preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Monte Zaro" Pula

Login
Školska knjižnica

Dobro došli u katalog školske knjižnice!

Pretražite cjelokupni fond knjižnice i dođite do željene knjige.

E katalog 

I na Facebook stranicu školske knjižnice!
   


 

 

eLektire

 

 

 

http://lektire.skole.hr/lektire-osnovna-skola

"Zaro"

Digitalni školski list "Zaro"

 

 

 

 

http://zaro.com.hr

YouTube kanal OŠ Monte Zaro Pula

Upisi u srednju

www.upisi.hr

 

Autorska prava

Izjava o autorskim pravima 

Sadržaj web stranice http://www.os-mzaro-pu.skole.hr/ vlasništvo je OŠ Monte Zaro Pula. Nije dozvoljeno objavljivati sadržaje s web stranice na drugim mjestima ako o tome nije obaviještena Škola. Zlouporaba sadržaja web stranice bit će prijavljena nadležnim službama.

Web stranica  sadrži i podatke te poveznice na neke druge web stranice iz područja odgoja i obrazovanja. Sadržaji tih web stranica nisu vlasništvo OŠ Monte Zaro Pula i Škola nije odgovorna za njihovo uređivanje. (Web tim)

Sigurniji internet

Prijavi MUP-u nekulturno ponašanje na Intenetu

Prijavi zlostavljanje preko interneta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Obrazovne igre:
Zaštita osobnih podatakahttp://bit.ly/igra1
Sigurnost na društvenim mrežamahttp://bit.ly/igra2
Zamke elektroničke pošte: http://bit.ly/igra3

 

E-knjige

           

OBAVIJEST

Ljubazno molimo zaposlenike škole, roditelje i posjetitelje da se pridržavaju odluka Školskog odbora, Učiteljskog vijeća, Vijeća roditelja  i EKO odbora te ne parkiraju školskom dvorištu za vrijeme održavanja nastave zbog sigurnosti i slobode učeničkog kretanja na odmorima i nastavi TZK-a. Izuzetak: domar škole, dostava za školsku kuhinju, majstori po pozivu, školska liječnica. (uprava škole) 

Slikovni rezultat za hvala

Tražilica
Školska pravila

  • Prihvaćamo druge u igru i pomažemo im.
  • Pristojno komuniciramo i o drugima govorimo samo dobro.
  • Sukobe rješavamo razgovorom i prijavljujemo svako nasilje.
  • Poštujemo različitosti i tuđe stvari. 
  • Čuvamo okoliš škole.
  • Poštujemo Kućni red škole. 

Vrijednosti: prijateljstvo, pristojnost, ravnopravnost, tolerancija i poštovanje 

(Vijeće učenika, 29.9.2017.)

Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 10. 2010.

Ukupno: 953562
Ovaj mjesec: 1049
Ovaj tjedan: 6
Danas: 6
Dokumenti

Naručene knjige 2014/2015

 

 

 

 

Godišnji plan i program 2017/2018.

Kurikulum za šk.god.2017./2018.

Okvirni vremenik pismenih provjera - 2. polugodište 2017/2018.

Promjena termina pismenih iz matematike 2017

Geografija odluka o promjeni termina pismenog ispita 7b

PID odluka o promjeni termina pismene provjere 3b

2A promjena pismenog sa 19_3 na 27_3_2018

4B promjena pismenog iz Engleskog sa 22.3. na 26.3. 2018 

6A Ponovni pismeni ispit iz matematike 12.4.2018

6A/B Promjena pismenog iz Hrvatskog sa 27. na 25.4.2017

Odgoda pismenog fizika 8A

Odgoda pismenog geografija 6A

Odgoda pismenog geografija 6B

Promjena termina 4.b PiD

6.a odgoda pismenog iz matematike za 6.6.2018.

Školsko zvono

 

 

 

 

 

Kriteriji ocjenjivanja po predmetima 2017./2018.

 

 

 

 

 

 Vizija, misija, cilj i strategija škole

 

Zakon
Lista linkova je prazna
Korisni linkovi

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta 

Usluge koje pruža CARNet dostupne su uz primjenu
elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr kojeg možete dobiti u tajništvu škole.

 

 

 

Srce: Centar za e-učenje

 

 

 

 

 

Kalendar

Kalendar događanja, blagdana, obljetnica

Igre online

Carnet vijesti
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
02.08.2018. 13:06
Pilot projektom e-Škole započela digitalna transformacija škola u Hrvatskoj
Škole koje sudjeluju u CARNET-ovom pilot projektu "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola" značajno su napredovale u primjeni digitalnih tehnologija, pokazuju rezultati završnog vrednovanja digitalne zrelosti škola koje su CARNET i Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu (FOI), akademski partner na projektu, proveli u razdoblju od veljače do travnja ove godine.

18.07.2018. 12:28
Svečano potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za strateški projekt Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO)
U srijedu, 18. srpnja 2018. godine u Ministarstvu znanosti i obrazovanja potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za strateški projekt „Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO)", referentnog broja KK.01.1.1.08.0001, u okviru „Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. -2020."

02.07.2018. 10:31
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, CARNET i UNESCO surađuju u pripremi Strategije digitalne zrelosti škola
U sklopu provedbe projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“ u Zagrebu se, od 2. do 4. srpnja 2018. godine, održava posljednja radionica Povjerenstva za izradu Strategije digitalne zrelosti škola. Radionicu organizira Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET kao nositelj pilot projekta e-Škole, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te stručnjacima iz UNESCO-a.

02.07.2018. 09:43
Webinar: Život Engleskog jezika u Školi za život
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, u suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom - CARNET i i Hrvatskim udruženjem profesora engleskog, organizira webinar pod nazivom Život Engleskog jezika u Školi za Život. Webinar će se održati u ponedjeljak, 9. srpnja 2018. godine od 20 do 21 sat. 

20.06.2018. 15:01
Uspješno proveden projekt “Jačanje kapaciteta za razvoj i reviziju CARNET-ovih usluga vezanih uz primjenu IKT-a u obrazovanju”
U okviru programa Erasmus+ proveden je projekt pod nazivom “Jačanje kapaciteta za razvoj i reviziju CARNET-ovih usluga vezanih uz primjenu IKT-a u obrazovanju” u sklopu kojeg su ostvarene četiri mobilnosti, od čega su dva strukturirana tečaja i dva promatranja rada u inozemstvu ( Job shadowing ). Na mobilnostima je sudjelovalo četvero djelatnika CARNET-a, Tina Marković, Ana Orlović, Gordana Jugo i Ivica Matotek

vijesti
Dan župe sv.Josipa
Branka Sironić / datum: 20. 3. 2014. 12:16

Povodom obilježavanja dana župe sv.Josipa, 19.03.2014.godine, učenici OŠ Monte Zaro prisustvovali su svečanom misnom slavlju u 10 sati koju je predvodio velečasni Vilim Grbac. Nakon mise održana je proslava uz programe zborova OŠ Vidikovac, Škole za odgoj i obrazovanje te OŠ Monte Zaro. Naš je zbor uz vodstvo učiteljice glazbene kulture, Tanje Uležić izveo pjesme "Bog je moj spasitelj" i "Na mome nebu" popraćenu hrvatskim znakovnim jezikom. (učiteljica Karmen Grgurić)

 


[OPŠIRNIJE]Nek' svud ljubav sja ...
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 14. 2. 2014. 11:57

U petak, 14.2., održana je školska priredba povodom Valentinova. Uz ljubavne pjesme zbora i  orkestra, učenici 1.a, 1.b, 2.a, 2.b, 3.b, 4.a, 4.b, 5.a i 7.b recitirali su ljubavne stihove i igrokaze. Točke su pripremile s učenicima učiteljice: Snježana Lalić, Gordana Ružić Stanojević, Vesna Vretenar, Sandra Smoljan, Rozana Cerin, Biserka Butorac, Tanja Uležić, Ljiljana Tončinić, Đeni Rojnić i Karla Virgilio. Najveće iznenađenje za učiteljice (ali i za učenike) priredila je učenica 6.b Glorija Suton koja je na kraju otpjevala  pjesmu " In the arms of an angel", dok su najslađi bili mlađi učenici sa srcima na rumenim obraščićima. Ravnateljica je pohvalila sve učenike i učiteljice za predivan program i zaželjela je svima sretno Valentinovo.
Web tim svima vama želi sretno Valentinovo ..... puno sreće, ljubavi, čokolada i puuuuuuuno poljubaca!  (Lucia Ugrčić, Gabrijela Janjić, Lucija Pranjković, 7.b)

Foto galerijakissheartkissheartkissheartkissheartkissheartkissheartkissheartkissheartkissheartkissheartkiss


[OPŠIRNIJE]Glazbena kultura u školi
Branka Sironić / datum: 13. 2. 2014. 13:57

Učenici škole vole predmet glazbena kultura. Malo gradiva, malo slušanja glazbe, malo ritmiziranja, zatim pjevanje i sviranje. Učenici se upoznaju s glazbenom umjetnošću i kako sami kažu opuštaju na nastavi. Učiteljica glazbene kulture Tanja Uležić voditeljica je i niza školskih glazbenih aktivnosti koji osim što učenicima pružaju zadovoljstvo, uljepšavaju i školske programe. Učenici mogu naučit svirat tradicijski instrument sopile, pjevat istarski kanat, pjevat u malom i velikom zboru, svirat u školskom orkestru. Najveće im je zadovoljstvo dobar nastup i pohvala učiteljice i publike. (ravnateljica)


[OPŠIRNIJE]Sveti Nikola u školi
Zlatko Lasek / datum: 6. 12. 2013. 11:57

U petak, 6.12.2013. godine, školu je posjetio sv. Nikola. U glazbenoj dvorani sakupila su se djeca od 1. - 4. razreda i strpljivo čekala početak programa. Uživali smo u  veselim pjesmama malog i velikog zbora, orkestra, recitacijama i igrokazima. Točke su pripremile učiteljice Tanja Uležić, Štefica Martinić, Gordana Ružić Stanojević, Ljiljana Tončinić, Biserka Butorac, Đeni Rojnić, Snježana Lalić i Sandra Smoljan sa svojim učenicima. (vijest Lucia Ugrčić, fotografije Lucija Pranjković)

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Udruga UGNIŽ svečano obilježila 65 godina postojanja
Branka Sironić / datum: 5. 12. 2013. 20:42

Školski zbor i orkestar, pod vodstvom učiteljica Tanje Uležić i asistentice Štefice Martinić na svečanosti 65. godišnjice Udruge gluhih i nagluhih Istarske županije (UGNIŽ) izveo je dvije prekrasne pjesme o ljubavi i prijateljstvu: "Na mome nebu" i "Tumbalalajka" uz pratnju hrvatskog znakovnog jezika. Predsjednica društva Svetlana Cukerić uručila je ravnateljici zahvalnicu za dobru suradnju s učenicima, učiteljima i stručnim suradnicima škole. Učenici su dobili male darove za zahvalu. Predstavnicima škole i učenicima će ovaj utorak, 5. prosinca, ostati u sjećanju zbog vrlo srdačnih domaćina.

U ime  Istarske županije skupu se obratila Sonja Grozić - Živolić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb,  u ime Grada Pule UGNIŽ-u je rođendan čestitao  dogradonačelnik Fabrizio Radin, te predstavnici Saveza gluhih Republike Hrvatske, Udruga gluhih iz Karlovca i Pazina. (ravnateljica)


[OPŠIRNIJE]Druženje s korisnicima Doma za starije i nemoćne "Alfredo Štiglić"
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 22. 10. 2013. 10:28

Dane kruha i Dane zahvalnosti za plodove zemlje zaokružili smo raspjevanim i ugodnim druženjem s korisnicima Doma za starije i nemoćne  "Alfredo Štiglić". Voditeljica KUD-a "Val", učiteljica Tanja Uležić, pripremila je s učenicima  i njihovim učiteljicama razigran i bogat program. Korisnici Doma uživali su u izvedbama solističke grupe, zbora, orkestra, vrsnih recitatora i glumaca te su učenike i učiteljice nagradili velikim pljeskom. Slijedila je razmjena poklona te zajedničko druženje uz svježe kolače naših kuharica Ljiljane i Merise. U programu su sudjelovale i učiteljice Vesna Vretenar, Ljiljana Tončinić, Rozana Cerin, Đeni Rojnić, Sandra Smoljan, Snježana Lalić i Štefica Martinić sa svojim vrijednim i talentiranim učenicima. (knjižničarka)

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 16. 10. 2013. 13:18

U srijedu, 16.10.2013. godine,  u našoj su školi tradicionalno održani Dani zahvalnosti za plodove zemlje- Dani kruha. Učiteljice Cinzia Steffe Pašalić, Rosana Zupičić i Tanja Uležić pripremile su izložbu svih krušnih proizvoda i plodova koje su donijeli učenici i učiteljice.

Uz blagoslov župnika Ivana Prodana učenici su s domarom posadili maslinu u školskom vrtu. Nakon pozdravnih riječi ravnateljice Branke Sironić i župnika započeo je bogat program članova KUD-a"Val" : zbor, orkestar, roženice s voditeljicom, učiteljicom Tanjom Uležić, te učenici 2.a, 3.b, 4.b, 5.a, 5.b i produženog boravka s prigodnim i veselim recitacijama. U raznolikom programu uživali su veliki i mali. (Katja Radolović, 7.a)

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Prvašići prvi dan u školi
Branka Sironić / datum: 2. 9. 2013. 21:39

U ponedjeljak, 2. rujna 2013. godine, točno u 18,00 sati započela je svečanost prvog dana škole za učenike prvog razreda osnovne škole Monte Zaro. Učiteljice Gordana Ružić Stanojević i Đeni Rojnić prozvale su učenike, i nakon što su roditelji fotografirali prvu fotografiju s učiteljicom krenuli na program dobrodošlice u glazbenu dvoranu. Veselom pjesmom dočekali su ih predstavnici KUD-a Val izvevši program dobrodošlice u režiji učiteljica Tanje Uležić ,  Vesne Vretenar, Ljiljane Tončinić i asistentice Štefice Martinić. Potom su učenici s učiteljicama otišli u učionice i malo bolje se upoznali, a na klupama su ih simbolično dočekali darovi: crtančica, olovka i raspored sati. Za to vrijeme ravnateljica Branka Sironić dala je kratke upute roditeljima, a predstavili su im se i stručni suradnici: psihologinja Marija Jurčević, pedagog Saša Jureša , učitelj engleskog jezika Nenad Stojković, učiteljica vjeronauka Cinzia Steffe Pašalić  i učiteljice produženog boravka Sandra Smoljan i Svjetlana Vulin. Naglašeno je da u školi djeluju i stručne suradnice knjižničarka Dragica Pršo i rehabilitatorica Karin Bolković Fornažar. Predstavnik prometne policije Dario Nikl uputio je roditelje da budu pažljivi i upoznaju dobro djecu s putem u školu, te im skrenu pozornost na moguće opasnosti. Prvi roditeljski sastanak za roditelje prvih razreda održat će razrednice u srijedu, 4. rujna u 17,00 sati u matičnim učionicama. (ravnateljica)


[OPŠIRNIJE]Podizanje Plave zastave u Marini Veruda
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 6. 6. 2013. 08:42

U srijedu, 5.6.2013., održana je  svečanost 15. podizanja Plave zastave u Tehnomontovoj Marini Veruda. Plava zastava je međunarodno ekološko priznanje očuvanju okoliša, a dodjeljuje ga FEE (Foundation for Environmental Education) plažama i marinama koje zadovoljavaju niz strogih kriterija. Simbolizira i turističku ponudu baziranu na sigurnosti, čistoći mora i obale, kao i edukaciji o očuvanju okoliša. I ove godine kao i svake, naša je škola, pozvana na svečanost. Prisutne goste razveselili su solistička grupa s pjesmama "Bomboncin Song" i "Glas iz cvijeta" i učenici  folklorne grupe koja nam je otplesala Balun. Učenik Marko Banović, 6.b izrecitirao je svoju autorsku pjesmu na čakavskom " More kao ja", a Gabrijela Janjić, 6.b pročitala je literarni rad "More kao bajka". Svečani čin podizanja plave zastave uz Josipa Rogala, 7.a s roženicama, odradilo je dvoje dugogodišnjih zaposlenika  koji su time obilježili svoju 41. godinu rada u Marini Veruda.Zahvaljujemo se svim učenicima koji su sudjelovali u programu i njihovim voditeljicama, učiteljicama Tanji Uležić, Snježani Lalić, Lori Bogdan te volonterki Štefici Martinić. (Gabrijela Janjić, 6.b)

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Dan škole i podizanje zelene zastave
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ Branka Sironić / datum: 29. 5. 2013. 11:28

U srijedu, 29.5.2013. godine, OŠ Monte Zaro Pula proslavila je 51. rođendan i podizanje zelene zastave zlatnog statusa Međunarodne eko škole.

 U  ime gradonačelnika Grada Pule, gosp. Borisa Miletića, gđa. Elena Puh Belci, pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti,  Odsjeka za odgoj, obrazovanje, sport i tehničku kulturu, čestitala je školi ponovno dosizanje zlatnog statusa i uz zvuke roženica školskih svirača  (Ive Cukerić i Josip Rogalo) podigla zelenu zastavu. Pročelnica Ureda državne uprave Istarske županije Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, sport i tehničku kulturu Labin Patricia Smoljan naglasila je da će Istarska županija uvijek podržavati međunarodne eko programe i čestitala školi rođendan.

Foto galerija (Katja Radolović, 6.a)

(nastavak vijesti pročitajte pod opširnije)


[OPŠIRNIJE]Dan župe svetog Josipa
Branka Sironić / datum: 20. 3. 2013. 14:23

U utorak, 19. 3. 2013., učenici, učitelji i ravnateljica škole su s pjevačkim zborom pod vodstvom učiteljice Tanje Uležić i pripravnice Štefice Martinović, svojim izvedbama pjesama „Ti si Bog“ i „On dolazi“  doprinijeli svečanom misnom slavlju povodom dana župe sv. Josipa. Nakon mise koju je predvodio kapelan župe sv. Antuna Nikica Devčić, zajedno sa župnikom župe sv. Josipa Maksimilijanom Buždonom  i drugim svećenicima, osim zbora naše škole sudjelovali su još i zborovi  Osnovne škole Vidikovac i Škole za odgoj i obrazovanje.

Obilježavanje dana župe sv. Josipa svake je godine prilika za zajedništvo i druženje u molitvi i pjesmi upućenih Bogu i zaštitniku najslabijih sv. Josipu. (vjeroučiteljica Anja Banko)

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Sretno Valentinovo svima!
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 13. 2. 2013. 13:08

Priča o Valentinovu ili Danu zaljubljenih seže u daleku prošlost i iako je imala tužni početak, danas je simbol za ljubav u cijelom svijetu. Sve je počelo u rimsko doba, kada je car Klaudije II. zabranio vjenčanja da bi muškarci lakše odlazili na bojište. No, svećenik Valentin se umiješao i usprotivio pa je zato praznik dobio ime upravo po njemu. Oštru odluku Klaudija II. moralo je poštovati i svećenstvo, ali Valentin je ipak potajno vjenčavao vojnike koji su se htjeli ženiti. Čim je car za to doznao, Valentin je zatvoren, a 14. veljače smaknut. Narod je na kraju Valentina proglasio svecem, a 14. veljače postao je Dan zaljubljenih.

Znate li kako reći "volim te" na drugim jezicima? Ne? Naučit ćete ako kliknite na opširnije! Volimo Vas, Vaš vjerni i uvijek zaljubljeni Web tim!!

Fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Stiže sveti Nikola .....
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 6. 12. 2012. 13:16

U četvrtak, 6.12.2012., učenici naše škole obilježili su dan svetog Nikole. Veselim programom i prigodnim pjesmama dozvali su zaštitnika pomoraca i djece. Nakon kratkog druženja s učenicima, u prekrasnom pjesmom okupanom ambijentu, sveti Nikola podijelio im je bombone. Time ih je nagradio za ovogodišnji trud, dobrotu i predivni program kojim su ga dočekali. Pogledajte i Vi djelić atmosfere kojeg je aparatom uhvatila novinarka Matea Madunić, 8.b. Zahvaljujemo se voditeljici KUD-a "Val" učiteljici Tanji Uležić i svim učenicima i učiteljicama 1.a, 1.b, 2.b, 3.b, 4.a, 5.a, 5.b i 6.b razreda koji su sudjelovali u samom programu. (pedagog Saša Jureša)

Foto galerija                                                        

                                                                                                                        


[OPŠIRNIJE]Vesela školska svečanost - Dani kruha
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 16. 10. 2012. 11:42

Obilježavanje ovogodišnjih Dana kruha-Dana zahvalnosti za plodove zemlje započelo je velikim pripremama par dana prije samog programa. Učenici su sa svojim roditeljima i učiteljima brižljivo skupljali plodove zemlje i mijesili kruh kako bi svoja umijeća pokazali na izložbi u Glazbenoj dvorani.  Za uređenje obilne izložbe, koju su posjetili svi učenici s učiteljima, zaslužne su vrijedne ruke učiteljica Tanje Uležić, Rosane Zupičić i Arlene Škabić, ali i učenika svih razreda i njihovih roditelja. Danas se na svakom nastavnom satu govorilo o plodovima zemlje, kruhu i vrijednostima zdravog života. Svatko je na svoj način obilježio ovaj dan, dok je cijela škola mirisala od vrijednih pekarskih proizvoda. 

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Kulturni susret osoba s intelektualnim teškoćama
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 4. 10. 2012. 11:35

U Kongresnoj dvorani Hotela Histria u Puli održano je svečano otvaranje kulturnog dijela 10. Sportsko- rekreativnog i kulturnog susreta osoba s intelektualnim teškoćama iz Hrvatske i Slovenije. Susret je obuhvatio dramske, glazbene, plesne i recitatorske nastupe udruga, ustanova, škola i vrtića, a okupio se veliki broj posjetitelja. U svečanom programu sudjelovali su i naši učenici 5.b s učiteljicom Irenom Radolović i prevoditeljicom Vedranom Radić. Petaši su u crvenim majicama oduševili publiku recitacijom, pjesmom "Nek'svud ljubav sja" i poznavanjem hrvatskog znakovnog jezika. Naši su učenici bili posebno oduševljeni prigodnim poklonima koje su izradili djeca s posebnim potrebama. (učiteljica Irena Radolović)

 


[OPŠIRNIJE]KUD "Val"
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 10. 9. 2012. 11:38

Pod opširnije pronađite svih 24 izvannastavnih aktivnosti koje sudjeluju u radu Kulturno-umjetničkog drušva "Val".

Izaberite onu koja Vam se sviđa i krenite u umjetničke vode s ostalim školskim kolegama i voditeljicom KUD-a učiteljicom Tanjom uležić. (Vaš Web tim)


[OPŠIRNIJE]Prvašići ponosno zakoračili u školu
Branka Sironić / datum: 3. 9. 2012. 21:23
vesela petica s dočeka

Prvog dana školske godine, 3. rujna 2012. godine, nova generacija prvaša ponosno je zakoračila u školu. Točno u 18,00 sati, ravnateljica Branka Sironić, zaželjela je dobrodošlicu u školski svijet u ime svih djelatnika učenicima i njihovim roditeljima. Učiteljice Ljiljana Tončinić, I.a razred i Irena Radolović, I.b razred radosno su prihvatile nove učenike i odvele ih nakon prvog zajedničkog fotografiranja na šarmantni program u glazbenu učionicu. Program su već prvi dan pripremile učiteljice Tanja Uležić, Gordana Ružić Stanojević, Vesna Vretenar i Ester Richter Kontošić. Učiteljica likovne kulture Rosana Zupičić uredila je prostore svečanog dočeka u dogovoru s učiteljicama razredne nastave.

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Podizanje Plave zastave u Marini Veruda
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 5. 6. 2012. 14:01

U Tehnomont Marini Veruda po 14. put zavijorila se Plava zastava, međunarodno ekološko priznanje za očuvanje okoliša koje se dodjeljuje plažama i marinama koje zadovoljavaju kriterije o sigurnosti, čistoći mora i edukaciji u očuvanju okoliša. Naša je škola već tradicionalno pripremila prigodni program: roženice, kanat na tanko i debelo, recitaciju o moru Iris Krelja (3.a), nagrađene literarne radove Marka Mileca (4.b) i Martine Kaić (3.a) te pjesmu " Tumbalalajka" koju su učenici solističke grupe pratili na hrvatskom znakovnom jeziku pod vodstvom učiteljice Tanje Uležić, voditeljice KUD-a "Val".  Zahvaljujemo svim učenicima sudionicima programa što su sa svojim učiteljicama Tanjom Uležić, Gordanom Ružić-Stanojević, Irenom Radolović i Đeni Rojnić uveličali ovaj događaj. (ravnateljica Branka Sironić).

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Smotra glazbenog stvaralaštva osnovnih škola Istarske županije
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 18. 5. 2012. 13:36
Solistička grupa

U petak, 18.5.2012., solistička grupa i roženice KUD-a "Val" sudjelovali su na Smotri glazbenog stvaralaštva osnovnih škola s voditeljicom Tanjom Uležić. Podršku su im iz publike pružale ravnateljica Branka Sironić, knjižničarka i mama Cukerić. Smotra se odvijala u Zajednici Talijana-Circolu. Solistice su bile odjevene u tradicionalne nošnje, a Ive Cukerić i Josip Rogalo svirali su roženice. Naše drage solistice (Leonarda Sep, Ana Hrvatin, Martina Gašparović, Sarah Novoselec, Monika Smoljan, Tia Lena Hinić, Glorija Suton, Iris Krelja) pjevale su pjesmu " Draga nam je zemlja". Na samom kraju, pjevači iz svih škola sudionika smotre, otpjevali su "Pjesmu prijateljstva" koju su posvetili i pjevali gradu Puli, prijatelju djece. (tekst i fotografije Nine Brajković, 5.b)


[OPŠIRNIJE]Festival Crvenog križa " Zacrvenimo se"
Zlatko Lasek Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 11. 5. 2012. 13:30
Učenici 4.b

U petak, 11.svibnja, na Portarati održan je Festival Crvenog križa " Zacrvenimo se" povodom obilježavanja Tjedna Crvenog križa i obljetnice rođenja Henrya Dunanta, pokretača ideje o Crvenom križu.  Sudjelovali su učenici osnovnih škola, Škole za odgoj i obrazovanje Pula, dnevnog Centra za terapiju i rehabilitaciju Pula te djeca iz vrtića. Prolaznici su imali priliku slušati i vidjeti razne plesne i glazbene točke, ali i recitacija ... Među učenicima koji su nastupali bili su i naši učenici iz 4.b razreda koji su još jednom podijelili s građanima njihovu pjesmu " Nek' svud ljubav sja" na hrvatskom znakovnom jeziku predvođeni učiteljicom Irenom Radolović i asistenticom Vedranom Radić. Društvo su im pravili solistička grupa KUD-a " Val" pjesmom na tanko i na debelo " Puna je Pula" s učiteljicom Tanjom Uležić pod budnim okom voditelja Mladeži Crvenog križa škole, učitelja prirode i biologije Alena Crnkovića.  (fotografije Lucija Pranjković, tekst Gabrijela Janjić, 5.b)

Zahvaljujemo se majci Marka Banovića V.b što je snimila i dostavila nam fotografije koje možete pogledati u Foto galeriji.
 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju