preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Monte Zaro" Pula

Login
e-Dnevnik

Školska knjižnica

Dobro došli u katalog školske knjižnice!

Pretražite cjelokupni fond knjižnice i dođite do željene knjige.

E katalog 

I na Facebook stranicu školske knjižnice!
   


 

 

eLektire

 

 

 

http://lektire.skole.hr/lektire-osnovna-skola

"Zaro"

Digitalni školski list "Zaro"

 

 

 

 

http://zaro.com.hr

YouTube kanal OŠ Monte Zaro Pula

Upisi u srednju

www.upisi.hr

 

Autorska prava

Izjava o autorskim pravima 

Sadržaj web stranice http://www.os-mzaro-pu.skole.hr/ vlasništvo je OŠ Monte Zaro Pula. Nije dozvoljeno objavljivati sadržaje s web stranice na drugim mjestima ako o tome nije obaviještena Škola. Zlouporaba sadržaja web stranice bit će prijavljena nadležnim službama.

Web stranica  sadrži i podatke te poveznice na neke druge web stranice iz područja odgoja i obrazovanja. Sadržaji tih web stranica nisu vlasništvo OŠ Monte Zaro Pula i Škola nije odgovorna za njihovo uređivanje. (Web tim)

E-knjige

           

OBAVIJEST

Ljubazno molimo zaposlenike škole, roditelje i posjetitelje da se pridržavaju odluka Školskog odbora, Učiteljskog vijeća, Vijeća roditelja  i EKO odbora te ne parkiraju školskom dvorištu za vrijeme održavanja nastave zbog sigurnosti i slobode učeničkog kretanja na odmorima i nastavi TZK-a. Izuzetak: domar škole, dostava za školsku kuhinju, majstori po pozivu, školska liječnica. (uprava škole) 

Slikovni rezultat za hvala

Tražilica
Školska pravila

  • Prihvaćamo druge u igru i pomažemo im.
  • Pristojno komuniciramo i o drugima govorimo samo dobro.
  • Sukobe rješavamo razgovorom i prijavljujemo svako nasilje.
  • Poštujemo različitosti i tuđe stvari. 
  • Čuvamo okoliš škole.
  • Poštujemo Kućni red škole. 

Vrijednosti: prijateljstvo, pristojnost, ravnopravnost, tolerancija i poštovanje 

(Vijeće učenika, 29.9.2017.)

Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 10. 2010.

Ukupno: 962455
Ovaj mjesec: 1220
Ovaj tjedan: 426
Danas: 297
Zakon
Lista linkova je prazna
Korisni linkovi

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta 

Usluge koje pruža CARNet dostupne su uz primjenu
elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr kojeg možete dobiti u tajništvu škole.

 

 

 

Srce: Centar za e-učenje

 

 

 

 

 

Kalendar

Kalendar događanja, blagdana, obljetnica

Igre online

Carnet vijesti
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
14.11.2018. 11:22
Započela provedba pilot projekta CRISS u osnovnim i srednjim školama Hrvatske
U rujnu 2018. godine započela je provedba onsite pilot projekta CRISS koji se odvija u okviru programa Europske unije za istraživanja i inovacije OBZOR 2020 i ima za svrhu razvoj i pilot implementaciju digitalne platforme za stjecanje, vrednovanje i certifikaciju digitalnih kompetencija učenika. 

05.11.2018. 10:07
Poziv na predstavljanje: Stare lektire u novome ruhu
U okviru Informativnog utorka, CARNET će predstaviti 72 nove inačice e-Lektira koje su objavljene na istoimenom portalu. Predstavljanje će se održati u utorak, 6. studenoga 2018. godine, u 10 sati u prostoru Gradske knjižnice na Starčevićevom trgu 4.

31.10.2018. 12:50
Održan okrugli stol "Ususret europskoj godini kibernetičke sigurnosti“
Prijevare putem interneta, računalne ucjene (ransomware), socijalni inženjering (phishing) i lažne vijesti (fakenews) samo su neke od tema o kojima se raspravljalo jučer na okruglom stolu "Ususret europskoj godini kibernetičke sigurnosti“ u organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET, a u sklopu Europskog mjeseca kibernetičke sigurnosti. 

25.10.2018. 12:17
Otvorene prijave na CUC 2018
Prijave na 20. CARNET-ovu korisničku konferenciju CUC 2018 su OTVORENE i traju do 5. studenoga u 23:59 sati. 

25.10.2018. 11:34
Održan četvrti hrvatski Forum o upravljanju internetom (CRO-IGF)
U četvrtak, 25. listopada 2018. godine u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture održan je četvrti po redu hrvatski Forum o upravljanju internetom (CRO-IGF).  

Vijesti iz Kluba
Čestitamo Emini na pobjedi!
Branka Sironić / datum: 6. 11. 2018. 13:03
Emina :-)

Nacionalni kviz za poticanje čitanja on-line povodom Mjeseca hrvatske knjige provodi se svake godine u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske. Tema kviza u 2018. godini bila je Do baštine na krilima mašte 

U kvizu je sudjelovala i naša Emina koja je ispunila ON-LINE UPITNIK nakon što je pročitala predviđene tri knjige ("Sve o Evi" N. Lončar, "Andautonac" S. Babić-Višnjić i "Na krilima mašte" M. Rundek). Pobjednici kviza su svi učenici koji su točno ispunili kviz. (knjižničarka mentorica Dragica Pršo)

                              


[OPŠIRNIJE]Filmska adaptacija knjige "Čudo"
Branka Sironić / datum: 13. 12. 2017. 11:19
http://citajknjigu.com/cudo-r-j-palacio/

Danas su učenici 6.a i 6.b, u pratnji učiteljice Hrvatskoga jezika Karle Virgilio i knjižničarke Dragice Pršo, gledali igrani film "Čudo" u Kinu Valli, snimljen prema istoimenoj knjizi američke književnice R.J. Palacio. August (Auggie) je desetogodišnji dječak koji mora živjeti s teškim genetskim poremećajem, Treacher Collinsonovim sindromom, zbog kojeg od rođenja ima unakaženo lice. Nakon 28 operacija zbog kojih nije mogao u školu, s deset godina ga roditelji ipak upisuju u peti razred osnovne škole. 

Knjiga je objavljena 2012. godine te je do sada stekla više od milijun čitatelja diljem svijeta, te je svakim danom prihvaćena od sve više djece, škola i organizacija koje odabiru biti bolji, ljubazniji i širiti čudo "Čuda" . I kako je i sama književnica u jednom intervju rekla najvažnije je "uvijek izabrati ljubaznost i dobrotu kad se ispred tebe nađe izbor između biti u pravu ili biti ljubazan. " (knjižničarka mentorica Dragica Pršo i učiteljica Hrvatskoga jezika Karla Virgilio)

Kliknite i pod opširnije. :-) 


[OPŠIRNIJE]Susret s književnicom Sonjom Smolec
Branka Sironić / datum: 5. 12. 2017. 10:25

U utorak 5. prosinca 2017. godine u goste nam je opet stigla književnica Sonja Smolec. Prije dvije godine učenicima je predstavila sve svoje izdane knjige, dok je danas učenicima prvih i drugih razreda čitala ulomak iz svoje nove knjige "Marama s bubamarama". Hvala joj na gostovanju, veselom druženju i poklonjenim knjigama. Drago nam je da se i Sonja Smolec upisala u našu bilježnicu sa susreta književnika/ica koju čuvamo kao oko u glavi od 1985. godine. (knjižničarka mentorica Dragica Pršo) 

P.S. Jeste li znali da je književnica rođena u Puli? Više o njoj i njezinim knjigama možete pročitati na njezinim web stranicama : http://www.sonjasmolec.info/


[OPŠIRNIJE]Bilježnica svih susreta s književnicima
Branka Sironić / datum: 4. 12. 2017. 08:57

Svake školske godine knjižničarka Dragica Pršo organizira susrete učenika s književnicima. Nakon susreta zabilježi se crtica o susretu, a i književnik ili književnica napišu svoju posvetu školi. Bilježnica susreta je pravo malo blago jer se vodi još od 1985./1986. školske godine, pune 32 godine. U nju su se upisani značajni spisatelji dječje književnosti od kojih neki i nisun više među nama. Bilježnicu su započeli voditi s posjetom književnika Zlatka Krilića 1985. U njoj možemo iščitati lijepe poruke Zvonimira Baloga, Branka Hribara, Antona Gardaša, Ivana Kušana, Mladena Kušeca, Tita Bilopavlovića, Višnje Strahuljak, Sunčane Škrinjarić,Jadranke Čunčić Bandov, Hrvoja Kovačevića, Nade Mihoković Kumrić, Melite Rundek, Jadranka Bitenca, Sanje Pilić, Bojane Meandžije i mnogih drugih. (ravnateljica)


[OPŠIRNIJE]Knjiga Emini na dar :-)
Branka Sironić / datum: 23. 11. 2017. 12:57

Ima li ičeg ljepšeg od darivanja? A još ako daruješ najbolju čitateljicu škole Eminu Hadžić (5.a)  onda sreći i ponosa nema kraja. Škola ju je zasluženo nagradila prekrasnim izdanjem "Malog princa" zbog sudjelovanja na Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja 2017. povodom Mjeseca hrvatske knjige. Hvala ravnateljici što uvijek prepoznaje važnost promicanja čitanja! (knjižničarka mentorica Dragica Pršo) 

"Čitajući knjige nećeš usavršiti vještinu življenja. Život je neobuhvatno protjecanje: opire se svakom određenju. Čitajući knjige nećeš doprijeti do istine. Sve što je napisano, izmišljeno je – stvarnost se ne pokorava riječima. Čitajući knjige nećeš postati ni sretniji ni bolji – ali knjige moraš čitati da bi to shvatio. " (Miro Gavran)


[OPŠIRNIJE]Uspjesi Čitateljskog kluba u Mjesecu hrvatske knjige
Branka Sironić / datum: 7. 11. 2017. 10:07

U školskoj knjižnici djeluje i Čitateljski kub čiji članovi i članice aktivno sudjeluju na natjecanjima i time osim promicanja ljubavi prema knjizi promiču i važnost čitanja.  Matej Uka iz 6.a sudjelovao je na gradskoj razini Natjecanja u čitanju naglas te je 27.10. osvojio 3. mjesto.

Emina Hadžić iz 5.a riješila je točno online upitnik Nacionalnog kviza za poticanje čitanja i time se zasluženo našla uz bok ostalim pobjednicima iz drugih školskih i gradskih knjižnica. Čestitke Mateju i Emini na još jednom priznanju! (knjižničarka mentorica Dragica Pršo) 


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige : susret s književnicom Bojanom Meandžijom
Branka Sironić / datum: 27. 9. 2017. 11:45

 Mjesec hrvatske knjige tradicionalno obilježavamo svake godine od 15.10. do 15.11. Povodom tog događaja u petak 20.10.2017. u goste nam dolazi književnica Bojana Meandžija. Učenicima sedmih i osmih razreda predstavit će  svoj autobiografski roman "Trči! Ne čekaj me ..." u kojem piše o svom odrastanju u ratom zahvaćenom rodnom Karlovcu za vrijeme Domovinskoga rata u Hrvatskoj.

Pod opširnije možete pročitati više o samoj knjizi. (knjižničarka mentorica Dragica Pršo)


[OPŠIRNIJE]Radionica izrade filmske knjige na 2. Pulici u kaputu
Branka Sironić / datum: 17. 11. 2016. 10:41

Članovi Čitateljskog kluba školske knjižnice sudjelovali su na na radionici izrade filmske knjige (flipbook) povodom održavanja 2. Pulice u kaputu u prostorijama Pulskog filmskog festivala.

Voditelj radionice Vibor Juhas pokazivao je što je sve potrebno za samu izradu animacije pa su učenici izradili svoje vlastite flipbookove koje su mogli odnijeti kući.

Na kraju radionice podijeljeni su učenicima kuponi McDonaldsa za sladoled.

(David Matijević, 5.b)


[OPŠIRNIJE]Matej Uka osvojio 2. mjesto na Natjecanju u čitanju naglas
Branka Sironić / datum: 27. 10. 2016. 12:48
Matej Uka, 5.a

Poovodom Mjeseca hrvatske knjige Gradska knjižnica i čitaonica Pula priključila se nacionalnoj akciji Natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda. Organizatori natjecanja su Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Narodna knjižnica i čitaonica „Vlado Gotovac“ Sisak.

U mlađoj kategoriji, učenik 5.a razreda i vrijedni član Čitateljskog kluba školske knjižnice, Matej Uka osvojio je 2. mjesto čitajući ulomak iz knjige "Bum Tomica" Silvije Šesto.  Čestitke Mateju i mentorici knjižničarki Dragici Pršo. (ravnateljica)

 

 


[OPŠIRNIJE]Samo za Vas ....od Čitateljskog kluba
Branka Sironić / datum: 14. 10. 2013. 11:32

10 PRAVA ČITATELJA

1. Pravo da ne čitamo.
2. Pravo da preskačemo stranice.
3. Pravo da ne dovršimo knjigu.
4. Pravo da ponovno čitamo.
5. Pravo da čitamo bilo što.
  6. Pravo na zanos.
7. Pravo da čitamo bilo gdje.
   8. Pravo da pabirčimo*.
                                         9. Pravo da čitamo naglas.
                                          10. Pravo na šutnju.

                                        Daniel Pennac u knjizi "Od korica do korica"

                                ( *pabirčiti- skupljati tuđe izreke)


[OPŠIRNIJE]3. Pustolovno ljeto s Monte Librićem
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 4. 6. 2013. 10:24

Ljetne avanture i ove godine započinju bogatom i edukativnom zabavom na otvorenom u organizaciji Monte Librića!

Program Pustolovnog ljeta traje od ponedjeljka do petka, od 8.00 do 16.00 sati, u kojem djeca:
− istražuju zanimljivosti iz bogate povijesti grada,
− otkrivaju priče iz rimskog doba,
− upoznaju kazališnu povijest kroz scenske igre,
− uče o scenografiji i kostimografiji kazališta,
− istražuju Veliko i Malo rimsko kazalište,
− upoznaju povijest filma,
− sječu prva znanja o filmskom stvaralaštvu i filmskoj Puli,
− stvaraju vlastiti igrokaz i film,
− gledaju filmske projekcije.

Program je bogat i raznolik, a vi svakako morate iskoristiti priliku koju Vam organizatori Monte Librića i grad Pula nude.

Više na službenim stranicama Monte Librića.


[OPŠIRNIJE]Matija Milošev na "Off Lidrano"
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 27. 4. 2013. 19:25
Matija Milošev

U petak, 26.4.2013.,  u Parku kod Marula održao se kulturno- umjetnički program pod nazivom „Off LiDraNo“ u kojem je nastupao Matija Milošev, učenik 6.a razreda s pričom „Mišja katastrofa“. Matija je bio vrlo samouvjeren i uvjerljiv u svojoj izvedbi. U programu je još nastupilo puno nagrađenih učenika iz škola diljem Istre,a ugođaj je upotpunio bend Tutankamon Space Machine. (Paola Račić, 6.a)


[OPŠIRNIJE]Piknik s Hrvojem Kovačevićem
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 26. 4. 2013. 09:16

U srijedu, 24.4.2013. godine, bili smo na na susretu s poznatim književnikom za djecu Hrvojem Kovačevićem.

Hrvoje je bio nasmijan i pričljiv te je uvijek rado odgovarao na svako pitanje. Upoznao nas je sa svojom knjigom "Tajna zlatnog zuba",a  knjiga se svima na prvi pogled svidjela.

Svi smo se pošteno nasmijali i ugodno zabavili. (Mateo Kajasa, 4.a)

(P.S. Možete poslušati i intervju s radijske radionice naših novinara.)


[OPŠIRNIJE]Piknik sa Sanjom Polak na Monte Libriću
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 23. 4. 2013. 13:21

Drugog dana festivala Monte Librić, učenici trećih i četvrtih razreda, gostovali su na Pikniku s autoricom Sanjom Polak. Sanja Polak predstavila je svoju novu knjigu „Gorski dnevnik Pauline P.“, ili kako ona kaže, svoju šestomjesečnu bebu. „Gorski dnevnik Pauline P.“  izašao je u studenom 2012. godine, no puno ga je djece pročitalo i zavoljelo. Glavni poticaj za pisanje ovog romana bila su joj djeca koja su nakon svakog djela o luckastoj Paulini P. vikala „Hoćemo još!“, i ono što je željela poručiti čitateljima – da se nije loše ponekad i odvojiti od mobitela, kompjutera i sličnih „modernih spravica“, kao i Paulina. Onda odlazi na Sljeme u ŠUP –Školu U Prirodi. Učitelji im zabranjuju da na izlet ponesu mobitele, no Paulina i par njezinih prijatelja ih „prokrijumčare“, što se pokaže dobitnom kombinacijom. Oni snimaju svaku situaciju na izletu, te kasnije sve snimke spoje u mali dnevnik – gorski dnevnik Pauline P. Sanja Polak također je otkrila da joj je u planu i novi roman koji će napisati ovo ili možda sljedeće ljeto – „Morski dnevnik Pauline P". Super smo se proveli i jedva čekamo novi roman! (Katja Radolović, 6.a)

(P.S. Na fotografiji: naša bivša učenica Librica Iris Mošnja, Ive Cukerić iz 4.a i Sanja Polak)


[OPŠIRNIJE]Preporuka Čitateljskog kluba
Matea Madunić Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 20. 11. 2012. 11:45

Nove knjigee!! Jej dobili smo nove knjige, a jedna od njih je "Otključani globus" Pere Zlatara. U toj knjizi možete pronaći putopisne crtice svih kontinenata od Azije na dlanu po do sličice i slike iz Latinske Amerike. Knjiga je doista zanimljiva, govori o povijesti, tradiciji, kulturi, sportu i običajima određene zemlje. Uživala sam u čitanju ove knjige, malo se smijala, doznala nešto novo o Japanu i ostalim zemljama. Pročitajte knjigu nećete požaliti! Uživajte u čitanju!

P.S Jeste li znali da je Pero Zlatar kao reporter i izvjestitelj proputovao sve kontinente i bio u više od sto osamdeset zemalja? (Matea Madunić, 8.b)


[OPŠIRNIJE]Pobjednice Nacionalnog kviza za poticanje čitanja
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 5. 11. 2012. 13:11

On line upitnikPovodom Mjeseca hrvatske knjige održan je Nacionalni kviz za poticanje čitanja u školskim i narodnim knjižnicama. Učenica 6.b razreda Gabrijela Janjić pobjedila je u našoj školskoj knjižnici, a Paola Stehlik  u Gradskoj knjižnici- Dječjoj knjižnici u Radićevoj ulici. Čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali na kvizu, a pogotovo Gabrijeli i Paoli jer su "rasturile" u dvije knjižnice. (ponosna knjižničarka)

Popis pobjednika  u školskim i narodnim knjižnicama (izvan Zagreba)


[OPŠIRNIJE]Smiješak...čitajte!
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 13. 7. 2012. 09:28
Plakat za foto-natječaj

Hrvatsko čitateljsko društvo poziva sve zainteresirane na sudjelovanje u natječaju za najbolju fotografiju. Od 1. lipnja ove godine otvoren je foto-natječaj Smiješak...čitajte! Cilj je putem fotografije istaknuti važnost te pozitivnu i zabavnu stranu čitanja i pismenosti. Natjecati se mogu svi bez obzira na dob i neovisno o tome jesu li članovi Hrvatskoga čitateljskog društva ili nisu.
U natječaju se može sudjelovati s najviše 3 rada, a radove treba poslati na e-mail smijesak.citajte@yahoo.com do 1. rujna 2012.
Tri pobjednička rada bit će proglašena 8. rujna 2012. godine na Međunarodni dan pismenosti. (knjižničarka)
(Pravila, Plakat A3 i A4)


[OPŠIRNIJE]Susret s književnicom Sanjom Pilić
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 17. 5. 2012. 09:30
Sanja Pilić

 P O Z I V  Č I T A T E LJ S K O G  K L U B A

Školska knjižnica poziva sve zainteresirane na susret s književnicom Sanjom Pilić.

Vidimo se u četvrtak, 24.5.2012. u 14 sati.

Očekujemo Vas u velikom broju!

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Najčitatelji i najčitateljice knjižnice - NAGRADNA IGRA
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 20. 2. 2012. 08:35

Školska knjižnica poziva sve ljubitelje knjige na sudjelovanje u nagradnoj igri!

Najbolji čitatelji-ice mjeseca dobivaju Čitateljsku putovnicu Čitateljskog kluba i automatski sudjeluju u nagradnoj igri.

Za više informacija prođite do knjižnice, a najbolje očekuje "cool" nagrada na kraju školske godine!

Pod opširnije pogledajte tko je bio najbolji ( ili najbolja) do sada. ( knjižničarka)


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju