preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Monte Zaro" Pula

Vijesti iz Kluba

Vaše donacije predane Udruzi Snoopy :-)

Autor: Branka Sironić, 15. 4. 2021. 14:27

Emina i Dora
Udruga Snoopy čuva pse i udomljava ih drugim vlasnicima jer ti psi zaslužuju imati dom. Udomili su preko 60 psa i ove godine preko 300. Bili su jako zahvalni što smo im donijeli potrepštine za pse. Tamo smo vidjeli jako puno vrsta psa, neke manji, neke veći. Ispričali su nam priču kako su ti psi došli u sklonište i kako im treba novi dom.  Bilo je jako lijepo na otvorenome, dolaze i drugi volonteri prošetati pse i oni su im zahvalni.  U ime škole donaciju su predale učenice Emina i Dora te učiteljice Ana Okmaca Pilepić i knjižničarka Dragica Pršo. Meni se osobno najviše svidjelo čuti kako se ti psi udomljavaju i da imaju novi dom. Neke priče su bile jako tužne, ali su sad svi psi na sigurnome. Dobili smo zahvalnicu gdje su nam se zahvalili na donaciji. Ti psi su nažalost bili u kavezima, ali jedino tako  ih mogu čuvati. Jako sam sretna što sam išla tamo i mislim da bi trebalo pomoći takvim udrugama za životinje češće.  (Dora Pršo, 7.b)
Hvala Vam od srca! Posjetite sklonište, volontirajte, donirajte ili udomite. U školskoj knjižnici bit će još jedna kutija za naše male prijatelje jer prikupljamo i dalje. Prikupljanje donacija organizirali su učenici 7. i 8. razreda u sklopu školske zadruge. Hvala im na svemu i hvala Miji Kešmer na izradi postera. (učiteljice Ana i Valentina s knjižničarkom)
[više]

VOLONTERSKA AKCIJA ŠKOLSKE ZADRUGE "Daj šapu"

Autor: Branka Sironić, 17. 3. 2021. 08:44

Dragi učenici i roditelji,
ovim Vas putem pozivamo na sudjelovanje u prikupljanju hrane, deka i igračaka za životinje Udruge Snoopy. Volontersku akciju organiziraju učenici 7.a i b, 8.a i b razreda koji pohađaju Školsku zadrugu uz podršku učiteljica Valentine Jurič, Ane Okmaca Pilepić i knjižničarke. Kutija za prikupljanje nalazi se na ulazu u školu te Vas molimo da sukladno vašim mogućnostima donirate igračku, deku ili suhu hranu.
Igračke možete i sami izraditi. Pod opširnije imate i jedan primjer izrade. Akcija se organizira u sklopu školskog projekta Skroji svoju održivu priču u suradnji s Udrugom Zelena Istra. Učenica Mia K. iz 8.a izradila je poster. (Dora Pršo, 7.b) 
Učenici volonteri su:
7.a: Tina i Lucija
7.b: Dora, Lucas, Andrea, Mattia i Tin B.
8.a: Bartol, Emanuel, Emina, Endrit, Mia, Paola, Pino i Tara.
8.b: Amela, Anja, Noemi, i Tina.
[više]

Fotkaj se s knjigom! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Branka Sironić, 12. 3. 2021. 08:40

Vaša se školska knjižnica priključuje obilježavanju Noći knjige 2021. te ovim putem pozivamo sve zainteresirane učenike na sudjelovanje.
Sudjelovati možete tako da pošaljete 1 fotografiju na kojoj je vidljiva osoba koja čita knjigu. Možete poslati selfie ili fotografiju nekog drugog.
Fotografije šaljite na mail dragica.prso@skole.hr do 19.4.2021. kada ćemo organizirati glasanje preko google formsa te proglasiti najbolju fotografiju.
Autor/ica najbolje fotografije dobit će na dar omiljenu knjigu po izboru.
Na sam dan obilježavanja Noći knjige objavit ćemo i virtualnu izložbu na webu škole i društvenim mrežama knjižnice.
P.S. Autorica fotografije na pozivu je Emina H. a s tom fotografijom sudjelovala je na natječaju Hrvatskog čitateljskog društva. :-) 
[više]

14.2. - Međunarodni dan darivanja knjiga : "Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj".

Autor: Branka Sironić, 3. 2. 2021. 10:42

"Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj".
I ove godine priključujemo se obilježavanju Međunarodnog dana darivanja knjiga akcijom prikupljanja slikovnica. Čitateljski klub poziva sve učenike, roditelje i djelatnike na sudjelovanje u ovoj akciji.
Donesite očuvane rabljene ili nove slikovnice od 5. do 15. veljače u školsku knjižnicu za našu malu besplatnu knjižnicu koja se nalazi u masliniku pored vanjske učionice.
Ako želite knjige možete pokloniti i Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula. :-) 
Obilježavanje Međunarodnog dana darivanja knjiga (14. veljače) pokrenula je dječja autorica Amy Broadmoore 2012. godine. Njezina inicijativa je ubrzo pobudila interes zaljubljenika u knjige te se održava u brojnim zemljama diljem svijeta. (knjižničarka Dragica Pršo) 
[više]

2021. - Godina čitanja : Čitateljski klub Vas poziva na izazov Hrvatskog čitateljskog društva

Autor: Branka Sironić, 1. 2. 2021. 08:37

Čitajmo da ne ostanemo bez riječi! najljepši je poziv na početku godine koja je pred nama. Naime, Vlada Republike Hrvatske podržala je prijedlog Ministarstva kulture i medija da se 2021. godina proglasi Godinom čitanja. Realizacija je to mjere Akcijskog plana Nacionalne strategije poticanja čitanja, koju je Vlada usvojila 2017. godine, a koja pridonosi razvoju kulture čitanja i omogućava što većem dijelu društva čitanje sa zadovoljstvom i razumijevanjem. Kao doprinos Godini čitanja osmišljen je program Čitateljski izazovi Hrvatskog čitateljskog društva. Svaki mjesec na mrežnoj stranici Društva (http://hcd.hr/djelovanje/akcije/citateljski-izazov/) kao i na ostalim mrežnim mjestima HČD-a, možete pronaći po jedan izazov u koji se mogu uključiti svi zainteresirani ljubitelji čitanja. 

Počinjemo s Listom preporučenih književnih djela ljubavne tematike budući da je veljača najpoznatija kao “mjesec ljubavi”. Djela, razvrstana u kategorije “Najmlađi”, “Djeca” i “Mladi i odrasli”, odabrale su knjižničarke iz školskih i narodnih knjižnica (https://hcdveljaca.glideapp.io/). (knjižničarka Dragica Pršo) 

[više]

UDRUGA LJUBITELJA HARRYA POTTERA “MINISTARSTVO MAGIJE HRVATSKE”

Autor: Branka Sironić, 11. 2. 2020. 12:24

 U subotu 8.2.2020. u goste su nam došli volonteri Udruge ljubitelja Harrya Pottera Ministarstvo magije Hrvatske. Uživali smo u dvosatnoj radionici izrade čarobnih štapića i nagradnom kvizu.  Osim naših učenika došli su i učenici OŠ Centar s knjižničarkom Biljanom, a među učenicima bile su i dvije mame koje su isto radile čarobne štapiće. Na nagradnom kvizu učenici su dobili ključeve i rokovnike. Bilo je zabavno i kreativno. Hvala udruzi na gostovanju! (knjižničarka Dragica Pršo) 

Više o udruzi možete pročitati na http://www.ministarstvomagije.hr/

[više]

Svjetski dan čitanja naglas u školskoj knjižnici

Autor: Branka Sironić, 4. 2. 2020. 11:07

Organizacija LitWorld pokrenula je obilježavanje Svjetskog dana čitanja naglas kako bi na globalnoj razini zagovarala pravo na pismenost za sve ljude kao jedno od osnovnih ljudskih prava. Svake godine Svjetski dan čitanja naglas usmjerava pažnju čitavog svijeta na važnost čitanja naglas i razmjenu priča.

Čitanje naglas razvija vještinu slušanja, obogaćuje rječnik, razvija maštu i utječe na uspješan razvoj djeteta. Metoda čitanja naglas ključna je za razvijanje čitateljskih navika od rane dobi i za kasniji uspjeh u školi te općenito uspjeh u stjecanju znanja i vještina.

Stoga su danas učenice Čitateljskog kluba Aileen i Emina čitale učenicima 1.a i 1.b razreda. Učenici su pozorno slušali "Plesnu haljinu žutog maslačka" i "Prašnjavka". Toliko su im se svidjele slikovnice da su ih odmah i posudili. (knjižničarka Dragica Pršo) 

 

[više]

Čitateljski klub u vrtiću :-)

Autor: Branka Sironić, 18. 11. 2019. 12:28

Naše vrijedne učenice Emina i Aileen iz Čitateljskog kluba čitale su danas djeci Dječjeg vrtića Histrići slikovnice "Nemaš pojma Grizlijane" i "Super je bit'različit". Povod gostovanja bio je obilježavanja kraja Mjeseca hrvatske knjige i cjelogodišnjeg projekta Naša mala knjižnica koji se provodi u vrtiću. Nakon čitanja djeci smo podijelili bonbone i straničnike koje su sami obojali.  
Hvala odgajateljicama na pozivu i veselom druženju. 

Nadamo se da smo ovim druženjem uz knjigu započeli jednu novu i prekrasnu suradnju Histrića i Montezarovaca! (knjižničarka Dragica Pršo s učenicama) 

[više]

Nagrada na literarnom natječaju Odjeci Vijest ima dokument u privitku

Autor: Branka Sironić, 11. 10. 2019. 08:40

Literarni rad "Proljetni umor"  učenice Emine Hadžić iz 7.a razreda odabran je kao najbolji među pristiglim radovima iz Istarske županije na 14. literarnom natječaju "Odjeci" Naklade Ljevak. 

U četvrtak 10.10.2019. Emina i knjižničarka prisustvovale su svečanoj dodjeli nagrada i priznanja u Klubu književnika u Zagrebu. 

Čestitamo našoj vrijednoj i kreativnoj predsjednici Vijeća učenika Emini i njezinoj mentorici knjižničarki Dragici na još jednom velikom uspjehu! (ravnateljica)

 

[više]

Kućica za knjige u vanjskoj učionici

Autor: Branka Sironić, 30. 5. 2019. 11:54

Zahvaljujući donaciji gđe Ornele Benčić Žerić i supruga Edina Žerića  postavljena je kućica za knjige u vanjskoj učionici ispod masline. 

Slobodno uzmite knjige, pročitajte ih pa ih vratite. Ako imate knjigu koju želite pokloniti slobodnu ju donesite i sami stavite u kućicu. Ako želite možemo i zajedno. U svakom slučaju uživajte u čitanju u vanjskoj učionici među masline. (knjižničarka Dragica Pršo) 

 

[više]

Čitateljski klub Vas poziva

Autor: Branka Sironić, 7. 5. 2019. 09:04

Susret s književnicom Lili Jelenaca 

U petak 10.5.2019. godine u 10 sati (3.sat) autorica Lili Jelenaca, ilustratorica Marina Dželalija Jakominić i urednica Natalija Grgorinić Rađen održat će predstavljanje knjige „Dvi male ruke“ u školskoj knjižnici povodom projekta Zavičajne nastave. 

knjižničarka 

[više]

Društvene igre

Autor: Branka Sironić, 27. 3. 2019. 09:14

U utorak 26.3. volonteri udruge Zaigrana koza predstavili su nekoliko društvenih igara za učenike sedmih razreda. Učenici su dobili priliku zaigrati igre kao što su Tsuro, Mystery, Dixit, Zombie dice, Formula  i mnoge druge. Zahvaljujemo se volonterima Sari i Robertu na dolasku. Druženje je organizirala školska knjižnica s ciljem kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena i druženja.

Ako želite saznati više o toj udruzi i njihovim aktivnostima kliknite na http://zaigranakoza.hr/  ili posjetite njihove prostorije u Gajevoj 3 u Rojcu.  (knjižničarka Dragica Pršo) 

[više]

Radovi mladih pera

Autor: Branka Sironić, 22. 3. 2019. 10:09

Ciljevi Udruge Mlada pera su promicanje dječjeg, mladenačkog, učeničkog i studentskog literarnog stvaralaštva i aktivno sudjelovanje u komentiranju društvenih, sportskih, kulturnih i socijalnih događanja. 

Pronađite i radove naših učenika na Portalu Top generacija : http://www.top.medjimurje.info/

(knjižničarka Dragica Pršo)

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
Dan škole

 
DOKUMENTI ŠKOLE 2021./2022.
 
DOM

DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI 

ŠK.GOD. 2021./22. 

OBAVIJEST ZA RODITELJE: 

Popisi drugih obrazovnih materijala od 1. do 8. razreda.  

NAPOMENA: Crvenom bojom označeni su radni materijali za pomoć u učenju.​

 
Protokoli
 
Upis u srednju
 
Omoguru font

Digitalna pristupačnost svima!

Osjeti Omoguru iskustvo čitanja

Jednostavno prilagodite svaku pa i ovu web stranicu i  aplikaciju svom stilu čitanja. Dodajte u preglednik sa Chrome Web Storea besplatno.

Omoguru lab- lakše se čita!

 
Upute za Teams

Učenici i nastavnici trebaju napraviti sljedeće:

1. u tražilicu upišite Office 365 za škole ili 

2. kliknite na link: 

https://office365.skole.hr/default/login 

logirajte se pomoću

AAI@Edu.hr lozinke

3. Prihvatite uvjete (na dnu)

4. Odite na Office 365

5. Izaberite program Teams (7. u nizu) 

Detaljne UPUTE ZA RAD ZA UČITELJE

Detaljne  UPUTE ZA RAD ZA UČENIKE

 
Foto natječaj 2021.

Pobjednička fotografija 

 Foto natječaja 2021.

Priloženi dokumenti:
Foto natjecaj.mp4

 
Zaro

Pridružite nam se u stvaranju 

Digitalnog školskog lista Zaro! 

http://zaro.com.hr

 
Kutak psihologinje

Dobro došli u kutak Vaše psihologinje! 

 
Održivi razvoj

Znanje za održivo djelovanje

Skroji svoju održivu priču

Stop plastici! 

https://zzod.zelena-istra.hr/hr/

"Pokreni se, promijeni sve!"

Priloženi dokumenti:
letak os monte zaro pula.pdf

 
Školska knjižnica

Dobro došli u katalog školske knjižnice!

Pretražite cjelokupni fond knjižnice i dođite do željene knjige.

E katalog 

I na Facebook stranicu školske knjižnice!
   


 

http://lektire.skole.hr/lektire-osnovna-skola

Virtualna knjižnica 

 
Virtualni boravak
 
Zavičajna nastava

 
Autorska prava

Izjava o autorskim pravima 

Sadržaj web stranice http://www.os-mzaro-pu.skole.hr/ vlasništvo je OŠ Monte Zaro Pula. Nije dozvoljeno objavljivati sadržaje s web stranice na drugim mjestima ako o tome nije obaviještena Škola. Zlouporaba sadržaja web stranice bit će prijavljena nadležnim službama.

Web stranica  sadrži i podatke te poveznice na neke druge web stranice iz područja odgoja i obrazovanja. Sadržaji tih web stranica nisu vlasništvo OŠ Monte Zaro Pula i Škola nije odgovorna za njihovo uređivanje. (Web tim)

 
CARNET vijesti
CARNET
18.10.2021. 09:01
INFO Uspostava mrezne povezanosti – Opatija
Postovani, Danas, oko 07:30 sati ponovno je uspostavljena mrezna povezanost ustanova clanica na podrucju Opatije. Pruzatelj usluge 3t.cable d.o.o.je otklonio poteskocu. S postovanjem, The post INFO Uspostava mrezne povezanosti – Opatija appeared first on CARNET .

18.10.2021. 08:11
CARNET webinar: Informativno o implementiranoj mrežnoj infrastrukturi
U četvrtak, 21. listopada 2021. godine s početkom u 13 sati nastavljamo edukaciju korisnika sa sedmim webinarom u nizu pod nazivom "Informativno o implementiranoj mrežnoj infrastrukturi". Na ovom informativnom webinaru će ... The post CARNET webinar: Informativno o implementiranoj mrežnoj infrastrukturi appeared first on CARNET .

18.10.2021. 03:01
HITNO Prekid mrezne povezanosti na podrucju Opatije
Postovani, Danas od 01:00 sati CARNET NOC biljezi prekid mrezne povezanosti prema CARNET cvoristu u Opatiji. Uslijed prekida u ispadu je mrezna povezanost ustanova clanica na podrucju Opatija. CARNET NOC ... The post HITNO Prekid mrezne povezanosti na podrucju Opatije appeared first on CARNET .

 
E- dnevnik

 
e-Potvrde za učenike

Dragi roditelji, potvrde učenika

možete izraditi i samostalno

putem Portala e-Građani i učeničkih @skole.hr računa

na https://potvrde.skole.hr/login

 
Sigurni internet
 
Školska pravila

  • Prihvaćamo druge u igru i pomažemo im.
  • Pristojno komuniciramo i o drugima govorimo samo dobro.
  • Sukobe rješavamo razgovorom i prijavljujemo svako nasilje.
  • Poštujemo različitosti i tuđe stvari. 
  • Čuvamo okoliš škole.
  • Poštujemo Kućni red škole. 

Vrijednosti: prijateljstvo, pristojnost, ravnopravnost, tolerancija i poštovanje 

(Vijeće učenika)

 
OBAVIJEST

Ljubazno molimo

zaposlenike škole roditelje 

i posjetitelje da

se pridržavaju

odluka Školskog odbora,

Učiteljskog vijeća,

Vijeća roditelja 

EKO odbora te

ne parkiraju

 školskom dvorištu

 za vrijeme održavanja

nastave 

zbog sigurnosti i slobode

učeničkog  kretanja

na odmorima

i nastavi TZK-a.

Izuzetak: domar škole, 

dostava za školsku kuhinju,

majstori po pozivu,

školska liječnica.

(uprava škole) 

Slikovni rezultat za hvala

 
Partneri

 

 
Korisni linkovi

Virtualna knjižnica OŠ Monte Zaro Pula 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja 

Usluge koje pruža CARNet dostupne su uz primjenu
elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr kojeg možete dobiti u tajništvu škole.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 10. 2010.

Ukupno: 1055097
Ovaj mjesec: 1488
Ovaj tjedan: 181
Danas: 73
 
Finalisti
 
 > Školska knjižnica  > Čitateljski klub
CMS za škole logo
Osnovna škola "Monte Zaro" Pula / Boškovićev uspon 24, HR-52100 Pula / os-mzaro-pu.skole.hr / ured@os-mzaro-pu.skole.hr
preskoči na navigaciju