preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Monte Zaro" Pula

Login
e-Dnevnik

Školska knjižnica

Dobro došli u katalog školske knjižnice!

Pretražite cjelokupni fond knjižnice i dođite do željene knjige.

E katalog 

I na Facebook stranicu školske knjižnice!
   


 

 

eLektire

 

 

 

http://lektire.skole.hr/lektire-osnovna-skola

"Zaro"

Digitalni školski list "Zaro"

 

 

 

 

http://zaro.com.hr

YouTube kanal OŠ Monte Zaro Pula

Upisi u srednju

www.upisi.hr

 

Autorska prava

Izjava o autorskim pravima 

Sadržaj web stranice http://www.os-mzaro-pu.skole.hr/ vlasništvo je OŠ Monte Zaro Pula. Nije dozvoljeno objavljivati sadržaje s web stranice na drugim mjestima ako o tome nije obaviještena Škola. Zlouporaba sadržaja web stranice bit će prijavljena nadležnim službama.

Web stranica  sadrži i podatke te poveznice na neke druge web stranice iz područja odgoja i obrazovanja. Sadržaji tih web stranica nisu vlasništvo OŠ Monte Zaro Pula i Škola nije odgovorna za njihovo uređivanje. (Web tim)

Sigurniji internet

Prijavi MUP-u nekulturno ponašanje na Intenetu

Prijavi zlostavljanje preko interneta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Obrazovne igre:
Zaštita osobnih podatakahttp://bit.ly/igra1
Sigurnost na društvenim mrežamahttp://bit.ly/igra2
Zamke elektroničke pošte: http://bit.ly/igra3

 

E-knjige

           

OBAVIJEST

Ljubazno molimo zaposlenike škole, roditelje i posjetitelje da se pridržavaju odluka Školskog odbora, Učiteljskog vijeća, Vijeća roditelja  i EKO odbora te ne parkiraju školskom dvorištu za vrijeme održavanja nastave zbog sigurnosti i slobode učeničkog kretanja na odmorima i nastavi TZK-a. Izuzetak: domar škole, dostava za školsku kuhinju, majstori po pozivu, školska liječnica. (uprava škole) 

Slikovni rezultat za hvala

Tražilica
Školska pravila

  • Prihvaćamo druge u igru i pomažemo im.
  • Pristojno komuniciramo i o drugima govorimo samo dobro.
  • Sukobe rješavamo razgovorom i prijavljujemo svako nasilje.
  • Poštujemo različitosti i tuđe stvari. 
  • Čuvamo okoliš škole.
  • Poštujemo Kućni red škole. 

Vrijednosti: prijateljstvo, pristojnost, ravnopravnost, tolerancija i poštovanje 

(Vijeće učenika, 29.9.2017.)

Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 10. 2010.

Ukupno: 959272
Ovaj mjesec: 1775
Ovaj tjedan: 366
Danas: 240
Zakon
Lista linkova je prazna
Korisni linkovi

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta 

Usluge koje pruža CARNet dostupne su uz primjenu
elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr kojeg možete dobiti u tajništvu škole.

 

 

 

Srce: Centar za e-učenje

 

 

 

 

 

Kalendar

Kalendar događanja, blagdana, obljetnica

Igre online

Carnet vijesti
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
24.09.2018. 14:45
Objavljen preliminarni program 20. CARNET-ove korisničke konferencije CUC 2018
Objavljen je preliminarni program 20. CARNET-ove korisničke konferencije CUC 2018 koja će se pod nazivom “CUC20: mreža ideja” održati od 21. do 23. studenoga 2018. godine u Konvencijskom centru Šibenik.

19.09.2018. 14:56
U okviru CECIIS-a održan Dan e-Škola
Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu započela je trodnevna znanstvena konferencija posvećena informacijskim i inteligentnim sustavima - CECIIS 2018.

29.08.2018. 10:24
Webinar za učenike i roditelje: analitike učenja u e-Školama
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET organizira webinar na temu sustava za analitike učenja koji je osmišljen u okviru pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“.

28.08.2018. 13:51
Pilot projektom e-Škole značajno povećana digitalna zrelost 10 posto hrvatskih škola
Povećanje razine digitalne zrelosti 10 posto hrvatskih osnovnih i srednjih škola glavni je rezultat uspješno završenog pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ kojeg je Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET započela s partnerima 2015. godine. 

02.08.2018. 13:06
Pilot projektom e-Škole započela digitalna transformacija škola u Hrvatskoj
Škole koje sudjeluju u CARNET-ovom pilot projektu "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola" značajno su napredovale u primjeni digitalnih tehnologija, pokazuju rezultati završnog vrednovanja digitalne zrelosti škola koje su CARNET i Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu (FOI), akademski partner na projektu, proveli u razdoblju od veljače do travnja ove godine.

vijesti
16.11.2013. - Međunarodni dan tolerancije
Branka Sironić / datum: 14. 11. 2013. 14:16

Proglašenjem Međunarodnog dana tolerancije UNESCO je skrenuo pažnju na brojne međunarodne akte koji se tiču ljudskih prava, kao što su Konvencija o građanskim i političkim pravima, Konvencija o eliminaciji svih oblika diskriminacije žena, Konvencija o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida, Konvencija o uklanjanju svih oblika rasne diskriminacije i druge.

Učenici 5. a i b razreda sudjelovali su na radionici o toleranciji koju je provela školska psihologinja Marija Jurčević. U današnjem svijetu interneta i modernih tehnologija, ali i razvijene tehnološke svijesti, odlučili smo izraditi eko-plakate u obliku računalnih slika na temu tolerancije. Ovdje možete pogledati neke od uradaka. (psihologinja)

 


[OPŠIRNIJE]2.10. -Međunarodni dan nenasilja
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 2. 10. 2012. 12:51

Međunarodni dan nenasilja proglašen je 2007. godine od strane UN-a, na rođendan Mahatme Gandhija. Njegove poruke o nenasilju, pravdi, ljubavi i širenje načela nenasilja, počevši od samog pojedinaca, još i danas imaju utjecaj na milijune ljudi.  U Hrvatskoj se Međunarodni dan nenasilja obilježava posljednje četiri godine. Cilj je senzibilizirati građane i građanke za nenasilje kao način razmišljanja i djelovanja, informirati ih o mogućnostima aktivnog nenasilja u osobnom životu kao i u društvenom angažmanu i motivirati da sami traže mjesta i prilike kako bi se osposobili za nenasilno djelovanje. (psihologinja Marija Jurčević)

"Sila je oružje slabih, nenasilje je oružje jakih".  (Mahatma Gandhi)

 

[OPŠIRNIJE]“ Nasilje - za nasilje nema opravdanja“
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 17. 5. 2012. 13:21

U srijedu, 16.5.2012.,  u sklopu zajedničkog projekta MUP-a i UNDP-a pod nazivom „ Izgradnja sustava prevencije kriminaliteta“ te zajedničke kampanje za borbu protiv nasilja nad ženama, u obitelji te nasilja među mladima organizirana je predstava “ Nasilje- za nasilje nema opravdanja“. Redatelj predstave je poznati glumac Zijah Sokolović. Naši su osmaši s učiteljicama Lori Bogdan, Karlom Virgilio i pedagogom Sašom Jurešom posjetili Dom hrvatskih branitelja i pogledali predstavu. Svrha predstave bila je podići svijest kod djece i mladih o svim oblicima nasilja, njihovim uzrocima i posljedicama te ih poučiti kako reagirati na nasilje. Želja redatelja, ali i glumaca, bila je potaknuti učenike na stvaranje pozitivnih stavova, senzibilizirati ih na problem nasilja u obitelji te ih ohrabriti za prijavljivanje istih ukoliko su svjedoci bilo koje vrste nasilja.  

Uživali smo u predstavi, u simpatičnoj interakciji glumaca s gledateljima kao i u načinu prenošenja glavne poruke :  za nasilje nema nikakvog opravdanja. (pedagog Saša Jureša)


[OPŠIRNIJE]ŠTO ZNAČI BITI ŠKOLA BEZ NASILJA
Branka Sironić Lucija Modrušan / datum: 16. 3. 2012. 10:55

 Imati status Škole bez nasilja ne znači da se nasilne situacije ne događaju.  Škola je živi organizam u kojoj su učenici u psihičkom i fizičkom razvoju koji učeći o životu uče i o ponašanju.


[OPŠIRNIJE]Održan nastavak 3.radionice "Umjetnost u borbi protiv nasilja"
Lucija Modrušan / datum: 12. 3. 2012. 09:05

U petak, 9.3.2012.godine, učenici sedmih i osmih razreda, odradili su nastavak 3. radionice "Umjetnost u borbi protiv nasilja" u Kinu Valli.


[OPŠIRNIJE]Kino Valli pod opsadom Montezarovaca
Lucija Modrušan / datum: 29. 2. 2012. 11:11

"Vjeruj u sebe jer ćeš snagom volje ostvariti sve što zamisliš" moto je naše treće radionice "Umjetnost u borbi protiv nasilja" koju smo zajedno s učenicima od 1. do 6. razreda održali u Kino Valli.

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Stop nasilju i na Radio Maestralu
Lucija Modrušan / datum: 17. 2. 2012. 11:25

U srijedu, 15.veljače 2012. u 17:30 na Radio Maestralu, u emisiji "Rubikova kocka" razgovaralo se o projektu "Stop nasilju u školi" s učenicima Leonardom Sep, 7.b i Filipom Latinčićem, 4.a  i  koordinatoricom projekta, psihologinjom, Lucijom Modrušan.

( psihologinja Lucija Modrušan s učenicima)


[OPŠIRNIJE]2. radionica "Umjetnost u borbi protiv nasilja"
Lucija Modrušan / datum: 17. 2. 2012. 10:59

Povodom projekta FUŠ-film u školi, u organizaciji Pula film festivala i Kino Valli, učenici 7.-ih i 8.-ih razreda gledali su vrlo potresni dokumentarni film "OBLAK" o  nesretnoj sudbini Luke Ritza.

Pročitajte pod opširnije dojmove učenika.

 


[OPŠIRNIJE]"Vršnjaci pomagači"
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 25. 11. 2011. 08:25

I ove školske godine aktivni su naši « Vršnjaci pomagači»!

U srijedu, 23.11.2011., održana je radionica «Stablo očekivanja». Učenici su s pedagogom podjelili svoja očekivanja  te su na taj način jedni druge upoznali s razlozima koji ih svakodnevno motiviraju za bolje izvršavanje svojih dužnosti. Kroz zajedničku raspravu u koju se sa zadovoljstvom uključila i naša vrijedna knjižničarka zaključili smo da su očekivanja vrlo važan pokretač za svakoga od nas. Oni se razlikuju kao što se i mi razlikujemo, no na kraju smo shvatili da ipak imamo jedno zajedničko očekivanje, a to je da postanemo bolji ljudi i time obogatimo sredinu u kojoj živimo.

                                                      pedagog Saša Jureša s učenicima


[OPŠIRNIJE]Footloose- lakonogi mjuzikl
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ Lucija Modrušan / datum: 23. 11. 2011. 08:04

Mislili ste da su radionice o nenasilju završile s prošlom školskom godinom? E pa nisu!

Ovogodišnji projekt " Umjetnost u borbi protiv nasilja" započeli smo gledanjem popularnog mjuzikla Footloose u Kinu Studentskog centra u Zagrebu. I nije nam bilo žao što smo putovali skroz do glavnog grada!!

Mjuzikl je bio izvrstan te su dva sata prošla u neprestanom pljeskanju i ovacijama cijele dvorane.

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Obnova statusa Škole bez nasilja
Branka Sironić / datum: 11. 11. 2011. 13:52

U četvrtak, 10.11. 2011., zaprimili smo obavijest da je naša škola obnovila status „Škole bez nasilja“. Sukladno završnom mišljenju evaluacijski tim čiji izvještaj prihvaća UNICEF izražava mišljenje da škola zadovoljava Kriterije kvalitete i održivosti statusa. Prepoznat je marljiv i kontinuiran rad škole u provedbi programa.

Zajednički rad djelatnika, učenika, roditelja, medija  nagrađen je drugom obnovom statusa. Promicanje sigurnog i poticajnog okruženja imperativ je naše vizije i strategije rada škole.

                                                                                                    Ravnateljica:

                                                                                              Branka Sironić, prof.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju