanja po predmetima 2017./2018.

 

 

 

 

 

 Vizija, misija, cilj i strategija škole

 

Zakon
Lista linkova je prazna
Korisni linkovi

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta 

Usluge koje pruža CARNet dostupne su uz primjenu
elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr kojeg možete dobiti u tajništvu škole.

 

 

 

Srce: Centar za e-učenje

 

 

 

 

 

Kalendar

Kalendar događanja, blagdana, obljetnica

Igre online

Carnet vijesti
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
02.08.2018. 13:06
Pilot projektom e-Škole započela digitalna transformacija škola u Hrvatskoj
Škole koje sudjeluju u CARNET-ovom pilot projektu "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola" značajno su napredovale u primjeni digitalnih tehnologija, pokazuju rezultati završnog vrednovanja digitalne zrelosti škola koje su CARNET i Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu (FOI), akademski partner na projektu, proveli u razdoblju od veljače do travnja ove godine.

18.07.2018. 12:28
Svečano potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za strateški projekt Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO)
U srijedu, 18. srpnja 2018. godine u Ministarstvu znanosti i obrazovanja potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za strateški projekt „Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO)", referentnog broja KK.01.1.1.08.0001, u okviru „Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. -2020."

02.07.2018. 10:31
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, CARNET i UNESCO surađuju u pripremi Strategije digitalne zrelosti škola
U sklopu provedbe projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“ u Zagrebu se, od 2. do 4. srpnja 2018. godine, održava posljednja radionica Povjerenstva za izradu Strategije digitalne zrelosti škola. Radionicu organizira Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET kao nositelj pilot projekta e-Škole, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te stručnjacima iz UNESCO-a.

02.07.2018. 09:43
Webinar: Život Engleskog jezika u Školi za život
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, u suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom - CARNET i i Hrvatskim udruženjem profesora engleskog, organizira webinar pod nazivom Život Engleskog jezika u Školi za Život. Webinar će se održati u ponedjeljak, 9. srpnja 2018. godine od 20 do 21 sat. 

20.06.2018. 15:01
Uspješno proveden projekt “Jačanje kapaciteta za razvoj i reviziju CARNET-ovih usluga vezanih uz primjenu IKT-a u obrazovanju”
U okviru programa Erasmus+ proveden je projekt pod nazivom “Jačanje kapaciteta za razvoj i reviziju CARNET-ovih usluga vezanih uz primjenu IKT-a u obrazovanju” u sklopu kojeg su ostvarene četiri mobilnosti, od čega su dva strukturirana tečaja i dva promatranja rada u inozemstvu ( Job shadowing ). Na mobilnostima je sudjelovalo četvero djelatnika CARNET-a, Tina Marković, Ana Orlović, Gordana Jugo i Ivica Matotek

vijesti
Prevladaj komunikacijske razlike
Branka Sironić / datum: 12. 5. 2014. 09:30

Dio učitelja i stručnih suradnika škole polazili su tečaj hrvatskog znakovnog jezika u sklopu projekta " Prevladaj komunikacijske razlike" odobrenog od Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.Osnovna škola Monte Zaro bila je partnerska organizacija projekta. U subotu, 10. svibnja 2014. u Udruzi djece i mladih oštećena sluha Istre, nositelju projekta polaznike tečaja ispitala je gospođa Mirjana Juriša, predsjednica Hrvatskog društva tumača i prevoditelja znakovnog jezika gluhih. Ovo je druga skupina učitelja škole koja je završila osnovni tečaj. Nakon ispita  Mirjana Juriša pohvalila je polaznike za redovitost pohađanja tečaja (40 sati) i dobro pokazano početno znanje na ispitu.  (ravnateljica)


[OPŠIRNIJE]Mimohod od Portarate do Foruma i puštanje plavih balona
Branka Sironić / datum: 2. 4. 2014. 17:35

Predstavnici osnovne škole Monte Zaro i ove godine su se pridružili obilježavanju svjetskog dana autizma (2.travnja) u Puli u organizaciji Udruge za autizam Istarske županije.

Učenici 4.b razreda s učiteljicom Rozanom Cerin  i pomoćnicama Martinom Reškoski i Anom Jovanović, učenici 3.a razreda s učiteljicom Cinziom Steffe' Pašalić i rehabilitatorica Đana Todorović sudjelovali su u mimohodu od tržnice do Foruma skrećući važnost na ranu dijagnostiku poremećaja iz autističnog spektra koja je ključ bolje rehabilitacije djece i budućeg uključivanja u rad.  Na osunčanom Forumu pridružile su im se psihologinja Marija Jurčević i ravnateljica Branka Sironić na kojem su djeca simbolično pustila u zrak plave balone. Učenici su u čast njegovanja tolerancije srčano otpjevali pjesmu: Nek svud ljubav sja. Predstavnike udruge podržali su i zamjenik župana Istarske županije Miodrag Čerina i zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci.(Maša Kosanović, IV.b uz pomoć učiteljice Rozane Cerin)

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Tečaj hrvatskog znakovnog jezika
Branka Sironić / datum: 14. 3. 2014. 10:27

Projekt "Prevladaj komunikacijske razlike" odobrila je Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnoga društva. U ponedjeljak, 10.03.2014. godine je započelo održavanje tečaja hrvatskogznakovnog jezika u prostorijama Udruge djece i mladih oštećena sluha Istre. Aleks Tanković, predsjednik te udruge pozdravio je sve polaznike te im poželio uspješan ulazak u komunikacijski svijet hrvatskog znakovnog jezika. Uvodno predavanje održala je Mirjana Juriša, prof.def, predsjednica Hrvatskog društva tumača i prevoditelja znakovnog jezika gluhih iz Zagreba u kojem ih je upoznala sa specifičnim oblicima komuniciranja.

Projekt se provodi partnerstvom Udruge mladih i djece oštećena sluha Istre, OŠ Monte Zaro i Udruge Birikina Pula. Ovo je već druga skupina djelatnika OŠ Monte Zaro koja pohađa tečaj u trajanju od 40 sati. Predavač je tumač hrvatskog znakovnog jezika Vedrana Radić Muhvić. Polaznike će ispitati komisija koja će im uručiti potvrdnice o završenom tečaju. OŠ Monte Zaro integrirano pohađaju i djeca oštećena sluha kojima u nastavi pomaže tumač hrvatskog znakovnog jezika. (učiteljica, Karmen Grgurić)


[OPŠIRNIJE]Udruga UGNIŽ svečano obilježila 65 godina postojanja
Branka Sironić / datum: 5. 12. 2013. 20:42

Školski zbor i orkestar, pod vodstvom učiteljica Tanje Uležić i asistentice Štefice Martinić na svečanosti 65. godišnjice Udruge gluhih i nagluhih Istarske županije (UGNIŽ) izveo je dvije prekrasne pjesme o ljubavi i prijateljstvu: "Na mome nebu" i "Tumbalalajka" uz pratnju hrvatskog znakovnog jezika. Predsjednica društva Svetlana Cukerić uručila je ravnateljici zahvalnicu za dobru suradnju s učenicima, učiteljima i stručnim suradnicima škole. Učenici su dobili male darove za zahvalu. Predstavnicima škole i učenicima će ovaj utorak, 5. prosinca, ostati u sjećanju zbog vrlo srdačnih domaćina.

U ime  Istarske županije skupu se obratila Sonja Grozić - Živolić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb,  u ime Grada Pule UGNIŽ-u je rođendan čestitao  dogradonačelnik Fabrizio Radin, te predstavnici Saveza gluhih Republike Hrvatske, Udruga gluhih iz Karlovca i Pazina. (ravnateljica)


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje Tjedna ADHD-a
Zlatko Lasek / datum: 10. 10. 2013. 12:30

U tjednu od 6.-13. listopada 2013. god. diljem svijeta obilježava se Tjedan ADHD-a.            Termin ADHD je skraćenica engleskog naziva Attention Deficit  Hyperactivity Disorder kod nas poznatog pod nazivom Deficit pažnje/hiperaktivni poremećaj. Riječ je o razvojnom poremećaju u ponašanju koji kao glavne karakteristike ubraja nepažnju, impulzivnost i hiperaktivnost, a manifestira se vidljivim načinima ponašanja. Kako bi se podigla razina svjesnosti o ovom razvojnom poremećaju planirane su i organizirane mnogobrojne aktivnosti diljem svijeta.Prikladnim uređenjem školskog panoa u prizemlju i naša škola obilježava Tjedan ADHD -a. (rehabilitator Karin Bolković Fornažar)


[OPŠIRNIJE]U hotelu Park Plaza na nastupu
Branka Sironić / datum: 9. 10. 2013. 17:31

U srijedu, 9. listopada nastupali smo u hotelu Park Plaza naše male igrokaze koje nas je uvježbala učiteljica III.b razreda Vesna Vretenar. Bilo je jako zanimljivo, imali smo čast predstavljati školu na 11. međunarodnom susretu prijateljstva učenika s intelektualnim teškoćama. Osim nas bilo je i puno učenika iz drugih škola (npr. Veruda, Vidikovac, Kaštanjer, Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Marčana, Krnica, Medulin, Ližnjan...), vrtića (Marčana , Žminj...) i ustanova (npr. Dnevni centar za rehabilitaciju Pula). Program je bio dug, ali smo vidjeli puno lijepih i dirljivih nastupa. Naučili smo da treba poštovati sve ljude i njihov trud. Pljeskali smo i fotografirali. Na kraju smo kao zahvalu dobili dar i kolač. S nama su bile rehabilitatorica Karin i ravnateljica Branka koje su nas pohvalile za lijep nastup i pristojno ponašanje. (učenici III.b razreda: Ivana Džinić, Ivan Milić i Viktorija Boban)

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]U novom prostoru - naši suradnici UDMOSI Pula
Branka Sironić / datum: 28. 5. 2013. 09:20

 Udruga djece i mladih oštećena sluha Istre u ponedjeljak, 27.5.2013., svečano je otvorila svoje nove prostorije u Radićevoj 8. Naši učenici V. b razreda s razrednicom Manuelom Mišan i rehabilitatoricom Karin Bolković Fornažar izveli su na otvorenju dvije pjesme "Nek svud ljubav sja" i "Tumbalalajka".  Pjesme su uz pomoć Vedrane Radić popratili na hrvatskom znakovnom jeziku. Predstavnik 5. b razreda Benedikt Rossmanith u ime škole  uručio je Udruzi na poklon sliku, a rehabilitatorica  se zahvalnicom zahvalila na uspješnoj suradnji sa školom i istaknula važnost daljnje suradnje. (Karin Bolković Fornažar)


[OPŠIRNIJE]Skup Istarskog foruma Udruga osoba s invaliditetom

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3. prosinca, u petak 7.12.2012. godine u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice Pula, od 11 do 13 sati, održan je skup Istarskog foruma Udruga osoba s invaliditetom. Svoj rad i aktivnosti predstavilo je osam županijskih udruga. Prigodnom programu prisustvovali su i učenici predstavnici 3.b i 5.b razreda naše škole koja predstavlja svijetli primjer uključivanja učenika s teškoćama u razvoju u redovni sustav školovanja na području cijele Republike Hrvatske. (...)


[OPŠIRNIJE]Kulturni susret osoba s intelektualnim teškoćama
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 4. 10. 2012. 11:35

U Kongresnoj dvorani Hotela Histria u Puli održano je svečano otvaranje kulturnog dijela 10. Sportsko- rekreativnog i kulturnog susreta osoba s intelektualnim teškoćama iz Hrvatske i Slovenije. Susret je obuhvatio dramske, glazbene, plesne i recitatorske nastupe udruga, ustanova, škola i vrtića, a okupio se veliki broj posjetitelja. U svečanom programu sudjelovali su i naši učenici 5.b s učiteljicom Irenom Radolović i prevoditeljicom Vedranom Radić. Petaši su u crvenim majicama oduševili publiku recitacijom, pjesmom "Nek'svud ljubav sja" i poznavanjem hrvatskog znakovnog jezika. Naši su učenici bili posebno oduševljeni prigodnim poklonima koje su izradili djeca s posebnim potrebama. (učiteljica Irena Radolović)

 


[OPŠIRNIJE]Mogućnosti uključivanja terapijskog psa u radu s djecom
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 20. 9. 2012. 13:30

U četvrtak, 20.9.2012.godine, predstavnici škole učenici Katarina Ivković, Daniel Štorga (8.a), David Orlić, Dunja Celesta Cvar (8.b) i pedagog Saša Jureša sudjelovali su na predavanju Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula. Prof. logoped Lucija Katalenić upoznala je sudionike s "Mogućnosti uključivanja terapijskog psa u radu s djecom". Saznali smo da je pristup radu sa psima spontani i najprirodniji način učenja za djecu. Djeca su motivirana, brže i uspješnije izvršavaju zadatke, dok su psi odani, tolerantni i prijateljski raspoloženi. (tekst i fotografije Matea Madunić, 8.b)


[OPŠIRNIJE]Stručno predavanje za Učiteljsko vijeće
Branka Sironić / datum: 26. 5. 2012. 07:08

U četvrtak, 24. svibnja 2012., održano je stručno predavanje za članove Učiteljskog vijeća, u organizaciji Hrvatske zajednice za Down syndrom u suradnji s našom školom.

Prof.dr.sc. Zrinjka Stančić s Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu govorila je o temi: Inkluzija učenika sa sindromom Down. Učitelji i stručni suradnici bili su vrlo zadovoljni ovim interesantnim i stručnim predavanjem koje će im pomoći u pedagoškom i metodičkom radu. (ravnateljica Branka Sironić)


[OPŠIRNIJE]Dani otvorenih vrata Kluba djece i mladeži gluhih i nagluhih Istarske županije
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 3. 4. 2012. 15:07

U sklopu građanske inicijative pod nazivom „ Gluha i čujuća djeca - zajedno kroz život " Klub djece i mladeži gluhih i nagluhih Istarske županije organizirao je Dane otvorenih vrata, 30. i 31. ožujka 2012. godine, u prostorijama Kluba. U samom programu sudjelovali su i predstavnici naše škole : ravnateljica Branka Sironić i učiteljica Irena Radolović sa svojim vrijednim 4.b razredom koji su još jednom otpjevali već popularnu pjesmu " Nek'svud ljubav sja" na hrvatskom znakovnom jeziku.


[OPŠIRNIJE]31.3. - Svjetski dan svijesti o autizmu
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 2. 4. 2012. 18:05

Svjetski dan svijesti o autizmu obilježen je u subotu, 31.3., na Portarati. Obilježavanje je organizirala Udruga za autizam Istra koja je ovim načinom htjela poslati poruku Puljanima o ovom teškom poremećaju s kojim se rađa jedno od 156 djece.

Građani, prolaznici i posjetitelji bili su anketirani o svjesnosti o postojanju autizma u društvu. Uz informativni štand i izložbu slika, najmlađi Puljani mogli su se uz slatkiše zabaviti u dječjem kutku ili na trampolinu. Organizirana je origami i likovna radionica. U zabavnom djelu programa nastupili su break dance studio Ab Original, mješovita vokalna skupina Nešpula, plesni studio Rondo, KUD Uljanik te učenici 2.b i 4.b osnovne škole Monte Zaro s recitacijama i folklornim nastupom. Posebno valja istaknuti izvedbu pjesme „Nek svud ljubav sja“ na hrvatskom znakovnom jeziku u izvedbi učenika 4.b razreda osnovne škole Monte Zaro.

 


[OPŠIRNIJE]Subota, 31. ožujka 2012.
Branka Sironić / datum: 27. 3. 2012. 11:21

Naši suradnici, Klub djece i mladeži gluhih i nagluhih Istarske županije i Udruga za autizam Istarske županije pozvali su nas da budemo gosti na njihovim manifestacijama.

U subotu, 31. ožujka 2012. u KDMGNIŽ-u, Anticova 6 na Danu otvorenih vrata Aleks Tanković, predsjednik Kluba upoznat će sudionike s radom i aktivnostima kluba, učiteljice osnovnih škola Monte Zaro i Šijana govorit će o iskustvima i zapažanjima pri radu s gluhom djecom u osnovnoj školi, a bit će riječi o integraciji gluhe djece u redovan sustav školovanja, iskustvima u RH i susjednim zemljama, umjetnoj pužnici i rehabilitaciji gluhe djece.

Istovremeno će se na trgu Portarata  (9,30 - 11,30) obilježavati Svjetski dan svjesnosti o autizmu u organizaciji Udruge za autizam Istra, pod pokroviteljstvom Grada Pule. Nastupit će i naši učenici: učenici IV.b razreda otpjevat će pjesmu prateći je hrvatskim znakovnim jezikom uz vodstvo učiteljice Irene Radolović i prevoditeljice hrvatskog znakovnog jezika Vedrane Radić, folkloraši voditeljice Lucije Modrušan, a uz pomoć KUD-a Uljanik plesat će, a recitatori II.b razreda s učiteljicom Rozanom Cerin Knapić recitirat.

ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Integrativna supervizija u našoj školi
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 16. 3. 2012. 13:02

Integrativna supervizija za učitelje i stručne suradnike Istarske županije održana je 14. ožujka 2012. godine. Pod stručnim vodstvom višeg savjetnika Agencije za odgoj i obrazovanje, podružnica Rijeka Roberta Cimpermana učitelji i stručni suradnici izmjenjivali su iskustva, produbljivali stručna znanja te se s radošću družili i na ovom susretu.

učiteljica Rozana Cerin Knapić


[OPŠIRNIJE]Božićno druženje članova Kluba djece i mladeži gluhih i nagluhih
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 27. 12. 2011. 11:45

 Klub djece i mladeži gluhih i nagluhih Istarske županije, u četvrtak 22.12., u prostorijama Kluba organizirao je božićno novogodišnje druženje članova, svih prijatelja i simpatizera Kluba, te brojnih donatora, sponzora, ustanova i volontera koji prate i pomažu rad Kluba. Iskoristili su ovu prigodu i uručili Puljanci i OŠ Monte Zaro zahvalnice za pruženu pomoć i potporu Klubu, gluhoj i nagluhoj djeci i mladima s područja Istarske županije. Kroz osmišljeni program druženje je prošlo u odličnoj atmosferi za koju su se pobrinuli: Mađioničar Stefano, break dance skupina AB Original, učenici IV. b razreda OŠ Monte Zaro, Baletna skupina Plesaoničica Društvo Naša djeca Pula i Djed Božićnjak koji je gluhoj djeci podijelio prigodne poklone. ( izvor: www.barkun.hr)

 


[OPŠIRNIJE]Uspješno završena uvodna edukacija hrvatskog znakovnog jezika
Branka Sironić / datum: 20. 12. 2011. 11:49

U Udruzi gluhih i nagluhih Istarske županije u Puli tri mjeseca trajala je uvodna edukacija učenja hrvatskog znakovnog jezika. Redovito su edukaciju pohađali i predstavnici škole (ravnateljica, rehabilitator, učiteljica tjelesno zdravstvene kulture, vjeroučiteljica islamskog vjeronauka, računovođa i pomoćnice u nastavi), te u ponedjeljak, 19.prosinca, položili ispit kod profesorice Mirjane Juriše koja već dvadesetak godina na TV-u prevodi emisije u malom prozorčiću na hrvatski znakovni jezik.

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Odgojno obrazovno uključivanje u Republici Hrvatskoj – stručni skup međunarodnog studijskog putovanja
Branka Sironić / datum: 15. 12. 2011. 14:09

 Suradnjom Ministarstava znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske,  prosvete i nauke Republike Srbije i Agencije za odgoj i obrazovanje Zagreb, podružnica Rijeka organizirano je međunarodno, studijsko putovanje i stručni skup pod nazivom „Odgojno-obrazovno uključivanje u Republici Hrvatskoj“. Petnaest stručnih suradnika  zaposlenih  u posebnim ustanovama , osnovnim školama, domovima u Republici Srbiji , Sekretarijatu za obrazovanje Grada Beograda,  Ministarstvu prosvete i nauke na studijskom su putovanju od 12. – 15. prosinca u Rijeci, Opatiji i Puli. Upoznati su s iskustvima 30 godina  inkluzivnog  obrazovanja, sadašnjim stanjem i pravcima razvoja  u Republici Hrvatskoj.

Dobrodošlicu  gostima u Puli  zaželjela je pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elena Puh Belci.

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Predstavljanje knjige " Vraćaj se, nisi odgovarao kemiju!"
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 14. 12. 2011. 11:54

"Vraćaj se, nisi odgovarao kemiju!" naslov je edukativne knjige koja opisuje jedinstveni odnos učenika i učitelja OŠ Verude, ali  i sudbinu jednog dječaka Alena Miloševića koji je bolovao od najtežeg oblika mišićne distrofije. Knjiga je dobila naziv po pismu i crtežu koji je učitelj kemije poslao Alenu dok je bio na liječenju U KBC-u Rijeka. U izradi same knjige sudjelovali su učenici i učitelji OŠ Veruda, Društvo distrofičara Istre, ali i mnogobrojni volonteri i ljudi dobre volje te su zajedničkim radom tiskali 2000 primjeraka. Za promociju knjige izabran je datum kada bi Alen navršio 14 godina, 13. prosinca 2011.  (rehabilitator Karin Bolković Fornažar i fotografije Matea Madunić, 7.b)

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Odgojno obrazovno uključivanje u RH
Branka Sironić / datum: 13. 12. 2011. 06:57

Edukacijski rehabilitatori  iz Republike Srbije koji su na međunarodnom studijskom putovanju u Republici Hrvatskoj (od 12. - 15. prosinca) posjetit će škole u Rijeci, Opatiji i Puli.

Sudionici su stručnog skupa naziva "Odgojno-obrazovno uključivanje u Republici Hrvatskoj" u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH i Agencije za odgoj i obrazovanje Zagreb i podružnice Rijeka. U školi Monte Zaro boravit će 15. prosinca, razmijenit će iskustva s predstavnicima škole (ravnateljicom, rehabilitatorom, učiteljicama, pomoćnicima u nastavi i prevoditeljicom hrvatskog znakovnog jezika) i boraviti na nastavi. U Puli će još posjetiti Školu za odgoj i obrazovanje te Dnevni centar za rehabilitaciju.

     Ravnateljica: Branka Sironić, prof.ped.

 


[OPŠIRNIJE]Posjet Centru za autizam Zagreb, podružnica Rijeka
Zlatko Lasek / datum: 21. 10. 2011. 14:25

Na poziv i u suradnji s Udrugom za autizam Istarske županije te u sklopu programa rane intervencije u djece s poremećajem iz autističnog spektra predstavnice škole ravnateljica Branka Sironić, rehabilitatorica Karin Bolković- Fornažar i učiteljica Rozana Cerin Knapić boravile su u Rijeci na studijskom putovanju u četvrtak 20.10.2011.


[OPŠIRNIJE]Ukratko o projektu
Karin Bolković Fornažar / datum: 8. 9. 2011. 11:23

Rad s osobnim pomoćnicima i prevoditeljicom znakovnog jezika za učenike (autizam, Down sindrom, oštećenje sluha).

Suradnja s Udrugom gluhih i nagluhih Istarske županije, Centrom za Down sindrom, Udrugom za autizam Istra i Školom za odgoj i obrazovanje Pula.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju