preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Monte Zaro" Pula

Login
e-Dnevnik

Školska knjižnica

Dobro došli u katalog školske knjižnice!

Pretražite cjelokupni fond knjižnice i dođite do željene knjige.

E katalog 

I na Facebook stranicu školske knjižnice!
   


 

 

eLektire

 

 

 

http://lektire.skole.hr/lektire-osnovna-skola

"Zaro"

Digitalni školski list "Zaro"

 

 

 

 

http://zaro.com.hr

YouTube kanal OŠ Monte Zaro Pula

Upisi u srednju

www.upisi.hr

 

Autorska prava

Izjava o autorskim pravima 

Sadržaj web stranice http://www.os-mzaro-pu.skole.hr/ vlasništvo je OŠ Monte Zaro Pula. Nije dozvoljeno objavljivati sadržaje s web stranice na drugim mjestima ako o tome nije obaviještena Škola. Zlouporaba sadržaja web stranice bit će prijavljena nadležnim službama.

Web stranica  sadrži i podatke te poveznice na neke druge web stranice iz područja odgoja i obrazovanja. Sadržaji tih web stranica nisu vlasništvo OŠ Monte Zaro Pula i Škola nije odgovorna za njihovo uređivanje. (Web tim)

E-knjige

           

OBAVIJEST

Ljubazno molimo zaposlenike škole, roditelje i posjetitelje da se pridržavaju odluka Školskog odbora, Učiteljskog vijeća, Vijeća roditelja  i EKO odbora te ne parkiraju školskom dvorištu za vrijeme održavanja nastave zbog sigurnosti i slobode učeničkog kretanja na odmorima i nastavi TZK-a. Izuzetak: domar škole, dostava za školsku kuhinju, majstori po pozivu, školska liječnica. (uprava škole) 

Slikovni rezultat za hvala

Tražilica
Školska pravila

  • Prihvaćamo druge u igru i pomažemo im.
  • Pristojno komuniciramo i o drugima govorimo samo dobro.
  • Sukobe rješavamo razgovorom i prijavljujemo svako nasilje.
  • Poštujemo različitosti i tuđe stvari. 
  • Čuvamo okoliš škole.
  • Poštujemo Kućni red škole. 

Vrijednosti: prijateljstvo, pristojnost, ravnopravnost, tolerancija i poštovanje 

(Vijeće učenika, 29.9.2017.)

Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 10. 2010.

Ukupno: 962137
Ovaj mjesec: 902
Ovaj tjedan: 108
Danas: 59
Zakon
Lista linkova je prazna
Korisni linkovi

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta 

Usluge koje pruža CARNet dostupne su uz primjenu
elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr kojeg možete dobiti u tajništvu škole.

 

 

 

Srce: Centar za e-učenje

 

 

 

 

 

Kalendar

Kalendar događanja, blagdana, obljetnica

Igre online

Carnet vijesti
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
05.11.2018. 10:07
Poziv na predstavljanje: Stare lektire u novome ruhu
U okviru Informativnog utorka, CARNET će predstaviti 72 nove inačice e-Lektira koje su objavljene na istoimenom portalu. Predstavljanje će se održati u utorak, 6. studenoga 2018. godine, u 10 sati u prostoru Gradske knjižnice na Starčevićevom trgu 4.

31.10.2018. 12:50
Održan okrugli stol "Ususret europskoj godini kibernetičke sigurnosti“
Prijevare putem interneta, računalne ucjene (ransomware), socijalni inženjering (phishing) i lažne vijesti (fakenews) samo su neke od tema o kojima se raspravljalo jučer na okruglom stolu "Ususret europskoj godini kibernetičke sigurnosti“ u organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET, a u sklopu Europskog mjeseca kibernetičke sigurnosti. 

25.10.2018. 12:17
Otvorene prijave na CUC 2018
Prijave na 20. CARNET-ovu korisničku konferenciju CUC 2018 su OTVORENE i traju do 5. studenoga u 23:59 sati. 

25.10.2018. 11:34
Održan četvrti hrvatski Forum o upravljanju internetom (CRO-IGF)
U četvrtak, 25. listopada 2018. godine u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture održan je četvrti po redu hrvatski Forum o upravljanju internetom (CRO-IGF).  

24.09.2018. 14:45
Objavljen preliminarni program 20. CARNET-ove korisničke konferencije CUC 2018
Objavljen je preliminarni program 20. CARNET-ove korisničke konferencije CUC 2018 koja će se pod nazivom “CUC20: mreža ideja” održati od 21. do 23. studenoga 2018. godine u Konvencijskom centru Šibenik.

Školska knjižnica

  Radno vrijeme

ponedjeljak-petak 8:00 - 14:00

(posudba knjiga: 8:30 - 11:30)

Čitateljski klub srijedom 7. sat

    (knjižničarka mentorica Dragica Pršo, prof. i dipl.bibl.)

 

Knjižnica OŠ Monte Zaro Pula                    
Projekti
Čestitamo Emini na pobjedi!
Branka Sironić / datum: 6. 11. 2018. 13:03
Emina :-)

Nacionalni kviz za poticanje čitanja on-line povodom Mjeseca hrvatske knjige provodi se svake godine u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske. Tema kviza u 2018. godini bila je Do baštine na krilima mašte 

U kvizu je sudjelovala i naša Emina koja je ispunila ON-LINE UPITNIK nakon što je pročitala predviđene tri knjige ("Sve o Evi" N. Lončar, "Andautonac" S. Babić-Višnjić i "Na krilima mašte" M. Rundek). Pobjednici kviza su svi učenici koji su točno ispunili kviz. (knjižničarka mentorica Dragica Pršo)

                              


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige u školskoj knjižnici
Branka Sironić / datum: 17. 10. 2018. 10:00

Mjesec hrvatske knjige nacionalna je kulturna manifestacija posvećena hrvatskoj pisanoj riječi čiji je cilj promicanje hrvatske knjige i kulture čitanja. Glavna je tema Baš baština, a moto (U)čitaj nasljeđe! pri čemu je osnovni motiv glagoljica kao posebnost hrvatske baštine, nacionalnog i kulturnog identiteta.

Aktivnosti školske knjižnice :
1. radionice poticanja čitanja u nižim razredima i produženom boravku (STEM u knjižnici) i upis 1. razreda u Dječju knjižnicu

2. Međunarodni Bookmark projekt u 4.a/b i 5.a/b u suradnji s EJ  i osnovnom školom iz Kine 
CCC Kei Wan Primary School (Aldrich Bay)
3. Online Nacionalni kviz za poticanje čitanja "Do baštine na krilima mašte"

Želite li naučiti pisati glagoljicu? Kliknite na opširnije.  


[OPŠIRNIJE]Međunarodni bookmark projekt u školskoj knjižnici
Branka Sironić / datum: 17. 10. 2018. 09:13
Prošlogodišnji straničnici iz Kine

Kao i svake školske godine povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica (ISLM), Međunarodna udruga školskih knjižničara (IASL) organizira projekt razmjene straničnika između školskih knjižnica  iz cijeloga svijeta. Školska knjižnica kontinuirano zadnjih 8 godina provodi ovaj projekt u suradnji s učiteljicama engleskoga jezika. Do sada smo surađivali sa školama iz Indije, Australije, Mađarske, Irske i Kine. Učenici 4. i 5. razreda razmijenit će svoje izrađene straničnike s vršnjacima iz Kine, točnije Hong Konga CCC Kei Wan Primary School (Aldrich Bay).  Veselim se zajedničkoj izradi kreativnih straničnika! (knjižničarka mentorica Dragica Pršo) 


[OPŠIRNIJE]Pristup audio knjigama Hrvatske knjižnice za slijepe
Branka Sironić / datum: 9. 10. 2018. 09:00

Učlanjenjem u Hrvatska knjižnica za slijepe omogućili smo svim učenicima s teškoćama pristup audio knjigama iz njihovog fonda. Molimo roditelje čija se djeca školuju po individualiziranom i prilagođenom programu da se obrate knjižničarki i rehabilitatorici za više informacija.  📚

(knjižničarka mentorica Dragica Pršo) 


[OPŠIRNIJE]Edutorij - znanje na jednom mjestu
Branka Sironić / datum: 9. 10. 2018. 08:19
 https://edutorij.e-skole.hr

U sklopu nacionalnog pilot projekta "e-Škole" : uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola", kojeg pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja provodi Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet s partnerima, razvijeno je 16 digitalnih obrazovnih sadržaja (DOS-ovi) za kemiju, biologiju, fiziku i matematiku. Materijale mogu koristiti učenici, učitelji i roditelji 7. i 8. razreda osnovnih škola te 1. i 2. razreda srednjih škola. 

Digitalni obrazovni sadržaj je sadržaj namijenjen korištenju u obrazovanju te sadrži sve multimedijalne elemente. To nisu udžbenici niti njihova zamjena, već se u njima razvijaju e-Škole kako bi  potaknuli primjenu informacijsko-komunikacijske tehnologije u učenju i poučavanju.  Ti isti digitalni obrazovni sadržaji idu niz ruku sa STEM predmetima jer potiču eksperimentalno učenje, problemsko učenje i istraživanje.  Više informacija o projektu i o materijalima imožete pronaći na  linku digitalne knjižnice Edutorija na linku https://edutorij.e-skole.hr   (knjižničarka mentorica Dragica Pršo) 

P.S. Pod opširnije imate još sličnih portala i web stranica s obrazovnim sadržajima. 


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija "Jedna za druge"
Branka Sironić / datum: 26. 9. 2018. 08:59

Udruga "Naš san njihov osmijeh" organizira 9. humanitarnu akciju "Jedna za druge"  čiji je cilj prikupljanje što više namirnica i higijenskih sredstava prema principu  JEDAN UČENIK- JEDNA PROIZVOD. Ovim putem pozivamo sve Vas da nam se pridružite u prikupljanju donacija kako bi pomogli potrebitima, ali i kako bi promicali humanost, dobrotu i ljubav prema drugima, te potakli volonterski rad kod učenika. Potražite kutije u školskoj knjižnici ili po razredima te donirajte.  Unaprijed zahvaljujemo i zapamtite dobro se dobrim vraća. (knjižničarka mentorica Dragica Pršo) 

"Nemojte se truditi da samo vi budete dobri, već da i svijet što ga iza sebe ostavljate postane dobar."  Bertolt Brecht

 

[OPŠIRNIJE]GeoKnjižnica : projekt Geografije i školske knjižnice
Branka Sironić / datum: 26. 9. 2018. 08:19

Cilj projekta je poticanje međupredmetne suradnje nastave geografije i školske knjižnice te raznim radionicama i istraživačkim radom kontinuirano kroz školsku godinu razvijati interes prema tom nastavnom predmetu, ali i poticati dolazak u knjižnicu. 

Projekt smo započeli s današnjom radionicom u 5.a i 5. b razredu. Učenici su gledali kratki animirani film "Ozzy Ozone"   te su uz pomoć literature istražili što svi možemo učiniti kako bi zaštitili ozonski omotač. Njihove poruke možete pročitati pod opširnije. (učiteljica Geografije Ana Okmaca i knjižničarka mentorica Dragica Pršo)


[OPŠIRNIJE]eLektire od 1. do 8. razreda
Branka Sironić / datum: 12. 9. 2018. 08:58

Na inicijativu i uz potporu Ministarstva obrazovanja i znanosti, a u realizaciji "Bulaja naklade" i Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet, na stranici eLektire objavljuju se cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa obvezne školske lektire i šire. Knjige su besplatne i dostupne učenicima i studentima, te njihovim nastavnicima i profesorima. Pod opširnije imate popis lektire koje možete čitati u digitaliziranom obliku na stranicama CARNeta na linku http://lektire.skole.hr/lektire-osnovna-skola, a više o samom projektu možete pročitati na http://lektire.skole.hr/stranica/o-projektu-elektire​ (knjižničarka mentorica Dragica Pršo)


[OPŠIRNIJE]Dobro došli natrag!
Branka Sironić / datum: 3. 9. 2018. 09:29
Čitateljski klub

Dobro došli natrag u školske klupe! Nadam se da ste se svi odmorili  i da ste spremni na nove izazove. Aktivnosti Vaše školske knjižnice osim na webu škole možete pratiti i na facebook stranici Knjižnica OŠ Monte Zaro .

P.S. U privitku imate 10 prava čitatelja Daniela Pennaca. ;-)

(knjižničarka mentorica Dragica Pršo)


[OPŠIRNIJE]Predstavljanje R.E.A.D. projekta
Branka Sironić / datum: 14. 3. 2017. 07:31

Udruga za pet therapy Ideficienter iz Vinkurana predstavila je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula projekt ''Čitaj (o) psu - R.E.A.D.'' , kojeg provodi u partnerstvu s Osnovnom školom Monte Zaro iz Pule i Osnovnom školom dr. Mate Demarina iz Medulina.  Projekt se provodi uz suglasnost i financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja te pozitivno stručno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje.

''Čitaj (o) psu - R.E.A.D.'' projekt je dio pet therapy programa ( intervencije potpomognute životinjama) koji uključuju certificirane kućne ljubimce R.E.A.D.® - Čitaj (o) psu timova, a u našoj školi provode ga certificirani voditelji Goranka Rosanda Furlan i Aleš Furlan u školskoj knjižnici u suradnji s knjižničarkom Dragicom Pršo. Značajnu ulogu u suradnji imaju edukacijska rehabilitatorica Karin Bolković Fornažar i pedagog Saša Jureša. Prva smo osnovna škola u Republici Hrvatskoj koja je program pred tri godine uvrstila program u školski kurikul.

Kada dijete čita psu, ono se opusti, ne osjeća neugodu, nervozu i usredotočuje se na čitanje (zaboravlja na smetnje pri čitanju, lakše razumije pročitani tekst, postaje samopouzdanije). Zbog ugodnog iskustva učenici češće dolaze u školsku knjižnicu i posuđuju knjige. Često dijete koje čita mazi psa, a ta jednostavna gesta dovodi do opuštanja, smanjuje krvni tlak i broj otkucaja srca. 

Haku, Tara, Argo stvaraju pogodnu i ugodnu atmosferu i ulijevaju povjerenje učenicima, a samo čitanje postaje zabavno, Aktivnost se provodi jednom tjedno školski sat u našoj školskoj knjižnici. (ravnateljica)


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju