preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Monte Zaro" Pula

Login
e-Dnevnik

Školska knjižnica

Dobro došli u katalog školske knjižnice!

Pretražite cjelokupni fond knjižnice i dođite do željene knjige.

E katalog 

I na Facebook stranicu školske knjižnice!
   


 

 

eLektire

 

 

 

http://lektire.skole.hr/lektire-osnovna-skola

"Zaro"

Digitalni školski list "Zaro"

 

 

 

 

http://zaro.com.hr

YouTube kanal OŠ Monte Zaro Pula

Upisi u srednju

www.upisi.hr

 

Autorska prava

Izjava o autorskim pravima 

Sadržaj web stranice http://www.os-mzaro-pu.skole.hr/ vlasništvo je OŠ Monte Zaro Pula. Nije dozvoljeno objavljivati sadržaje s web stranice na drugim mjestima ako o tome nije obaviještena Škola. Zlouporaba sadržaja web stranice bit će prijavljena nadležnim službama.

Web stranica  sadrži i podatke te poveznice na neke druge web stranice iz područja odgoja i obrazovanja. Sadržaji tih web stranica nisu vlasništvo OŠ Monte Zaro Pula i Škola nije odgovorna za njihovo uređivanje. (Web tim)

E-knjige

           

OBAVIJEST

Ljubazno molimo zaposlenike škole, roditelje i posjetitelje da se pridržavaju odluka Školskog odbora, Učiteljskog vijeća, Vijeća roditelja  i EKO odbora te ne parkiraju školskom dvorištu za vrijeme održavanja nastave zbog sigurnosti i slobode učeničkog kretanja na odmorima i nastavi TZK-a. Izuzetak: domar škole, dostava za školsku kuhinju, majstori po pozivu, školska liječnica. (uprava škole) 

Slikovni rezultat za hvala

Tražilica
Školska pravila

  • Prihvaćamo druge u igru i pomažemo im.
  • Pristojno komuniciramo i o drugima govorimo samo dobro.
  • Sukobe rješavamo razgovorom i prijavljujemo svako nasilje.
  • Poštujemo različitosti i tuđe stvari. 
  • Čuvamo okoliš škole.
  • Poštujemo Kućni red škole. 

Vrijednosti: prijateljstvo, pristojnost, ravnopravnost, tolerancija i poštovanje 

(Vijeće učenika, 29.9.2017.)

Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 10. 2010.

Ukupno: 962455
Ovaj mjesec: 1220
Ovaj tjedan: 426
Danas: 297
Zakon
Lista linkova je prazna
Korisni linkovi

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta 

Usluge koje pruža CARNet dostupne su uz primjenu
elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr kojeg možete dobiti u tajništvu škole.

 

 

 

Srce: Centar za e-učenje

 

 

 

 

 

Kalendar

Kalendar događanja, blagdana, obljetnica

Igre online

Carnet vijesti
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
14.11.2018. 11:22
Započela provedba pilot projekta CRISS u osnovnim i srednjim školama Hrvatske
U rujnu 2018. godine započela je provedba onsite pilot projekta CRISS koji se odvija u okviru programa Europske unije za istraživanja i inovacije OBZOR 2020 i ima za svrhu razvoj i pilot implementaciju digitalne platforme za stjecanje, vrednovanje i certifikaciju digitalnih kompetencija učenika. 

05.11.2018. 10:07
Poziv na predstavljanje: Stare lektire u novome ruhu
U okviru Informativnog utorka, CARNET će predstaviti 72 nove inačice e-Lektira koje su objavljene na istoimenom portalu. Predstavljanje će se održati u utorak, 6. studenoga 2018. godine, u 10 sati u prostoru Gradske knjižnice na Starčevićevom trgu 4.

31.10.2018. 12:50
Održan okrugli stol "Ususret europskoj godini kibernetičke sigurnosti“
Prijevare putem interneta, računalne ucjene (ransomware), socijalni inženjering (phishing) i lažne vijesti (fakenews) samo su neke od tema o kojima se raspravljalo jučer na okruglom stolu "Ususret europskoj godini kibernetičke sigurnosti“ u organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET, a u sklopu Europskog mjeseca kibernetičke sigurnosti. 

25.10.2018. 12:17
Otvorene prijave na CUC 2018
Prijave na 20. CARNET-ovu korisničku konferenciju CUC 2018 su OTVORENE i traju do 5. studenoga u 23:59 sati. 

25.10.2018. 11:34
Održan četvrti hrvatski Forum o upravljanju internetom (CRO-IGF)
U četvrtak, 25. listopada 2018. godine u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture održan je četvrti po redu hrvatski Forum o upravljanju internetom (CRO-IGF).  

Oglasna ploča
IZJAVA O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA
Mira Belli / datum: 5. 7. 2018. 11:50

[OPŠIRNIJE]Izložba povodom Dana škole
Branka Sironić / datum: 30. 5. 2018. 11:32

Nakon vrlo zanimljivog programa gosti, učenici, učitelji i djelatnici škole razgledali su izložbu učeničkih radova školske zadruge Eko znalci Montezarci. Izložbu je postavila učiteljica likovne kulture Rosana Zupičić Smoković s učiteljicama Svjetlanom Vulin, Rozanom Cerin, Sandrom Smoljan i Kristinom Zec, dok je u prizemlju škole bila postavljena i prodajna izložba radova vrijednih učeničkih ruku. Razgledavanju izložbe posebno su se razveselili učenici Produženog boravka.

(Karmen Šimičević i Milica Dragičević, učiteljice PB)


[OPŠIRNIJE]Bor, jelka, ili drvce? :)
Branka Sironić / datum: 7. 12. 2017. 12:50

Što smo okitili? Bor, jelku, ili drvce?

Nama nije ni važno, jer nam je za kićenje našeg bora, naše jelke, ili drvca bila potrebna samo dobra volja, želja za širenjem blagdanske čarolije i vrijedne ruke učiteljice Likovne kulture Rosane Zupičić Smoković. 

Za one kojima je važno, jezikoslovka Nives Opačić poručuje da crnogorično drvo koje se u kućama/stanovima kiti za Božić najčešće zovemo bor (bez obzira na to kojoj četinjači pripada). Može se reći i "božićno drvce", no čemu se priklanjati opisnom izrazu kad imamo sažet i jednoznačan?! A i darovi su uvijek samo "pod borom" (naravno, u skladu s običajima mogu biti i drugdje, no ondje gdje se kiti bor, darovi su pod njim). U hrvatskome jeziku ne dolazi u obzir imenica "jelka" (ni kao božićna, a ni u prirodi). U prirodi to je "jela", rod crnogoričnoga drveća iz porodice borova.

Pa što ako je prije Badnjaka? Uživaj i ti. Nemoj biti Grinch! :) (Lea Matticchio, učiteljica Hrvatskog jezika)


[OPŠIRNIJE]Nastavno jutro na ledu
Branka Sironić / datum: 4. 12. 2017. 17:54

 

U organizaciji grada Pule za učenike osnovnih škola organizirano je klizanje na ledu. Učenici 2.a i 4.b razreda sa svojim učiteljicama Ljiljanom Tončinić i Vedranom Majstorović te asistenticama u nastavi danas su proveli 2 vesela školska sata na otvorenom klizalištu na Trgu kralja Tomislava. Iako se većina učenika po prvi put okušala u ovoj vještini uz veliki trud, upornost i želju na kraju su svi zajedno uživali u čarima klizanja. Svi učenici u školu su se vratili zadovoljni i sretni postignutim te sa željom da se uskoro opet vrate na klizalište. (učiteljica Vedrana Majstorović)

[OPŠIRNIJE]Zabranjeno parkiranje u školskom dvorištu
Branka Sironić / datum: 14. 3. 2017. 11:23

OBAVIJEST

Ljubazno molimo zaposlenike škole, roditelje i posjetitelje da se pridržavaju odluka Školskog odbora, Učiteljskog vijeća, Vijeća roditelja  i EKO odbora te ne parkiraju u školskom dvorištu za vrijeme održavanja nastave zbog sigurnosti i slobode učeničkog kretanja na odmorima i nastavi TZK-a.

Izuzetak: domar škole zbog izvršavanja obveza

               dostava za školsku kuhinju

               majstori po pozivu školske uprave

               školska liječnica

Uprava škole


[OPŠIRNIJE]Odgoda termina pisane provjere iz engleskog jezika.
Branka Sironić / datum: 30. 3. 2017. 09:13

ODLUKA

Prema Pravilniku o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi, članak 15. stavak 6., dana 28.ožujka  2017. godine promijenjen je termin pisanja provjere znanja iz engleskog jezika u 7.a razredu predviđen za 10.travnja 2017. godine na 5. travnja  2017. godine. Razlog promijene termina je Projektni dan koji će se održati 10.travnja 2017. godine.

Dokument o promjeni nalazi se kao priložen dokument u PDF obliku ovoj obavijesti.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o promjeni termina pisane provjere iz matematike za sedme razrede.
Branka Sironić / datum: 29. 3. 2017. 15:09

ODLUKA

Prema Pravilniku o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi, članak 15. stavak 6., dana 28.ožujka  2017. godine promijenjen je termin pisanja provjere znanja iz matematike u 7.a razredu predviđen za 4.travnja 2017. godine na 12. travnja  2017. godine. Razlog promijene termina je procjene učitelja za dodatnim uvježbavanjem gradiva.

Dokument o promjeni nalazi se kao priložen dokument u PDF obliku ovoj obavijesti.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o promjeni termina pisane provjere iz matematike za sedme razrede.
Branka Sironić / datum: 29. 3. 2017. 14:18

ODLUKA

Prema Pravilniku o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi, članak 15. stavak 6., dana 28.ožujka  2017. godine promijenjen je termin pisanja provjere znanja iz matematike u 7.a razredu predviđen za 5.travnja 2017. godine na 12. travnja  2017. godine. Razlog promijene termina je procjene učitelja za dodatnim uvježbavanjem gradiva. 

Dokument o promjeni nalazi se kao priložen dokument u PDF obliku ovoj obavijesti.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o promjeni termina pisane provjere iz biologije za osme razrede
Zlatko Lasek / datum: 29. 3. 2017. 12:55

Obavijest o promjeni termina pisane provjere iz biologije za osme razrede
 

Prema Pravilniku o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi, članak 15. Stavak 6., dana 29.03 promjenjen je termin pisanja provjere znanja iz biologijeu 8a i 8b razredu predviđen za 10. 04. na 12. 04. zbog Projektnog današkole koji će se održati 10. 04. Odluku  o poništenju termina pisanja provjere znanja donio je učitelj Alen Crnković stručni suradnik pedagog Saša Jureša i ravnateljica škole Branka Sironić.

Alen Crnković


[OPŠIRNIJE]Obavijest o promjeni termina pisane provjere iz matematike za osme razrede.
Branka Sironić / datum: 3. 3. 2017. 10:18

ODLUKA

Prema Pravilniku o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj Školi, članak 15. stavak 6, dana 3.3.2017. godine promijenjen je termin pisanja provjere znanja iz matematike u 8.a i 8.b razredu predviden za 6.3.2017. na 13.3.2017. zbog potrebe dodatnog ponavljanja gradiva. Odluku o poništenju termina pisanja pisane provjere znanja donijeli su učitelj matematike Zoran Vajagić, stručni suradnik Saša Jureša i ravnateljica škole Branka Sironić.

Dokument o promjeni nalazi se kao priložen dokument u PDF obliku ovoj obavijesti.


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima 2.b razreda o promjeni termina ispita iz matematike
Zlatko Lasek / datum: 2. 12. 2016. 12:29

ODLUKA
Prema Pravilniku o nadinima, postupcima i elementima vrednovanja
udenika u osnovnoj i srednjoj Skoli, dlanak 15. stavak 6, dana 2.12.2016.
promijenjen je termin pisanja provjere znanJa iz matematike u II b. razredu
predviden za 5.12.2016. na 16.12.2016. zbog procjene učiteljice za boljim
usvajanjem gradiva. Odluku o poništenju termina pisanja pisane provjere znanja
donijela je učiteljica razredne nastave Svjetlana Vulin, strudni suradnik Saša
Jureša i ravnateljica škole Branka Sironić

Dokument o promjeni nalazi se kao priložen dokument u PDF obliku ovoj obavijesti.

Razrednica: Svjetlana Vulin


[OPŠIRNIJE]POZIV ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE
Zlatko Lasek / datum: 23. 11. 2016. 12:04

Škola u prirodi - Hrvatsko zagoje.

Obrazac "poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave" priložen u PDF - ovoj objavi. 


[OPŠIRNIJE]Obavijest svima
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 1. 4. 2014. 08:42

Poštovani, u donjem linku možete pročitati novi Pravilnik o postupanju odgojno-obrazovnih radnika školskih ustanova u poduzimanju mjera zaštite prava učenika te prijave svakog kršenja tih prava nadležnim tijelima. (ravnateljica Branka Sironić)

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2013_11_132_2874.HTML

 


[OPŠIRNIJE]Poziv za predupis djece u prvi razred osnovne škole
Branka Sironić / datum: 13. 1. 2014. 09:59

Temeljem čl. 17. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi Ured državne uprave u Istarskoj županiji, Služba za opću upravu i društvene djelatnosti uputio je poziv roditeljima, odnosno starateljima da temeljem prijavljenog boravišta djece, a prema planu upisnih područja osnovnih škola izvrše predupis djece 22.,23. i 24. siječnja 2014. od 8,00 - 12,00 sati u tajništvu osnovne škole kojoj pripadaju. (ravnateljica)

Tajnica Mira Belli tel.211 490, službeni mobitel 0993127823

Poziv PDF (HR) 

Invito PDF (IT)

 


[OPŠIRNIJE]Sigurnost i sloboda kretanja učenika u školskom dvorištu
Branka Sironić / datum: 26. 9. 2013. 07:52

Predstavnici roditelja razrednih odjela i predstavnici škole dogovorili su se na sastanku Vijeća roditelja 25.9.2013. da podsjete posjetitelje škole i roditelje na odluke Školskog odbora, Učiteljskog vijeća i Eko odbora iz 2010. godine kojima je dogovoreno da se ne parkira u školskom dvorištu za vrijeme održavanja nastave zbog sigurnosti i slobode učeničkog kretanja na odmorima i nastavi tjelesno zdravstvene kulture. Izuzeci su domar škole zbog izvršavanja obveza, dostava za školsku kuhinju, majstori po pozivu školske uprave i školska liječnica. (ravnateljica škole)


[OPŠIRNIJE]Školski kurikulum za 2014./2015.
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 13. 9. 2013. 12:59

Temeljem članka 61. st.1 al.1 pročišćenog teksta Statuta Osnovne škole «Monte Zaro» Pula (Izmjene i dopune statuta KLASA: 602-01/10-08, URBROJ: 2168/10-12 od 21.10.2010. i Izmjene Statuta KLASA: 012-03/11-01/05, URBROJ: 2168-92-11-2, od 18.07.2011.) i članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN broj 87/08, 86/09, 92/10, 126/12 i 94/13) Školski odbor OŠ "Monte Zaro" Pula je na sjednici održanoj 12. rujna 2014. godine donio Školski kurikulum.

 


[OPŠIRNIJE]Razmjena udžbenika u školskom dvorištu
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 5. 6. 2013. 19:35

I ove školske godine pozivamo sve učenike i njihove roditelje na razmjenu rabljenih udžbenika

Očekujemo Vas u ponedjeljak 17.6.2013.

od 9 do 11 sati

u školskom dvorištu.                                             

(knjižničarka)

Popis udžbenika na 2013./2014. školsku godinu

 


[OPŠIRNIJE]3. Pustolovno ljeto s Monte Librićem
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 4. 6. 2013. 10:24

Ljetne avanture i ove godine započinju bogatom i edukativnom zabavom na otvorenom u organizaciji Monte Librića!

Program Pustolovnog ljeta traje od ponedjeljka do petka, od 8.00 do 16.00 sati, u kojem djeca:
− istražuju zanimljivosti iz bogate povijesti grada,
− otkrivaju priče iz rimskog doba,
− upoznaju kazališnu povijest kroz scenske igre,
− uče o scenografiji i kostimografiji kazališta,
− istražuju Veliko i Malo rimsko kazalište,
− upoznaju povijest filma,
− sječu prva znanja o filmskom stvaralaštvu i filmskoj Puli,
− stvaraju vlastiti igrokaz i film,
− gledaju filmske projekcije.

Program je bogat i raznolik, a vi svakako morate iskoristiti priliku koju Vam organizatori Monte Librića i grad Pula nude.

Više na službenim stranicama Monte Librića.


[OPŠIRNIJE]Ljetne informatičke radionice
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 4. 6. 2013. 09:28

DipDruštvo informatičara Pula poziva sve zainteresirane učenike na ljetne informatičke radionice. Upoznat ćete se s online izradom videa iz fotografija, izradom interaktivnih postera, obradom digitalnih slika ili izradom računalnih igara.

Izaberite sami željenu radionicu, ali se što prije prijavite jer su neke radionice besplatne! (knjižničarka)

Ljetne Informatičke_radionice_2013_plakat.pdf


[OPŠIRNIJE]Obavijest o upisu djece u prvi razred osnovne škole
Zlatko Lasek / datum: 20. 5. 2013. 13:14

UPISI DJECE OBAVLJAT ĆE SE OD 3. lipnja - 7. lipnja 2013.

od 9.00 - 12.00 i od 17.00 - 19.00 sati

U TAJNIŠTVU ŠKOLE

Roditelji, odnosno staratelji djece, na upis trebaju donijeti potvrdu o liječničkom pregledu, odnosno odobrenje Ureda državne uprave kojim su prijevremena djeca stekla uvjete za upis u I. razred osnovne škole.

OBAVIJEST-UPIS_U_SKOLE-2013-14.doc    

AVVISO-UPISI_U_SK.13-14.doc


[OPŠIRNIJE]Poziv Hrabrog telefona
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 27. 9. 2012. 08:58

Trebaš pomoć i podršku? Događa ti se nešto loše u obitelji ili školi, a čini ti se da se nemaš kome povjeriti? Hrabri telefon pomoć i podršku nudi i putem CHAT-a svakim radnim danom od 15 do 18 sati.  Razgovor sa savjetovateljem Hrabrog telefona je potpuno anoniman te je dostupan i putem web stranice www.hrabritelefon.hr.

"Nemoj šutjeti o tome, potraži pomoć!"

 


[OPŠIRNIJE]JUTARNJI TERMIN INFORMACIJA ZA RODITELJE U ŠK.GOD.2013./2014.
Zlatko Lasek / datum: 12. 9. 2012. 14:27

RASPORED INFORMACIJA U JUTARNJIM SATIMA ZA ŠKOLSKU GODINU 2013. /2014.

Razredna nastava:

RAZRED

IME I PREZIME RAZREDNICE/KA

VRIJEME INFORMACIJA

1.a

Gordana Ružić stanojević

Četvrtak 3.sat (9:50-10:35)

1.b

Đeni Rojnić

Četvrtak 2.sat (8:50- 9:35)

2.a

Ljiljana Tončinić

Utorak 3.sat (9:50-10:35)

2.b

Irena Radolović

Srijeda 3.sat (9:50-10:35)

3.a

Jolanda Sanković

Utorak 4.sat (10:50-11:35)

3.b

Vesna Vretenar

Ponedjeljak

3.sat (9:50- 10:35)

4.a

Biserka Butorac

Srijeda 3.sat (9:50-10:35)

4.b

Rozana Cerin

Ponedjeljak 3.sat (9:50-10:35)

Predmetna nastava:

RAZRED

IME I PREZIME RAZREDNICE/KA

VRIJEME INFORMACIJA

5.a

Radmila Trbović

Ponedjeljak 3.sat (9:50-10.35)

5.b

Nenad Stojković

Srijeda 4.sat

(10:50-11:35)

6.a

Karla Virgilio

Ponedjeljak 5.sat

(11:40-12:25)

6.b

Manuela Mišan

Utorak 3.sat (9:50-10.35)

7.a

Vladimir Papić

Četvrtak 3.sat (9:50-10.35)

7.b

Tanja Uležić

Četvrtak 5.sat (11:40-12:25)

8.a

Rosana Zupičić

Srijeda 3.sat (9:50-10.35)

8.b

Lori Bogdan

Utorak 4.sat (10:50-11:35)

 


[OPŠIRNIJE]Vizija, misija, cilj i strategija škole
Zlatko Lasek / datum: 27. 12. 2010. 13:31

Vrijedne prijedloge Vijeća učenika, Vijeća roditelja i Tima za kvalitetu Učiteljsko je vijeće prihvatilo i donijelo odluke o  VIZIJI, MISIJI, CILJU I STRATEGIJI ŠKOLE i KRITERIJIMA DOBROG, LOŠEG I UZORNOG VLADANJA.

Hvala učenicima i roditeljima na sudjelovanju jer zajedno smo jači te jedno veliko HVALA našoj kritičkoj prijateljici prof. Marini Diković sa Sveučilišta Jurja Dobrile na prihvaćenoj suradnji i pomoći.


[OPŠIRNIJE]Elementi praćenja i ocjenjivanja za sve predmete
Zlatko Lasek / datum: 8. 11. 2010. 11:19

Prema čl.3 Pravilnika o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi od 27. rujna 2010. (NN 112/2010.) škola objavljuje Elemente praćenja i ocjenjivanja po svim nastavnim predmetima. 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O UPISU DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU GODINU 2014./2015.
Zlatko Lasek / datum: 21. 5. 2014. 14:15

UPISI DJECE OBAVLJAT ĆE SE OD

2. lipnja - 6. lipnja 2014.

 od 9.00 - 12.00, te od 17.00 - 19.00 sati,

 U   UREDU PSIHOLOGINJE ŠKOLE/II. kat

Roditelji, odnosno staratelji djece, na upis trebaju donijeti potvrdu o liječničkom pregledu, odnosno odobrenje Ureda državne uprave kojim su prijevremena djeca stekla uvjete za upis u I. razred osnovne škole.    

Priloženi su dokument (ovoj vijesti) na:  Hrvatskom jeziku   Talijanskom jeziku

[OPŠIRNIJE]"Sigurno u prometu" - obavijest
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 6. 3. 2014. 10:21

Poštovani roditelji, obavještavamo Vas da će se teoretski dio edukacije "Sigurno u prometu" u organizaciji HAK-a Pula-Rovinj  za učenike 4. i 5. razreda  održati u OŠ „ Monte Zaro“ u  utorak 11.3.2014. i srijedu 12.3.2014. i to u terminu od 15:00- 16:30 sati prema sljedećem rasporedu:

4. razredi u utorak 11.3.2014. u vremenu od 15:00- 16:30 sati

5.razredi u srijedu 12.3.2014. u vremenu od 15:00- 16:30 sati

Molimo Vas da dovedete djecu na vrijeme. (pedagog Saša Jureša)


[OPŠIRNIJE]Promocija u zvanje mentora
Branka Sironić / datum: 12. 2. 2014. 09:30

U petak, 7 veljače 2014., na svečanosti promocije odgojitelja, učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i odgajatelja održanoj u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u zvanje mentora promovirana je i knjižničarka osnovne škole Monte Zaro Pula Dragica Pršo.

Čestitamo kolegici na zasluženom zvanju mentora. Dragica Pršo je  glavna urednica školskog weba, često osvaja nagrade s učenicima, inicijatorica je i mentorica digitalnog školskog lista Zaro i facebooka školske knjižnice. Ove školske godine digitalni školski list predložen je na županijskoj razini Lidrana za predstavljanje na državnoj razini. Još puno poslovnih uspjeha i dobrih rezultata vrijednoj kolegici. (ravnateljica)


[OPŠIRNIJE]Studentska praksa u razrednoj nastavi
Branka Sironić / datum: 7. 2. 2014. 18:24

Studenti razredne nastave Sveučilišta Jurja Dobrile svake godine obavljaju studentsku praksu u pulskim osnovnim školama. Ovaj tjedan praksi u našoj školi je pristupila  studentica IV. godine Učiteljskog studija Ana Markota koja prati nastavu u 1.a razredu učiteljice Gordane Ružić Stanojević. Uz praćenje nastave, studente se upoznaje i s radom škole u cjelini.  (ravnateljica)


[OPŠIRNIJE]Radovi u školi za vrijeme praznika
Zlatko Lasek / datum: 24. 1. 2014. 11:08
Uređena učionica

Ličenje i adaptacija zidova i prostora planski se obavlja nekoliko godina. Stigli smo konačno i na prvi kat i adaptirali dvije učionice u kojima su ove školske godine smješteni učenici petih razreda. Treba zahvaliti učenicima i razrednicama razredne nastave na čuvanju adaptiranih prostora drugog kata, kao i učenicima sadašnjih šestih razreda s razrednicama na čuvanju adaptirane učionice predmetne nastave na drugom katu.

 Malo smo osvježili i našu malu zbornicu. Učenicima i roditeljima produženog boravka svidio se novi predprostor boravka s novim sanitarijama. Eh kad bismo mogli sve odjednom, no ne može. Stoga polako, ali sigurno. (ravnateljica)

 Foto galerija - učionice i sanitarni čvorovi

Fotogalerija - koševi i nogometni golovi


[OPŠIRNIJE]Projekt ICT-Edu , Modul 3, II. dio
Branka Sironić / datum: 23. 1. 2014. 09:21

Za učitelje i stručne suradnike organizirano je stručno usavršavanje u školi u dva dijela, 22. i 29. siječnja 2014. u poslijepodnevnim satima. Edukacija se provodi suradnjom CARNeta, MZOŠ i AZZO i ovo je četvrta radionica koju učitelji škole sustavno pohađaju. Voditelj radionice, Predrag Dukić, profesor matematike i informatike upoznao je u srijedu, 22.siječnja prvu skupinu učitelja s izradom multimedijalnih interaktivnih plakata - Glogster, digitalnih stripova Pixton, Online kvizovima znanja - Hot Potatoes.

Sudionici su na radionici mogli individualno izrađivati digitalne nastavne materijale s proizvoljnom temom iz svog predmetnog područja. (ravnateljica)


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju