preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Tražilica


Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 10. 2010.

Ukupno: 919694
Ovaj mjesec: 1928
Ovaj tjedan: 358
Danas: 261
Finalisti
Dokumenti
Zakon
Lista linkova je prazna
Korisni linkovi

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta 

Usluge koje pruža CARNet dostupne su uz primjenu
elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr kojeg možete dobiti u tajništvu škole.

 

 

 

Srce: Centar za e-učenje

 

 

 

 

 

Školska pravila

  • Prihvaćam druge u igru i pomažem im.
  • Pristojno komuniciram i o drugima govorim samo dobro.
  • Sukobe rješavam razgovorom i prijavljujem svako nasilje.
  • Poštujem različitosti i tuđe stvari.

Vrijednosti: prijateljstvo, pristojnost, ravnopravnost i poštovanje 

(Vijeće učenika)

 
Vrijeme
Na današnji dan

Kalendar

Kalendar događanja, blagdana, obljetnica

Zvjezdani kutak

Igre online

Carnet vijesti
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
18.09.2017. 13:07
Još dva dana za prijavu na e-tečaj Moodle dizajner
Upisi u drugu grupu CARNetovog masovnog online tečaja Moodle dizajner još uvijek traju, a svi zainteresirani mogu se prijaviti najkasnije do 19. rujna 2017. godine u ponoć. Obrasci za prijavu dostupni su putem stranica CARNetovog mrežnog sjedišta .

15.09.2017. 13:39
Razvoj generičkih kompetencija učenika u projektu ATS2020
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet poziva sve zainteresirane na prezentaciju pokusne primjene modela projekta ATS2020 (Assesment of Transversal Skills 2020), koja će se održati u petak 22. rujna 2017. godine u prostorijama CARNeta, Josipa Marohnića 5, Zagreb. 

12.09.2017. 15:11
GrowCERT: projekt CARNetovog Nacionalnog CERT-a
S ciljem jačanja kapaciteta Nacionalnog CERT-a i poboljšanja suradnje na nacionalnoj i europskoj razini CARNet je pokrenuo projekt pod nazivom  GrowCERT . Projekt u vrijednosti od gotovo 985 000 eura sufinanciran je sredstvima Europske komisije putem Instrumenta za povezivanje Europe (CEF - Connecting Europe Facility).

08.09.2017. 14:59
CARNet održao webinar za ravnatelje o strateškom planiranju za razvoj digitalne zrelosti škola
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet u sklopu nacionalnog pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ održala je, u četvrtak 7. rujna 2017. godine, još jedan u nizu edukativnih webinara na temu podrške ravnateljima u razvoju digitalne zrelosti škola kroz strateško planiranje.

08.09.2017. 09:00
Glasajte za projekt e-Škole na I-LINC platformi
Otvorena europska platforma I-LINC koja omogućuje povezivanje sa svim dionicima zainteresiranim za poboljšanje zapošljivosti mladih i poduzetništva te modernizaciju obrazovanja uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije, uvrstila je CARNetov pilot projekt „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ u bazu izvanrednih inicijativa na području razvoja digitalnih vještina.

vijesti

16.11.2013. - Međunarodni dan tolerancije Vijest ima dokument u privitku

Proglašenjem Međunarodnog dana tolerancije UNESCO je skrenuo pažnju na brojne međunarodne akte koji se tiču ljudskih prava, kao što su Konvencija o građanskim i političkim pravima, Konvencija o eliminaciji svih oblika diskriminacije žena, Konvencija o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida, Konvencija o uklanjanju svih oblika rasne diskriminacije i druge.

Učenici 5. a i b razreda sudjelovali su na radionici o toleranciji koju je provela školska psihologinja Marija Jurčević. U današnjem svijetu interneta i modernih tehnologija, ali i razvijene tehnološke svijesti, odlučili smo izraditi eko-plakate u obliku računalnih slika na temu tolerancije. Ovdje možete pogledati neke od uradaka. (psihologinja)

 

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 14. 11. 2013. 14:16

2.10. -Međunarodni dan nenasilja

Međunarodni dan nenasilja proglašen je 2007. godine od strane UN-a, na rođendan Mahatme Gandhija. Njegove poruke o nenasilju, pravdi, ljubavi i širenje načela nenasilja, počevši od samog pojedinaca, još i danas imaju utjecaj na milijune ljudi.  U Hrvatskoj se Međunarodni dan nenasilja obilježava posljednje četiri godine. Cilj je senzibilizirati građane i građanke za nenasilje kao način razmišljanja i djelovanja, informirati ih o mogućnostima aktivnog nenasilja u osobnom životu kao i u društvenom angažmanu i motivirati da sami traže mjesta i prilike kako bi se osposobili za nenasilno djelovanje. (psihologinja Marija Jurčević)

"Sila je oružje slabih, nenasilje je oružje jakih".  (Mahatma Gandhi)

 
  :: opširnije :: 


objavio: Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ  datum: 2. 10. 2012. 12:51

“ Nasilje - za nasilje nema opravdanja“

U srijedu, 16.5.2012.,  u sklopu zajedničkog projekta MUP-a i UNDP-a pod nazivom „ Izgradnja sustava prevencije kriminaliteta“ te zajedničke kampanje za borbu protiv nasilja nad ženama, u obitelji te nasilja među mladima organizirana je predstava “ Nasilje- za nasilje nema opravdanja“. Redatelj predstave je poznati glumac Zijah Sokolović. Naši su osmaši s učiteljicama Lori Bogdan, Karlom Virgilio i pedagogom Sašom Jurešom posjetili Dom hrvatskih branitelja i pogledali predstavu. Svrha predstave bila je podići svijest kod djece i mladih o svim oblicima nasilja, njihovim uzrocima i posljedicama te ih poučiti kako reagirati na nasilje. Želja redatelja, ali i glumaca, bila je potaknuti učenike na stvaranje pozitivnih stavova, senzibilizirati ih na problem nasilja u obitelji te ih ohrabriti za prijavljivanje istih ukoliko su svjedoci bilo koje vrste nasilja.  

Uživali smo u predstavi, u simpatičnoj interakciji glumaca s gledateljima kao i u načinu prenošenja glavne poruke :  za nasilje nema nikakvog opravdanja. (pedagog Saša Jureša)

  :: opširnije :: 


objavio: Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ  datum: 17. 5. 2012. 13:21

ŠTO ZNAČI BITI ŠKOLA BEZ NASILJA

 Imati status Škole bez nasilja ne znači da se nasilne situacije ne događaju.  Škola je živi organizam u kojoj su učenici u psihičkom i fizičkom razvoju koji učeći o životu uče i o ponašanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić Lucija Modrušan  datum: 16. 3. 2012. 10:55

Održan nastavak 3.radionice "Umjetnost u borbi protiv nasilja"

U petak, 9.3.2012.godine, učenici sedmih i osmih razreda, odradili su nastavak 3. radionice "Umjetnost u borbi protiv nasilja" u Kinu Valli.

  :: opširnije :: 


objavio: Lucija Modrušan  datum: 12. 3. 2012. 09:05

Kino Valli pod opsadom Montezarovaca

"Vjeruj u sebe jer ćeš snagom volje ostvariti sve što zamisliš" moto je naše treće radionice "Umjetnost u borbi protiv nasilja" koju smo zajedno s učenicima od 1. do 6. razreda održali u Kino Valli.

Foto galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Lucija Modrušan  datum: 29. 2. 2012. 11:11

Stop nasilju i na Radio Maestralu

U srijedu, 15.veljače 2012. u 17:30 na Radio Maestralu, u emisiji "Rubikova kocka" razgovaralo se o projektu "Stop nasilju u školi" s učenicima Leonardom Sep, 7.b i Filipom Latinčićem, 4.a  i  koordinatoricom projekta, psihologinjom, Lucijom Modrušan.

( psihologinja Lucija Modrušan s učenicima)

  :: opširnije :: 


objavio: Lucija Modrušan  datum: 17. 2. 2012. 11:25

2. radionica "Umjetnost u borbi protiv nasilja"

Povodom projekta FUŠ-film u školi, u organizaciji Pula film festivala i Kino Valli, učenici 7.-ih i 8.-ih razreda gledali su vrlo potresni dokumentarni film "OBLAK" o  nesretnoj sudbini Luke Ritza.

Pročitajte pod opširnije dojmove učenika.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Lucija Modrušan  datum: 17. 2. 2012. 10:59

"Vršnjaci pomagači"

I ove školske godine aktivni su naši « Vršnjaci pomagači»!

U srijedu, 23.11.2011., održana je radionica «Stablo očekivanja». Učenici su s pedagogom podjelili svoja očekivanja  te su na taj način jedni druge upoznali s razlozima koji ih svakodnevno motiviraju za bolje izvršavanje svojih dužnosti. Kroz zajedničku raspravu u koju se sa zadovoljstvom uključila i naša vrijedna knjižničarka zaključili smo da su očekivanja vrlo važan pokretač za svakoga od nas. Oni se razlikuju kao što se i mi razlikujemo, no na kraju smo shvatili da ipak imamo jedno zajedničko očekivanje, a to je da postanemo bolji ljudi i time obogatimo sredinu u kojoj živimo.

                                                      pedagog Saša Jureša s učenicima

  :: opširnije :: 


objavio: Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ  datum: 25. 11. 2011. 08:25

Footloose- lakonogi mjuzikl

Mislili ste da su radionice o nenasilju završile s prošlom školskom godinom? E pa nisu!

Ovogodišnji projekt " Umjetnost u borbi protiv nasilja" započeli smo gledanjem popularnog mjuzikla Footloose u Kinu Studentskog centra u Zagrebu. I nije nam bilo žao što smo putovali skroz do glavnog grada!!

Mjuzikl je bio izvrstan te su dva sata prošla u neprestanom pljeskanju i ovacijama cijele dvorane.

Foto galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ Lucija Modrušan  datum: 23. 11. 2011. 08:04

Obnova statusa Škole bez nasilja

U četvrtak, 10.11. 2011., zaprimili smo obavijest da je naša škola obnovila status „Škole bez nasilja“. Sukladno završnom mišljenju evaluacijski tim čiji izvještaj prihvaća UNICEF izražava mišljenje da škola zadovoljava Kriterije kvalitete i održivosti statusa. Prepoznat je marljiv i kontinuiran rad škole u provedbi programa.

Zajednički rad djelatnika, učenika, roditelja, medija  nagrađen je drugom obnovom statusa. Promicanje sigurnog i poticajnog okruženja imperativ je naše vizije i strategije rada škole.

                                                                                                    Ravnateljica:

                                                                                              Branka Sironić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 11. 11. 2011. 13:52
» Arhiva naših vijesti    
 


"Zaro"

Digitalni školski list "Zaro"

 

 

 

 

http://zaro.com.hr

YouTube kanal OŠ Monte Zaro Pula


Upisi u srednju

Sigurniji internet

Prijavi MUP-u nekulturno ponašanje na Intenetu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Obrazovne igre:
Zaštita osobnih podatakahttp://bit.ly/igra1
Sigurnost na društvenim mrežamahttp://bit.ly/igra2
Zamke elektroničke pošte: http://bit.ly/igra3

 


Katalog knjižnice

Dobro došli u katalog školske knjižnice!

Pretražite cjelokupni fond knjižnice i dođite do željene knjige.

 

 

 

 

 

I na Facebook stranicu školske knjižnice!
   


 

 


Najbolje iz školskog lista

E-knjige

           

 

  


Lente vremena

Autorska prava

Izjava o autorskim pravima 

Sadržaj web stranice http://www.os-mzaro-pu.skole.hr/ vlasništvo je OŠ Monte Zaro Pula. Nije dozvoljeno objavljivati sadržaje s web stranice na drugim mjestima ako o tome nije obaviještena Škola. Zlouporaba sadržaja web stranice bit će prijavljena nadležnim službama.

Web stranica  sadrži i podatke te poveznice na neke druge web stranice iz područja odgoja i obrazovanja. Sadržaji tih web stranica nisu vlasništvo OŠ Monte Zaro Pula i Škola nije odgovorna za njihovo uređivanje. (Web tim)


Čitateljski klub

10 PRAVA ČITATELJA

1. Pravo da ne čitamo.
2. Pravo da preskačemo stranice.
3. Pravo da ne dovršimo knjigu.
4. Pravo da ponovno čitamo.
5. Pravo da čitamo bilo što.
6. Pravo na zanos.
7. Pravo da čitamo bilo gdje.
 8. Pravo da pabirčimo*.
 9. Pravo da čitamo naglas.
 10. Pravo na šutnju.

Daniel Pennac u knjizi "Od korica do korica"

 (*pabirčiti- skupljati tuđe izreke)


Razmjena znanja

Nastavni materijali
preskoči na navigaciju