preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Monte Zaro" Pula

Login
Školska knjižnica

Dobro došli u katalog školske knjižnice!

Pretražite cjelokupni fond knjižnice i dođite do željene knjige.

E katalog 

I na Facebook stranicu školske knjižnice!
   


 

 

eLektire

 

 

 

http://lektire.skole.hr/lektire-osnovna-skola

"Zaro"

Digitalni školski list "Zaro"

 

 

 

 

http://zaro.com.hr

YouTube kanal OŠ Monte Zaro Pula

Upisi u srednju

www.upisi.hr

 

Autorska prava

Izjava o autorskim pravima 

Sadržaj web stranice http://www.os-mzaro-pu.skole.hr/ vlasništvo je OŠ Monte Zaro Pula. Nije dozvoljeno objavljivati sadržaje s web stranice na drugim mjestima ako o tome nije obaviještena Škola. Zlouporaba sadržaja web stranice bit će prijavljena nadležnim službama.

Web stranica  sadrži i podatke te poveznice na neke druge web stranice iz područja odgoja i obrazovanja. Sadržaji tih web stranica nisu vlasništvo OŠ Monte Zaro Pula i Škola nije odgovorna za njihovo uređivanje. (Web tim)

Sigurniji internet

Prijavi MUP-u nekulturno ponašanje na Intenetu

Prijavi zlostavljanje preko interneta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Obrazovne igre:
Zaštita osobnih podatakahttp://bit.ly/igra1
Sigurnost na društvenim mrežamahttp://bit.ly/igra2
Zamke elektroničke pošte: http://bit.ly/igra3

 

E-knjige

           

OBAVIJEST

Ljubazno molimo zaposlenike škole, roditelje i posjetitelje da se pridržavaju odluka Školskog odbora, Učiteljskog vijeća, Vijeća roditelja  i EKO odbora te ne parkiraju školskom dvorištu za vrijeme održavanja nastave zbog sigurnosti i slobode učeničkog kretanja na odmorima i nastavi TZK-a. Izuzetak: domar škole, dostava za školsku kuhinju, majstori po pozivu, školska liječnica. (uprava škole) 

Slikovni rezultat za hvala

Tražilica
Školska pravila

  • Prihvaćamo druge u igru i pomažemo im.
  • Pristojno komuniciramo i o drugima govorimo samo dobro.
  • Sukobe rješavamo razgovorom i prijavljujemo svako nasilje.
  • Poštujemo različitosti i tuđe stvari. 
  • Čuvamo okoliš škole.
  • Poštujemo Kućni red škole. 

Vrijednosti: prijateljstvo, pristojnost, ravnopravnost, tolerancija i poštovanje 

(Vijeće učenika, 29.9.2017.)

Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 10. 2010.

Ukupno: 953562
Ovaj mjesec: 1049
Ovaj tjedan: 6
Danas: 6
Dokumenti

Naručene knjige 2014/2015

 

 

 

 

Godišnji plan i program 2017/2018.

Kurikulum za šk.god.2017./2018.

Okvirni vremenik pismenih provjera - 2. polugodište 2017/2018.

Promjena termina pismenih iz matematike 2017

Geografija odluka o promjeni termina pismenog ispita 7b

PID odluka o promjeni termina pismene provjere 3b

2A promjena pismenog sa 19_3 na 27_3_2018

4B promjena pismenog iz Engleskog sa 22.3. na 26.3. 2018 

6A Ponovni pismeni ispit iz matematike 12.4.2018

6A/B Promjena pismenog iz Hrvatskog sa 27. na 25.4.2017

Odgoda pismenog fizika 8A

Odgoda pismenog geografija 6A

Odgoda pismenog geografija 6B

Promjena termina 4.b PiD

6.a odgoda pismenog iz matematike za 6.6.2018.

Školsko zvono

 

 

 

 

 

Kriteriji ocjenjivanja po predmetima 2017./2018.

 

 

 

 

 

 Vizija, misija, cilj i strategija škole

 

Zakon
Lista linkova je prazna
Korisni linkovi

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta 

Usluge koje pruža CARNet dostupne su uz primjenu
elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr kojeg možete dobiti u tajništvu škole.

 

 

 

Srce: Centar za e-učenje

 

 

 

 

 

Kalendar

Kalendar događanja, blagdana, obljetnica

Igre online

Carnet vijesti
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
02.08.2018. 13:06
Pilot projektom e-Škole započela digitalna transformacija škola u Hrvatskoj
Škole koje sudjeluju u CARNET-ovom pilot projektu "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola" značajno su napredovale u primjeni digitalnih tehnologija, pokazuju rezultati završnog vrednovanja digitalne zrelosti škola koje su CARNET i Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu (FOI), akademski partner na projektu, proveli u razdoblju od veljače do travnja ove godine.

18.07.2018. 12:28
Svečano potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za strateški projekt Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO)
U srijedu, 18. srpnja 2018. godine u Ministarstvu znanosti i obrazovanja potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za strateški projekt „Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO)", referentnog broja KK.01.1.1.08.0001, u okviru „Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. -2020."

02.07.2018. 10:31
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, CARNET i UNESCO surađuju u pripremi Strategije digitalne zrelosti škola
U sklopu provedbe projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“ u Zagrebu se, od 2. do 4. srpnja 2018. godine, održava posljednja radionica Povjerenstva za izradu Strategije digitalne zrelosti škola. Radionicu organizira Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET kao nositelj pilot projekta e-Škole, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te stručnjacima iz UNESCO-a.

02.07.2018. 09:43
Webinar: Život Engleskog jezika u Školi za život
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, u suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom - CARNET i i Hrvatskim udruženjem profesora engleskog, organizira webinar pod nazivom Život Engleskog jezika u Školi za Život. Webinar će se održati u ponedjeljak, 9. srpnja 2018. godine od 20 do 21 sat. 

20.06.2018. 15:01
Uspješno proveden projekt “Jačanje kapaciteta za razvoj i reviziju CARNET-ovih usluga vezanih uz primjenu IKT-a u obrazovanju”
U okviru programa Erasmus+ proveden je projekt pod nazivom “Jačanje kapaciteta za razvoj i reviziju CARNET-ovih usluga vezanih uz primjenu IKT-a u obrazovanju” u sklopu kojeg su ostvarene četiri mobilnosti, od čega su dva strukturirana tečaja i dva promatranja rada u inozemstvu ( Job shadowing ). Na mobilnostima je sudjelovalo četvero djelatnika CARNET-a, Tina Marković, Ana Orlović, Gordana Jugo i Ivica Matotek

vijesti
16.11.2013. - Međunarodni dan tolerancije
Branka Sironić / datum: 14. 11. 2013. 14:16

Proglašenjem Međunarodnog dana tolerancije UNESCO je skrenuo pažnju na brojne međunarodne akte koji se tiču ljudskih prava, kao što su Konvencija o građanskim i političkim pravima, Konvencija o eliminaciji svih oblika diskriminacije žena, Konvencija o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida, Konvencija o uklanjanju svih oblika rasne diskriminacije i druge.

Učenici 5. a i b razreda sudjelovali su na radionici o toleranciji koju je provela školska psihologinja Marija Jurčević. U današnjem svijetu interneta i modernih tehnologija, ali i razvijene tehnološke svijesti, odlučili smo izraditi eko-plakate u obliku računalnih slika na temu tolerancije. Ovdje možete pogledati neke od uradaka. (psihologinja)

 


[OPŠIRNIJE]2.10. -Međunarodni dan nenasilja
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 2. 10. 2012. 12:51

Međunarodni dan nenasilja proglašen je 2007. godine od strane UN-a, na rođendan Mahatme Gandhija. Njegove poruke o nenasilju, pravdi, ljubavi i širenje načela nenasilja, počevši od samog pojedinaca, još i danas imaju utjecaj na milijune ljudi.  U Hrvatskoj se Međunarodni dan nenasilja obilježava posljednje četiri godine. Cilj je senzibilizirati građane i građanke za nenasilje kao način razmišljanja i djelovanja, informirati ih o mogućnostima aktivnog nenasilja u osobnom životu kao i u društvenom angažmanu i motivirati da sami traže mjesta i prilike kako bi se osposobili za nenasilno djelovanje. (psihologinja Marija Jurčević)

"Sila je oružje slabih, nenasilje je oružje jakih".  (Mahatma Gandhi)

 

[OPŠIRNIJE]“ Nasilje - za nasilje nema opravdanja“
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 17. 5. 2012. 13:21

U srijedu, 16.5.2012.,  u sklopu zajedničkog projekta MUP-a i UNDP-a pod nazivom „ Izgradnja sustava prevencije kriminaliteta“ te zajedničke kampanje za borbu protiv nasilja nad ženama, u obitelji te nasilja među mladima organizirana je predstava “ Nasilje- za nasilje nema opravdanja“. Redatelj predstave je poznati glumac Zijah Sokolović. Naši su osmaši s učiteljicama Lori Bogdan, Karlom Virgilio i pedagogom Sašom Jurešom posjetili Dom hrvatskih branitelja i pogledali predstavu. Svrha predstave bila je podići svijest kod djece i mladih o svim oblicima nasilja, njihovim uzrocima i posljedicama te ih poučiti kako reagirati na nasilje. Želja redatelja, ali i glumaca, bila je potaknuti učenike na stvaranje pozitivnih stavova, senzibilizirati ih na problem nasilja u obitelji te ih ohrabriti za prijavljivanje istih ukoliko su svjedoci bilo koje vrste nasilja.  

Uživali smo u predstavi, u simpatičnoj interakciji glumaca s gledateljima kao i u načinu prenošenja glavne poruke :  za nasilje nema nikakvog opravdanja. (pedagog Saša Jureša)


[OPŠIRNIJE]ŠTO ZNAČI BITI ŠKOLA BEZ NASILJA
Branka Sironić Lucija Modrušan / datum: 16. 3. 2012. 10:55

 Imati status Škole bez nasilja ne znači da se nasilne situacije ne događaju.  Škola je živi organizam u kojoj su učenici u psihičkom i fizičkom razvoju koji učeći o životu uče i o ponašanju.


[OPŠIRNIJE]Održan nastavak 3.radionice "Umjetnost u borbi protiv nasilja"
Lucija Modrušan / datum: 12. 3. 2012. 09:05

U petak, 9.3.2012.godine, učenici sedmih i osmih razreda, odradili su nastavak 3. radionice "Umjetnost u borbi protiv nasilja" u Kinu Valli.


[OPŠIRNIJE]Kino Valli pod opsadom Montezarovaca
Lucija Modrušan / datum: 29. 2. 2012. 11:11

"Vjeruj u sebe jer ćeš snagom volje ostvariti sve što zamisliš" moto je naše treće radionice "Umjetnost u borbi protiv nasilja" koju smo zajedno s učenicima od 1. do 6. razreda održali u Kino Valli.

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Stop nasilju i na Radio Maestralu
Lucija Modrušan / datum: 17. 2. 2012. 11:25

U srijedu, 15.veljače 2012. u 17:30 na Radio Maestralu, u emisiji "Rubikova kocka" razgovaralo se o projektu "Stop nasilju u školi" s učenicima Leonardom Sep, 7.b i Filipom Latinčićem, 4.a  i  koordinatoricom projekta, psihologinjom, Lucijom Modrušan.

( psihologinja Lucija Modrušan s učenicima)


[OPŠIRNIJE]2. radionica "Umjetnost u borbi protiv nasilja"
Lucija Modrušan / datum: 17. 2. 2012. 10:59

Povodom projekta FUŠ-film u školi, u organizaciji Pula film festivala i Kino Valli, učenici 7.-ih i 8.-ih razreda gledali su vrlo potresni dokumentarni film "OBLAK" o  nesretnoj sudbini Luke Ritza.

Pročitajte pod opširnije dojmove učenika.

 


[OPŠIRNIJE]"Vršnjaci pomagači"
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 25. 11. 2011. 08:25

I ove školske godine aktivni su naši « Vršnjaci pomagači»!

U srijedu, 23.11.2011., održana je radionica «Stablo očekivanja». Učenici su s pedagogom podjelili svoja očekivanja  te su na taj način jedni druge upoznali s razlozima koji ih svakodnevno motiviraju za bolje izvršavanje svojih dužnosti. Kroz zajedničku raspravu u koju se sa zadovoljstvom uključila i naša vrijedna knjižničarka zaključili smo da su očekivanja vrlo važan pokretač za svakoga od nas. Oni se razlikuju kao što se i mi razlikujemo, no na kraju smo shvatili da ipak imamo jedno zajedničko očekivanje, a to je da postanemo bolji ljudi i time obogatimo sredinu u kojoj živimo.

                                                      pedagog Saša Jureša s učenicima


[OPŠIRNIJE]Footloose- lakonogi mjuzikl
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ Lucija Modrušan / datum: 23. 11. 2011. 08:04

Mislili ste da su radionice o nenasilju završile s prošlom školskom godinom? E pa nisu!

Ovogodišnji projekt " Umjetnost u borbi protiv nasilja" započeli smo gledanjem popularnog mjuzikla Footloose u Kinu Studentskog centra u Zagrebu. I nije nam bilo žao što smo putovali skroz do glavnog grada!!

Mjuzikl je bio izvrstan te su dva sata prošla u neprestanom pljeskanju i ovacijama cijele dvorane.

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Obnova statusa Škole bez nasilja
Branka Sironić / datum: 11. 11. 2011. 13:52

U četvrtak, 10.11. 2011., zaprimili smo obavijest da je naša škola obnovila status „Škole bez nasilja“. Sukladno završnom mišljenju evaluacijski tim čiji izvještaj prihvaća UNICEF izražava mišljenje da škola zadovoljava Kriterije kvalitete i održivosti statusa. Prepoznat je marljiv i kontinuiran rad škole u provedbi programa.

Zajednički rad djelatnika, učenika, roditelja, medija  nagrađen je drugom obnovom statusa. Promicanje sigurnog i poticajnog okruženja imperativ je naše vizije i strategije rada škole.

                                                                                                    Ravnateljica:

                                                                                              Branka Sironić, prof.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju