preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Monte Zaro" Pula

Login
e-Dnevnik

Školska knjižnica

Dobro došli u katalog školske knjižnice!

Pretražite cjelokupni fond knjižnice i dođite do željene knjige.

E katalog 

I na Facebook stranicu školske knjižnice!
   


 

 

eLektire

 

 

 

http://lektire.skole.hr/lektire-osnovna-skola

"Zaro"

Digitalni školski list "Zaro"

 

 

 

 

http://zaro.com.hr

YouTube kanal OŠ Monte Zaro Pula

Upisi u srednju

www.upisi.hr

 

Autorska prava

Izjava o autorskim pravima 

Sadržaj web stranice http://www.os-mzaro-pu.skole.hr/ vlasništvo je OŠ Monte Zaro Pula. Nije dozvoljeno objavljivati sadržaje s web stranice na drugim mjestima ako o tome nije obaviještena Škola. Zlouporaba sadržaja web stranice bit će prijavljena nadležnim službama.

Web stranica  sadrži i podatke te poveznice na neke druge web stranice iz područja odgoja i obrazovanja. Sadržaji tih web stranica nisu vlasništvo OŠ Monte Zaro Pula i Škola nije odgovorna za njihovo uređivanje. (Web tim)

E-knjige

           

OBAVIJEST

Ljubazno molimo zaposlenike škole, roditelje i posjetitelje da se pridržavaju odluka Školskog odbora, Učiteljskog vijeća, Vijeća roditelja  i EKO odbora te ne parkiraju školskom dvorištu za vrijeme održavanja nastave zbog sigurnosti i slobode učeničkog kretanja na odmorima i nastavi TZK-a. Izuzetak: domar škole, dostava za školsku kuhinju, majstori po pozivu, školska liječnica. (uprava škole) 

Slikovni rezultat za hvala

Tražilica
Školska pravila

  • Prihvaćamo druge u igru i pomažemo im.
  • Pristojno komuniciramo i o drugima govorimo samo dobro.
  • Sukobe rješavamo razgovorom i prijavljujemo svako nasilje.
  • Poštujemo različitosti i tuđe stvari. 
  • Čuvamo okoliš škole.
  • Poštujemo Kućni red škole. 

Vrijednosti: prijateljstvo, pristojnost, ravnopravnost, tolerancija i poštovanje 

(Vijeće učenika, 29.9.2017.)

Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 10. 2010.

Ukupno: 964908
Ovaj mjesec: 995
Ovaj tjedan: 702
Danas: 17
Zakon
Lista linkova je prazna
Korisni linkovi

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta 

Usluge koje pruža CARNet dostupne su uz primjenu
elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr kojeg možete dobiti u tajništvu škole.

 

 

 

Srce: Centar za e-učenje

 

 

 

 

 

Kalendar

Kalendar događanja, blagdana, obljetnica

Igre online

Carnet vijesti
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

04.12.2018. 09:01
Najava: Strateški forum "Digitalno sazrijevanje škola"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja organizira Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola", koji će se održati u srijedu, 5. prosinca 2018. godine s početkom u 15 sati u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

03.12.2018. 08:40
NATO vježba "Cyber Coalition 2018"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET sudjelovala je u jedanaestoj po redu NATO vježbi zaštite NATO i nacionalnih računalnih sustava pod nazivom "Cyber Coalition 2018". 

26.11.2018. 13:51
Završila jubilarna 20. CARNET-ova konferencija CUC
“Budućnost je digitalna no potrebno je istovremeno snažno razvijati i neke druge vještine. Koje? Vještine budućnosti. Vještine koje je najteže naći na tržištu rada. To su one vještine koje ne mogu izvoditi strojevi: problem-solving vještine, kreativnost i inovativnost, prilagodljivost, vodstvo, emocionalna inteligencija.”

15.11.2018. 15:35
CUC 2018: Mreža ideja – sve što trebate znati o novim tehnologijama i digitalnom društvu
Znate li kojih je sedam načina da propadnete kao WiFi stručnjak? Jesu li roboti već u našim školama? Što kad aplikacije koje koristimo više nisu besplatne? Kako potrošiti 10.160.430.000,00 kuna? Kako napisati STEM priču? Kako isprintati molekulu DNA na 3D printeru?

vijesti
16.11.2013. - Međunarodni dan tolerancije
Branka Sironić / datum: 14. 11. 2013. 14:16

Proglašenjem Međunarodnog dana tolerancije UNESCO je skrenuo pažnju na brojne međunarodne akte koji se tiču ljudskih prava, kao što su Konvencija o građanskim i političkim pravima, Konvencija o eliminaciji svih oblika diskriminacije žena, Konvencija o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida, Konvencija o uklanjanju svih oblika rasne diskriminacije i druge.

Učenici 5. a i b razreda sudjelovali su na radionici o toleranciji koju je provela školska psihologinja Marija Jurčević. U današnjem svijetu interneta i modernih tehnologija, ali i razvijene tehnološke svijesti, odlučili smo izraditi eko-plakate u obliku računalnih slika na temu tolerancije. Ovdje možete pogledati neke od uradaka. (psihologinja)

 


[OPŠIRNIJE]2.10. -Međunarodni dan nenasilja
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 2. 10. 2012. 12:51

Međunarodni dan nenasilja proglašen je 2007. godine od strane UN-a, na rođendan Mahatme Gandhija. Njegove poruke o nenasilju, pravdi, ljubavi i širenje načela nenasilja, počevši od samog pojedinaca, još i danas imaju utjecaj na milijune ljudi.  U Hrvatskoj se Međunarodni dan nenasilja obilježava posljednje četiri godine. Cilj je senzibilizirati građane i građanke za nenasilje kao način razmišljanja i djelovanja, informirati ih o mogućnostima aktivnog nenasilja u osobnom životu kao i u društvenom angažmanu i motivirati da sami traže mjesta i prilike kako bi se osposobili za nenasilno djelovanje. (psihologinja Marija Jurčević)

"Sila je oružje slabih, nenasilje je oružje jakih".  (Mahatma Gandhi)

 

[OPŠIRNIJE]“ Nasilje - za nasilje nema opravdanja“
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 17. 5. 2012. 13:21

U srijedu, 16.5.2012.,  u sklopu zajedničkog projekta MUP-a i UNDP-a pod nazivom „ Izgradnja sustava prevencije kriminaliteta“ te zajedničke kampanje za borbu protiv nasilja nad ženama, u obitelji te nasilja među mladima organizirana je predstava “ Nasilje- za nasilje nema opravdanja“. Redatelj predstave je poznati glumac Zijah Sokolović. Naši su osmaši s učiteljicama Lori Bogdan, Karlom Virgilio i pedagogom Sašom Jurešom posjetili Dom hrvatskih branitelja i pogledali predstavu. Svrha predstave bila je podići svijest kod djece i mladih o svim oblicima nasilja, njihovim uzrocima i posljedicama te ih poučiti kako reagirati na nasilje. Želja redatelja, ali i glumaca, bila je potaknuti učenike na stvaranje pozitivnih stavova, senzibilizirati ih na problem nasilja u obitelji te ih ohrabriti za prijavljivanje istih ukoliko su svjedoci bilo koje vrste nasilja.  

Uživali smo u predstavi, u simpatičnoj interakciji glumaca s gledateljima kao i u načinu prenošenja glavne poruke :  za nasilje nema nikakvog opravdanja. (pedagog Saša Jureša)


[OPŠIRNIJE]ŠTO ZNAČI BITI ŠKOLA BEZ NASILJA
Branka Sironić Lucija Modrušan / datum: 16. 3. 2012. 10:55

 Imati status Škole bez nasilja ne znači da se nasilne situacije ne događaju.  Škola je živi organizam u kojoj su učenici u psihičkom i fizičkom razvoju koji učeći o životu uče i o ponašanju.


[OPŠIRNIJE]Održan nastavak 3.radionice "Umjetnost u borbi protiv nasilja"
Lucija Modrušan / datum: 12. 3. 2012. 09:05

U petak, 9.3.2012.godine, učenici sedmih i osmih razreda, odradili su nastavak 3. radionice "Umjetnost u borbi protiv nasilja" u Kinu Valli.


[OPŠIRNIJE]Kino Valli pod opsadom Montezarovaca
Lucija Modrušan / datum: 29. 2. 2012. 11:11

"Vjeruj u sebe jer ćeš snagom volje ostvariti sve što zamisliš" moto je naše treće radionice "Umjetnost u borbi protiv nasilja" koju smo zajedno s učenicima od 1. do 6. razreda održali u Kino Valli.

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Stop nasilju i na Radio Maestralu
Lucija Modrušan / datum: 17. 2. 2012. 11:25

U srijedu, 15.veljače 2012. u 17:30 na Radio Maestralu, u emisiji "Rubikova kocka" razgovaralo se o projektu "Stop nasilju u školi" s učenicima Leonardom Sep, 7.b i Filipom Latinčićem, 4.a  i  koordinatoricom projekta, psihologinjom, Lucijom Modrušan.

( psihologinja Lucija Modrušan s učenicima)


[OPŠIRNIJE]2. radionica "Umjetnost u borbi protiv nasilja"
Lucija Modrušan / datum: 17. 2. 2012. 10:59

Povodom projekta FUŠ-film u školi, u organizaciji Pula film festivala i Kino Valli, učenici 7.-ih i 8.-ih razreda gledali su vrlo potresni dokumentarni film "OBLAK" o  nesretnoj sudbini Luke Ritza.

Pročitajte pod opširnije dojmove učenika.

 


[OPŠIRNIJE]"Vršnjaci pomagači"
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 25. 11. 2011. 08:25

I ove školske godine aktivni su naši « Vršnjaci pomagači»!

U srijedu, 23.11.2011., održana je radionica «Stablo očekivanja». Učenici su s pedagogom podjelili svoja očekivanja  te su na taj način jedni druge upoznali s razlozima koji ih svakodnevno motiviraju za bolje izvršavanje svojih dužnosti. Kroz zajedničku raspravu u koju se sa zadovoljstvom uključila i naša vrijedna knjižničarka zaključili smo da su očekivanja vrlo važan pokretač za svakoga od nas. Oni se razlikuju kao što se i mi razlikujemo, no na kraju smo shvatili da ipak imamo jedno zajedničko očekivanje, a to je da postanemo bolji ljudi i time obogatimo sredinu u kojoj živimo.

                                                      pedagog Saša Jureša s učenicima


[OPŠIRNIJE]Footloose- lakonogi mjuzikl
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ Lucija Modrušan / datum: 23. 11. 2011. 08:04

Mislili ste da su radionice o nenasilju završile s prošlom školskom godinom? E pa nisu!

Ovogodišnji projekt " Umjetnost u borbi protiv nasilja" započeli smo gledanjem popularnog mjuzikla Footloose u Kinu Studentskog centra u Zagrebu. I nije nam bilo žao što smo putovali skroz do glavnog grada!!

Mjuzikl je bio izvrstan te su dva sata prošla u neprestanom pljeskanju i ovacijama cijele dvorane.

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Obnova statusa Škole bez nasilja
Branka Sironić / datum: 11. 11. 2011. 13:52

U četvrtak, 10.11. 2011., zaprimili smo obavijest da je naša škola obnovila status „Škole bez nasilja“. Sukladno završnom mišljenju evaluacijski tim čiji izvještaj prihvaća UNICEF izražava mišljenje da škola zadovoljava Kriterije kvalitete i održivosti statusa. Prepoznat je marljiv i kontinuiran rad škole u provedbi programa.

Zajednički rad djelatnika, učenika, roditelja, medija  nagrađen je drugom obnovom statusa. Promicanje sigurnog i poticajnog okruženja imperativ je naše vizije i strategije rada škole.

                                                                                                    Ravnateljica:

                                                                                              Branka Sironić, prof.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju