preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Monte Zaro" Pula

Login
e-Dnevnik

Školska knjižnica

Dobro došli u katalog školske knjižnice!

Pretražite cjelokupni fond knjižnice i dođite do željene knjige.

E katalog 

I na Facebook stranicu školske knjižnice!
   


 

 

eLektire

 

 

 

http://lektire.skole.hr/lektire-osnovna-skola

"Zaro"

Digitalni školski list "Zaro"

 

 

 

 

http://zaro.com.hr

YouTube kanal OŠ Monte Zaro Pula

Upisi u srednju

www.upisi.hr

 

Autorska prava

Izjava o autorskim pravima 

Sadržaj web stranice http://www.os-mzaro-pu.skole.hr/ vlasništvo je OŠ Monte Zaro Pula. Nije dozvoljeno objavljivati sadržaje s web stranice na drugim mjestima ako o tome nije obaviještena Škola. Zlouporaba sadržaja web stranice bit će prijavljena nadležnim službama.

Web stranica  sadrži i podatke te poveznice na neke druge web stranice iz područja odgoja i obrazovanja. Sadržaji tih web stranica nisu vlasništvo OŠ Monte Zaro Pula i Škola nije odgovorna za njihovo uređivanje. (Web tim)

E-knjige

           

OBAVIJEST

Ljubazno molimo zaposlenike škole, roditelje i posjetitelje da se pridržavaju odluka Školskog odbora, Učiteljskog vijeća, Vijeća roditelja  i EKO odbora te ne parkiraju školskom dvorištu za vrijeme održavanja nastave zbog sigurnosti i slobode učeničkog kretanja na odmorima i nastavi TZK-a. Izuzetak: domar škole, dostava za školsku kuhinju, majstori po pozivu, školska liječnica. (uprava škole) 

Slikovni rezultat za hvala

Tražilica
Školska pravila

  • Prihvaćamo druge u igru i pomažemo im.
  • Pristojno komuniciramo i o drugima govorimo samo dobro.
  • Sukobe rješavamo razgovorom i prijavljujemo svako nasilje.
  • Poštujemo različitosti i tuđe stvari. 
  • Čuvamo okoliš škole.
  • Poštujemo Kućni red škole. 

Vrijednosti: prijateljstvo, pristojnost, ravnopravnost, tolerancija i poštovanje 

(Vijeće učenika, 29.9.2017.)

Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 10. 2010.

Ukupno: 962137
Ovaj mjesec: 902
Ovaj tjedan: 108
Danas: 59
Zakon
Lista linkova je prazna
Korisni linkovi

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta 

Usluge koje pruža CARNet dostupne su uz primjenu
elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr kojeg možete dobiti u tajništvu škole.

 

 

 

Srce: Centar za e-učenje

 

 

 

 

 

Kalendar

Kalendar događanja, blagdana, obljetnica

Igre online

Carnet vijesti
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
05.11.2018. 10:07
Poziv na predstavljanje: Stare lektire u novome ruhu
U okviru Informativnog utorka, CARNET će predstaviti 72 nove inačice e-Lektira koje su objavljene na istoimenom portalu. Predstavljanje će se održati u utorak, 6. studenoga 2018. godine, u 10 sati u prostoru Gradske knjižnice na Starčevićevom trgu 4.

31.10.2018. 12:50
Održan okrugli stol "Ususret europskoj godini kibernetičke sigurnosti“
Prijevare putem interneta, računalne ucjene (ransomware), socijalni inženjering (phishing) i lažne vijesti (fakenews) samo su neke od tema o kojima se raspravljalo jučer na okruglom stolu "Ususret europskoj godini kibernetičke sigurnosti“ u organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET, a u sklopu Europskog mjeseca kibernetičke sigurnosti. 

25.10.2018. 12:17
Otvorene prijave na CUC 2018
Prijave na 20. CARNET-ovu korisničku konferenciju CUC 2018 su OTVORENE i traju do 5. studenoga u 23:59 sati. 

25.10.2018. 11:34
Održan četvrti hrvatski Forum o upravljanju internetom (CRO-IGF)
U četvrtak, 25. listopada 2018. godine u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture održan je četvrti po redu hrvatski Forum o upravljanju internetom (CRO-IGF).  

24.09.2018. 14:45
Objavljen preliminarni program 20. CARNET-ove korisničke konferencije CUC 2018
Objavljen je preliminarni program 20. CARNET-ove korisničke konferencije CUC 2018 koja će se pod nazivom “CUC20: mreža ideja” održati od 21. do 23. studenoga 2018. godine u Konvencijskom centru Šibenik.

vijesti
Dan župe sv.Josipa
Branka Sironić / datum: 20. 3. 2014. 12:16

Povodom obilježavanja dana župe sv.Josipa, 19.03.2014.godine, učenici OŠ Monte Zaro prisustvovali su svečanom misnom slavlju u 10 sati koju je predvodio velečasni Vilim Grbac. Nakon mise održana je proslava uz programe zborova OŠ Vidikovac, Škole za odgoj i obrazovanje te OŠ Monte Zaro. Naš je zbor uz vodstvo učiteljice glazbene kulture, Tanje Uležić izveo pjesme "Bog je moj spasitelj" i "Na mome nebu" popraćenu hrvatskim znakovnim jezikom. (učiteljica Karmen Grgurić)

 


[OPŠIRNIJE]Nek' svud ljubav sja ...
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 14. 2. 2014. 11:57

U petak, 14.2., održana je školska priredba povodom Valentinova. Uz ljubavne pjesme zbora i  orkestra, učenici 1.a, 1.b, 2.a, 2.b, 3.b, 4.a, 4.b, 5.a i 7.b recitirali su ljubavne stihove i igrokaze. Točke su pripremile s učenicima učiteljice: Snježana Lalić, Gordana Ružić Stanojević, Vesna Vretenar, Sandra Smoljan, Rozana Cerin, Biserka Butorac, Tanja Uležić, Ljiljana Tončinić, Đeni Rojnić i Karla Virgilio. Najveće iznenađenje za učiteljice (ali i za učenike) priredila je učenica 6.b Glorija Suton koja je na kraju otpjevala  pjesmu " In the arms of an angel", dok su najslađi bili mlađi učenici sa srcima na rumenim obraščićima. Ravnateljica je pohvalila sve učenike i učiteljice za predivan program i zaželjela je svima sretno Valentinovo.
Web tim svima vama želi sretno Valentinovo ..... puno sreće, ljubavi, čokolada i puuuuuuuno poljubaca!  (Lucia Ugrčić, Gabrijela Janjić, Lucija Pranjković, 7.b)

Foto galerijakissheartkissheartkissheartkissheartkissheartkissheartkissheartkissheartkissheartkissheartkiss


[OPŠIRNIJE]Glazbena kultura u školi
Branka Sironić / datum: 13. 2. 2014. 13:57

Učenici škole vole predmet glazbena kultura. Malo gradiva, malo slušanja glazbe, malo ritmiziranja, zatim pjevanje i sviranje. Učenici se upoznaju s glazbenom umjetnošću i kako sami kažu opuštaju na nastavi. Učiteljica glazbene kulture Tanja Uležić voditeljica je i niza školskih glazbenih aktivnosti koji osim što učenicima pružaju zadovoljstvo, uljepšavaju i školske programe. Učenici mogu naučit svirat tradicijski instrument sopile, pjevat istarski kanat, pjevat u malom i velikom zboru, svirat u školskom orkestru. Najveće im je zadovoljstvo dobar nastup i pohvala učiteljice i publike. (ravnateljica)


[OPŠIRNIJE]Sveti Nikola u školi
Zlatko Lasek / datum: 6. 12. 2013. 11:57

U petak, 6.12.2013. godine, školu je posjetio sv. Nikola. U glazbenoj dvorani sakupila su se djeca od 1. - 4. razreda i strpljivo čekala početak programa. Uživali smo u  veselim pjesmama malog i velikog zbora, orkestra, recitacijama i igrokazima. Točke su pripremile učiteljice Tanja Uležić, Štefica Martinić, Gordana Ružić Stanojević, Ljiljana Tončinić, Biserka Butorac, Đeni Rojnić, Snježana Lalić i Sandra Smoljan sa svojim učenicima. (vijest Lucia Ugrčić, fotografije Lucija Pranjković)

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Udruga UGNIŽ svečano obilježila 65 godina postojanja
Branka Sironić / datum: 5. 12. 2013. 20:42

Školski zbor i orkestar, pod vodstvom učiteljica Tanje Uležić i asistentice Štefice Martinić na svečanosti 65. godišnjice Udruge gluhih i nagluhih Istarske županije (UGNIŽ) izveo je dvije prekrasne pjesme o ljubavi i prijateljstvu: "Na mome nebu" i "Tumbalalajka" uz pratnju hrvatskog znakovnog jezika. Predsjednica društva Svetlana Cukerić uručila je ravnateljici zahvalnicu za dobru suradnju s učenicima, učiteljima i stručnim suradnicima škole. Učenici su dobili male darove za zahvalu. Predstavnicima škole i učenicima će ovaj utorak, 5. prosinca, ostati u sjećanju zbog vrlo srdačnih domaćina.

U ime  Istarske županije skupu se obratila Sonja Grozić - Živolić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb,  u ime Grada Pule UGNIŽ-u je rođendan čestitao  dogradonačelnik Fabrizio Radin, te predstavnici Saveza gluhih Republike Hrvatske, Udruga gluhih iz Karlovca i Pazina. (ravnateljica)


[OPŠIRNIJE]Druženje s korisnicima Doma za starije i nemoćne "Alfredo Štiglić"
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 22. 10. 2013. 10:28

Dane kruha i Dane zahvalnosti za plodove zemlje zaokružili smo raspjevanim i ugodnim druženjem s korisnicima Doma za starije i nemoćne  "Alfredo Štiglić". Voditeljica KUD-a "Val", učiteljica Tanja Uležić, pripremila je s učenicima  i njihovim učiteljicama razigran i bogat program. Korisnici Doma uživali su u izvedbama solističke grupe, zbora, orkestra, vrsnih recitatora i glumaca te su učenike i učiteljice nagradili velikim pljeskom. Slijedila je razmjena poklona te zajedničko druženje uz svježe kolače naših kuharica Ljiljane i Merise. U programu su sudjelovale i učiteljice Vesna Vretenar, Ljiljana Tončinić, Rozana Cerin, Đeni Rojnić, Sandra Smoljan, Snježana Lalić i Štefica Martinić sa svojim vrijednim i talentiranim učenicima. (knjižničarka)

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 16. 10. 2013. 13:18

U srijedu, 16.10.2013. godine,  u našoj su školi tradicionalno održani Dani zahvalnosti za plodove zemlje- Dani kruha. Učiteljice Cinzia Steffe Pašalić, Rosana Zupičić i Tanja Uležić pripremile su izložbu svih krušnih proizvoda i plodova koje su donijeli učenici i učiteljice.

Uz blagoslov župnika Ivana Prodana učenici su s domarom posadili maslinu u školskom vrtu. Nakon pozdravnih riječi ravnateljice Branke Sironić i župnika započeo je bogat program članova KUD-a"Val" : zbor, orkestar, roženice s voditeljicom, učiteljicom Tanjom Uležić, te učenici 2.a, 3.b, 4.b, 5.a, 5.b i produženog boravka s prigodnim i veselim recitacijama. U raznolikom programu uživali su veliki i mali. (Katja Radolović, 7.a)

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Prvašići prvi dan u školi
Branka Sironić / datum: 2. 9. 2013. 21:39

U ponedjeljak, 2. rujna 2013. godine, točno u 18,00 sati započela je svečanost prvog dana škole za učenike prvog razreda osnovne škole Monte Zaro. Učiteljice Gordana Ružić Stanojević i Đeni Rojnić prozvale su učenike, i nakon što su roditelji fotografirali prvu fotografiju s učiteljicom krenuli na program dobrodošlice u glazbenu dvoranu. Veselom pjesmom dočekali su ih predstavnici KUD-a Val izvevši program dobrodošlice u režiji učiteljica Tanje Uležić ,  Vesne Vretenar, Ljiljane Tončinić i asistentice Štefice Martinić. Potom su učenici s učiteljicama otišli u učionice i malo bolje se upoznali, a na klupama su ih simbolično dočekali darovi: crtančica, olovka i raspored sati. Za to vrijeme ravnateljica Branka Sironić dala je kratke upute roditeljima, a predstavili su im se i stručni suradnici: psihologinja Marija Jurčević, pedagog Saša Jureša , učitelj engleskog jezika Nenad Stojković, učiteljica vjeronauka Cinzia Steffe Pašalić  i učiteljice produženog boravka Sandra Smoljan i Svjetlana Vulin. Naglašeno je da u školi djeluju i stručne suradnice knjižničarka Dragica Pršo i rehabilitatorica Karin Bolković Fornažar. Predstavnik prometne policije Dario Nikl uputio je roditelje da budu pažljivi i upoznaju dobro djecu s putem u školu, te im skrenu pozornost na moguće opasnosti. Prvi roditeljski sastanak za roditelje prvih razreda održat će razrednice u srijedu, 4. rujna u 17,00 sati u matičnim učionicama. (ravnateljica)


[OPŠIRNIJE]Podizanje Plave zastave u Marini Veruda
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 6. 6. 2013. 08:42

U srijedu, 5.6.2013., održana je  svečanost 15. podizanja Plave zastave u Tehnomontovoj Marini Veruda. Plava zastava je međunarodno ekološko priznanje očuvanju okoliša, a dodjeljuje ga FEE (Foundation for Environmental Education) plažama i marinama koje zadovoljavaju niz strogih kriterija. Simbolizira i turističku ponudu baziranu na sigurnosti, čistoći mora i obale, kao i edukaciji o očuvanju okoliša. I ove godine kao i svake, naša je škola, pozvana na svečanost. Prisutne goste razveselili su solistička grupa s pjesmama "Bomboncin Song" i "Glas iz cvijeta" i učenici  folklorne grupe koja nam je otplesala Balun. Učenik Marko Banović, 6.b izrecitirao je svoju autorsku pjesmu na čakavskom " More kao ja", a Gabrijela Janjić, 6.b pročitala je literarni rad "More kao bajka". Svečani čin podizanja plave zastave uz Josipa Rogala, 7.a s roženicama, odradilo je dvoje dugogodišnjih zaposlenika  koji su time obilježili svoju 41. godinu rada u Marini Veruda.Zahvaljujemo se svim učenicima koji su sudjelovali u programu i njihovim voditeljicama, učiteljicama Tanji Uležić, Snježani Lalić, Lori Bogdan te volonterki Štefici Martinić. (Gabrijela Janjić, 6.b)

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Dan škole i podizanje zelene zastave
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ Branka Sironić / datum: 29. 5. 2013. 11:28

U srijedu, 29.5.2013. godine, OŠ Monte Zaro Pula proslavila je 51. rođendan i podizanje zelene zastave zlatnog statusa Međunarodne eko škole.

 U  ime gradonačelnika Grada Pule, gosp. Borisa Miletića, gđa. Elena Puh Belci, pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti,  Odsjeka za odgoj, obrazovanje, sport i tehničku kulturu, čestitala je školi ponovno dosizanje zlatnog statusa i uz zvuke roženica školskih svirača  (Ive Cukerić i Josip Rogalo) podigla zelenu zastavu. Pročelnica Ureda državne uprave Istarske županije Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, sport i tehničku kulturu Labin Patricia Smoljan naglasila je da će Istarska županija uvijek podržavati međunarodne eko programe i čestitala školi rođendan.

Foto galerija (Katja Radolović, 6.a)

(nastavak vijesti pročitajte pod opširnije)


[OPŠIRNIJE]Dan župe svetog Josipa
Branka Sironić / datum: 20. 3. 2013. 14:23

U utorak, 19. 3. 2013., učenici, učitelji i ravnateljica škole su s pjevačkim zborom pod vodstvom učiteljice Tanje Uležić i pripravnice Štefice Martinović, svojim izvedbama pjesama „Ti si Bog“ i „On dolazi“  doprinijeli svečanom misnom slavlju povodom dana župe sv. Josipa. Nakon mise koju je predvodio kapelan župe sv. Antuna Nikica Devčić, zajedno sa župnikom župe sv. Josipa Maksimilijanom Buždonom  i drugim svećenicima, osim zbora naše škole sudjelovali su još i zborovi  Osnovne škole Vidikovac i Škole za odgoj i obrazovanje.

Obilježavanje dana župe sv. Josipa svake je godine prilika za zajedništvo i druženje u molitvi i pjesmi upućenih Bogu i zaštitniku najslabijih sv. Josipu. (vjeroučiteljica Anja Banko)

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Sretno Valentinovo svima!
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 13. 2. 2013. 13:08

Priča o Valentinovu ili Danu zaljubljenih seže u daleku prošlost i iako je imala tužni početak, danas je simbol za ljubav u cijelom svijetu. Sve je počelo u rimsko doba, kada je car Klaudije II. zabranio vjenčanja da bi muškarci lakše odlazili na bojište. No, svećenik Valentin se umiješao i usprotivio pa je zato praznik dobio ime upravo po njemu. Oštru odluku Klaudija II. moralo je poštovati i svećenstvo, ali Valentin je ipak potajno vjenčavao vojnike koji su se htjeli ženiti. Čim je car za to doznao, Valentin je zatvoren, a 14. veljače smaknut. Narod je na kraju Valentina proglasio svecem, a 14. veljače postao je Dan zaljubljenih.

Znate li kako reći "volim te" na drugim jezicima? Ne? Naučit ćete ako kliknite na opširnije! Volimo Vas, Vaš vjerni i uvijek zaljubljeni Web tim!!

Fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Stiže sveti Nikola .....
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 6. 12. 2012. 13:16

U četvrtak, 6.12.2012., učenici naše škole obilježili su dan svetog Nikole. Veselim programom i prigodnim pjesmama dozvali su zaštitnika pomoraca i djece. Nakon kratkog druženja s učenicima, u prekrasnom pjesmom okupanom ambijentu, sveti Nikola podijelio im je bombone. Time ih je nagradio za ovogodišnji trud, dobrotu i predivni program kojim su ga dočekali. Pogledajte i Vi djelić atmosfere kojeg je aparatom uhvatila novinarka Matea Madunić, 8.b. Zahvaljujemo se voditeljici KUD-a "Val" učiteljici Tanji Uležić i svim učenicima i učiteljicama 1.a, 1.b, 2.b, 3.b, 4.a, 5.a, 5.b i 6.b razreda koji su sudjelovali u samom programu. (pedagog Saša Jureša)

Foto galerija                                                        

                                                                                                                        


[OPŠIRNIJE]Vesela školska svečanost - Dani kruha
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 16. 10. 2012. 11:42

Obilježavanje ovogodišnjih Dana kruha-Dana zahvalnosti za plodove zemlje započelo je velikim pripremama par dana prije samog programa. Učenici su sa svojim roditeljima i učiteljima brižljivo skupljali plodove zemlje i mijesili kruh kako bi svoja umijeća pokazali na izložbi u Glazbenoj dvorani.  Za uređenje obilne izložbe, koju su posjetili svi učenici s učiteljima, zaslužne su vrijedne ruke učiteljica Tanje Uležić, Rosane Zupičić i Arlene Škabić, ali i učenika svih razreda i njihovih roditelja. Danas se na svakom nastavnom satu govorilo o plodovima zemlje, kruhu i vrijednostima zdravog života. Svatko je na svoj način obilježio ovaj dan, dok je cijela škola mirisala od vrijednih pekarskih proizvoda. 

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Kulturni susret osoba s intelektualnim teškoćama
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 4. 10. 2012. 11:35

U Kongresnoj dvorani Hotela Histria u Puli održano je svečano otvaranje kulturnog dijela 10. Sportsko- rekreativnog i kulturnog susreta osoba s intelektualnim teškoćama iz Hrvatske i Slovenije. Susret je obuhvatio dramske, glazbene, plesne i recitatorske nastupe udruga, ustanova, škola i vrtića, a okupio se veliki broj posjetitelja. U svečanom programu sudjelovali su i naši učenici 5.b s učiteljicom Irenom Radolović i prevoditeljicom Vedranom Radić. Petaši su u crvenim majicama oduševili publiku recitacijom, pjesmom "Nek'svud ljubav sja" i poznavanjem hrvatskog znakovnog jezika. Naši su učenici bili posebno oduševljeni prigodnim poklonima koje su izradili djeca s posebnim potrebama. (učiteljica Irena Radolović)

 


[OPŠIRNIJE]KUD "Val"
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 10. 9. 2012. 11:38

Pod opširnije pronađite svih 24 izvannastavnih aktivnosti koje sudjeluju u radu Kulturno-umjetničkog drušva "Val".

Izaberite onu koja Vam se sviđa i krenite u umjetničke vode s ostalim školskim kolegama i voditeljicom KUD-a učiteljicom Tanjom uležić. (Vaš Web tim)


[OPŠIRNIJE]Prvašići ponosno zakoračili u školu
Branka Sironić / datum: 3. 9. 2012. 21:23
vesela petica s dočeka

Prvog dana školske godine, 3. rujna 2012. godine, nova generacija prvaša ponosno je zakoračila u školu. Točno u 18,00 sati, ravnateljica Branka Sironić, zaželjela je dobrodošlicu u školski svijet u ime svih djelatnika učenicima i njihovim roditeljima. Učiteljice Ljiljana Tončinić, I.a razred i Irena Radolović, I.b razred radosno su prihvatile nove učenike i odvele ih nakon prvog zajedničkog fotografiranja na šarmantni program u glazbenu učionicu. Program su već prvi dan pripremile učiteljice Tanja Uležić, Gordana Ružić Stanojević, Vesna Vretenar i Ester Richter Kontošić. Učiteljica likovne kulture Rosana Zupičić uredila je prostore svečanog dočeka u dogovoru s učiteljicama razredne nastave.

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Podizanje Plave zastave u Marini Veruda
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 5. 6. 2012. 14:01

U Tehnomont Marini Veruda po 14. put zavijorila se Plava zastava, međunarodno ekološko priznanje za očuvanje okoliša koje se dodjeljuje plažama i marinama koje zadovoljavaju kriterije o sigurnosti, čistoći mora i edukaciji u očuvanju okoliša. Naša je škola već tradicionalno pripremila prigodni program: roženice, kanat na tanko i debelo, recitaciju o moru Iris Krelja (3.a), nagrađene literarne radove Marka Mileca (4.b) i Martine Kaić (3.a) te pjesmu " Tumbalalajka" koju su učenici solističke grupe pratili na hrvatskom znakovnom jeziku pod vodstvom učiteljice Tanje Uležić, voditeljice KUD-a "Val".  Zahvaljujemo svim učenicima sudionicima programa što su sa svojim učiteljicama Tanjom Uležić, Gordanom Ružić-Stanojević, Irenom Radolović i Đeni Rojnić uveličali ovaj događaj. (ravnateljica Branka Sironić).

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Smotra glazbenog stvaralaštva osnovnih škola Istarske županije
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 18. 5. 2012. 13:36
Solistička grupa

U petak, 18.5.2012., solistička grupa i roženice KUD-a "Val" sudjelovali su na Smotri glazbenog stvaralaštva osnovnih škola s voditeljicom Tanjom Uležić. Podršku su im iz publike pružale ravnateljica Branka Sironić, knjižničarka i mama Cukerić. Smotra se odvijala u Zajednici Talijana-Circolu. Solistice su bile odjevene u tradicionalne nošnje, a Ive Cukerić i Josip Rogalo svirali su roženice. Naše drage solistice (Leonarda Sep, Ana Hrvatin, Martina Gašparović, Sarah Novoselec, Monika Smoljan, Tia Lena Hinić, Glorija Suton, Iris Krelja) pjevale su pjesmu " Draga nam je zemlja". Na samom kraju, pjevači iz svih škola sudionika smotre, otpjevali su "Pjesmu prijateljstva" koju su posvetili i pjevali gradu Puli, prijatelju djece. (tekst i fotografije Nine Brajković, 5.b)


[OPŠIRNIJE]Festival Crvenog križa " Zacrvenimo se"
Zlatko Lasek Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 11. 5. 2012. 13:30
Učenici 4.b

U petak, 11.svibnja, na Portarati održan je Festival Crvenog križa " Zacrvenimo se" povodom obilježavanja Tjedna Crvenog križa i obljetnice rođenja Henrya Dunanta, pokretača ideje o Crvenom križu.  Sudjelovali su učenici osnovnih škola, Škole za odgoj i obrazovanje Pula, dnevnog Centra za terapiju i rehabilitaciju Pula te djeca iz vrtića. Prolaznici su imali priliku slušati i vidjeti razne plesne i glazbene točke, ali i recitacija ... Među učenicima koji su nastupali bili su i naši učenici iz 4.b razreda koji su još jednom podijelili s građanima njihovu pjesmu " Nek' svud ljubav sja" na hrvatskom znakovnom jeziku predvođeni učiteljicom Irenom Radolović i asistenticom Vedranom Radić. Društvo su im pravili solistička grupa KUD-a " Val" pjesmom na tanko i na debelo " Puna je Pula" s učiteljicom Tanjom Uležić pod budnim okom voditelja Mladeži Crvenog križa škole, učitelja prirode i biologije Alena Crnkovića.  (fotografije Lucija Pranjković, tekst Gabrijela Janjić, 5.b)

Zahvaljujemo se majci Marka Banovića V.b što je snimila i dostavila nam fotografije koje možete pogledati u Foto galeriji.
 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju