preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Monte Zaro" Pula

Login
Školska knjižnica

Dobro došli u katalog školske knjižnice!

Pretražite cjelokupni fond knjižnice i dođite do željene knjige.

E katalog 

 

 

 

 

 

I na Facebook stranicu školske knjižnice!
   


 

 

eLektire

 

 

 

http://lektire.skole.hr/lektire-osnovna-skola

"Zaro"

Digitalni školski list "Zaro"

 

 

 

 

http://zaro.com.hr

YouTube kanal OŠ Monte Zaro Pula

Upisi u srednju

www.upisi.hr

 

Autorska prava

Izjava o autorskim pravima 

Sadržaj web stranice http://www.os-mzaro-pu.skole.hr/ vlasništvo je OŠ Monte Zaro Pula. Nije dozvoljeno objavljivati sadržaje s web stranice na drugim mjestima ako o tome nije obaviještena Škola. Zlouporaba sadržaja web stranice bit će prijavljena nadležnim službama.

Web stranica  sadrži i podatke te poveznice na neke druge web stranice iz područja odgoja i obrazovanja. Sadržaji tih web stranica nisu vlasništvo OŠ Monte Zaro Pula i Škola nije odgovorna za njihovo uređivanje. (Web tim)

Sigurniji internet

Prijavi MUP-u nekulturno ponašanje na Intenetu

Prijavi zlostavljanje preko interneta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Obrazovne igre:
Zaštita osobnih podatakahttp://bit.ly/igra1
Sigurnost na društvenim mrežamahttp://bit.ly/igra2
Zamke elektroničke pošte: http://bit.ly/igra3

 

E-knjige

           

OBAVIJEST

Ljubazno molimo zaposlenike škole, roditelje i posjetitelje da se pridržavaju odluka Školskog odbora, Učiteljskog vijeća, Vijeća roditelja  i EKO odbora te ne parkiraju školskom dvorištu za vrijeme održavanja nastave zbog sigurnosti i slobode učeničkog kretanja na odmorima i nastavi TZK-a. Izuzetak: domar škole, dostava za školsku kuhinju, majstori po pozivu, školska liječnica. (uprava škole) 

Slikovni rezultat za hvala

Tražilica
Školska pravila

 • Prihvaćamo druge u igru i pomažemo im.
 • Pristojno komuniciramo i o drugima govorimo samo dobro.
 • Sukobe rješavamo razgovorom i prijavljujemo svako nasilje.
 • Poštujemo različitosti i tuđe stvari. 
 • Čuvamo okoliš škole.
 • Poštujemo Kućni red škole. 

Vrijednosti: prijateljstvo, pristojnost, ravnopravnost, tolerancija i poštovanje 

(Vijeće učenika, 29.9.2017.)

Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 10. 2010.

Ukupno: 927155
Ovaj mjesec: 2755
Ovaj tjedan: 396
Danas: 138
Zakon
Lista linkova je prazna
Korisni linkovi

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta 

Usluge koje pruža CARNet dostupne su uz primjenu
elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr kojeg možete dobiti u tajništvu škole.

 

 

 

Srce: Centar za e-učenje

 

 

 

 

 

Kalendar

Kalendar događanja, blagdana, obljetnica

Igre online

Carnet vijesti
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
20.11.2017. 10:17
CARNet i Algebra potpisali Ugovor o nabavi usluge izrade obrazovnih sadržaja i provedba edukacija u sklopu projekta ''e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)''
U srijedu, 15. studenoga 2017. godine potpisan je “Ugovor o nabavi usluge izrade obrazovnih sadržaja i provedba edukacija u sklopu projekta ''e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)''. 

17.11.2017. 11:45
Danas se obilježava 25. rođendan interneta u Republici Hrvatskoj
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet, Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu i Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva u petak, 17. studenoga 2017. godine obilježavaju 25 godina interneta u Republici Hrvatskoj. Svečanost se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. 

15.11.2017. 16:27
CARNetu i Srcu dodijeljene Povelje Republike Hrvatske
Odlukom predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar Kitarović, Hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj mreži – CARNet i Sveučilišnom računskom centru (Srce) Sveučilišta u Zagrebu dodijeljene su danas Povelje Republike Hrvatske.

10.11.2017. 13:58
Završio CUC 2017, najveća nacionalna konferencija o obrazovanju
U Dubrovniku je danas zatvorena 19. CARNetova korisnička konferencija CUC 2017 – najveća konferencija o obrazovanju u Republici Hrvatskoj. Gotovo 1.100 sudionika, od čega 650 učitelja, pratilo je CARNetovu konferenciju koja se ove godine održala pod nazivom “Povezani znanjem (… 25 godina)“. 

08.11.2017. 10:40
Počeo CUC 2017
Danas, 8. studenoga 2017. godine u hotelima Valamar Lacroma Dubrovnik i Valamar President Dubrovnik počinje 19. CARNetova korisnička konferencija CUC 2017. 

vijesti
eLektire od 1. do 8. razreda
Branka Sironić / datum: 24. 10. 2017. 08:58

Na inicijativu i uz potporu Ministarstva obrazovanja i znanosti, a u realizaciji "Bulaja naklade" i Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet, na stranici eLektire objavljuju se cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa obvezne školske lektire i šire. Knjige su besplatne i dostupne učenicima i studentima, te njihovim nastavnicima i profesorima. Pod opširnije imate popis lektire koje možete čitati u digitaliziranom obliku na stranicama CARNeta na linku http://lektire.skole.hr/lektire-osnovna-skola, a više o samom projektu možete pročitati na http://lektire.skole.hr/stranica/o-projektu-elektire​ (knjižničarka mentorica Dragica Pršo)


[OPŠIRNIJE]Četvrtaši na Bookparku- čitanje u parku
Branka Sironić / datum: 24. 10. 2017. 08:52

 Dok je vaša knjižničarka u ponedjeljak 23.10. bila na županijskom stručnom skupu knjižničara, učenici 4.a i 4.b sa svojim su učiteljicama i asistenticama uživali u Parku Monte Zaro u druženju s knjigama. Knjižničarke Gradske knjižnice čitale su slikovnice, knjige o Puli, knjige na čakavici i knjige na stranim jezicima i tako povezale dva pulska brežuljka, Monte Zaro i Monte Grande - Veli Vrh. Gradska knjižnica i čitaonica Pula želi ovom odličnom akcijom poticanja čitanja oživjeti pulske parkove čitanjem i druženjem uz knjigu te su zato upravo povodom Mjeseca hrvatske knjige organizirali akciju "Danas ti čitam na klupici u parku - Bookpark". U Središnjoj knjižnici možete potražiti cjelodnevni Bookpark.  (knjižničarka mentorica Dragica Pršo)


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige : susret s književnicom Bojanom Meandžijom
Branka Sironić / datum: 27. 9. 2017. 11:45

 Mjesec hrvatske knjige tradicionalno obilježavamo svake godine od 15.10. do 15.11. Povodom tog događaja u petak 20.10.2017. u goste nam dolazi književnica Bojana Meandžija. Učenicima sedmih i osmih razreda predstavit će  svoj autobiografski roman "Trči! Ne čekaj me ..." u kojem piše o svom odrastanju u ratom zahvaćenom rodnom Karlovcu za vrijeme Domovinskoga rata u Hrvatskoj.

Pod opširnije možete pročitati više o samoj knjizi. (knjižničarka mentorica Dragica Pršo)


[OPŠIRNIJE]Europski dan jezika, produženi boravak i školska knjižnica
Branka Sironić / datum: 26. 9. 2017. 11:20

Učenje jezika donosi prednosti i starima i mladima - nikada niste ni premladi ni prestari za naučiti jezik i uživati u mogućnostima koje to znanje nudi i otvara. Upravo zbog važnosti poznavanja što više jezika Vijeće Europe proglasilo je Europski dan jezika koji se slavi 26. rujna svake godine. Učenici 2., 3. i 4. razreda produženog boravka su danas u školskoj knjižnici imali prilike poslušati različite jezike, upoznati se s Rječnicima engleskoga, talijanskoga, njemačkoga, makedonskoga i hrvatskoga jezika, ali i pisati na glagoljici jer je pismo jednako važno. (knjižničarka mentorica Dragica Pršo) 

http://edl.ecml.at/Portals/33/sound/hello.mp3​ (poslušajte riječ Hello na različitim jezicima)


[OPŠIRNIJE]Časopisi, šestaši i školska knjižnica
Branka Sironić / datum: 26. 9. 2017. 10:00

U školskoj knjižnici, osim radionica poticanja čitanja knjiga, učenici imaju i radionice Knjižnično-informacijskog obrazovanja (KIO)  s ciljem razvijanja kompetencija i vještina za cjeloživotno učenje, pronalaženje i vrjednovanje informacija. U sklopu tog dijela rada knjižničarke, učenici šestih razreda su današnji sat Hrvatskoga jezika posvetili različitim vrstama časopisima i pisanju sažetka. (knjižničarka mentorica Dragica Pršo)


[OPŠIRNIJE]Međunarodni bookmark projekt školske knjižnice
Branka Sironić / datum: 15. 9. 2017. 10:13

Školski knjižničari diljem svijeta mogu izabrati jedan dan, tjedan ili mjesec u listopadu za obilježavanje važnosti školskih knjižnica i izrađivanje straničnika/bookmarka. Ove se školske godine ponovno  uključila i Vaša školska knjižnica u suradnji s učiteljicom Engleskoga jezika  Mirjanom Ajhorn. Učenici 5.a, 5.b, 6.a i 6.b razmijenit će svoje izrađene straničnike s vršnjacima iz Hong Konga. Do sada smo surađivali sa školama iz Indije, Australije i Irske. (knjižničarka mentorica Dragica Pršo)


[OPŠIRNIJE]Nacionalni kviz za poticanje čitanja
Branka Sironić / datum: 15. 9. 2017. 08:03

Nacionalni kviz za poticanje čitanja on-line povodom Mjeseca hrvatske knjige provodi se u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske. Tema kviza u 2017. godini je Čitanje ne dolazi u pitanje. 

Nakon što pročitate tri knjige koje su potrebne za ispunjavanje kviza, ispunite ON-LINE UPITNIK i ON-LINE PLAKAT, a za više informacija dođite do školske knjižnice.   (knjižničarka mentorica Dragica Pršo)

                              


[OPŠIRNIJE]Dobro došli natrag!
Branka Sironić / datum: 8. 9. 2017. 09:29
Čitateljski klub

Dobro došli natrag u školske klupe! Nadam se da ste se svi odmorili  i da ste spremni na nove izazove. Aktivnosti Vaše školske knjižnice osim na webu škole možete pratiti i na facebook stranici Knjižnica OŠ Monte Zaro .

P.S. U privitku imate 10 prava čitatelja Daniela Pennaca. ;-)

(knjižničarka mentorica Dragica Pršo)


[OPŠIRNIJE]Top lista školske knjižnice
Branka Sironić / datum: 31. 5. 2017. 10:22

Vaša knjižničarka s ponosom objavljuje Top listu najboljih čitatelja/ica u školskoj godini 2016./2017.:

 1.  Lari Pletikos 2.b (33 knjiga)
 2.  Lamia Avdi, 1.b (25 knjiga)
 3.  Hanna Beker, 2.a (21 knjiga)
 4.  Ertekin Hadžić, 2.a (20 knjiga)
 5. Aileen Dorić, 2.a (18 knjiga)
 6. David Matijević, 5.b (16 knjiga)
 7. Filip Bivolčević, 2.a (16 knjiga)
 8. Edisa Bislimi, 4.b (15 knjiga)
 9. Paola Sabljak, 3.a (15 knjiga)
 10. Ramiza Ademi, 2.b (15 knjiga)

Čestitke svima, a posebno Lariju Pletikosu koji će dobiti Diplomu i prigodni poklon. :-)

 "Čitajući knjige nećeš postati ni sretniji ni bolji – ali knjige moraš čitati da bi sve to shvatio." (Miro Gavran)


[OPŠIRNIJE]Projekt "Gelem, Gelem - World4Them" u knjižnici
Branka Sironić / datum: 8. 5. 2017. 13:18

Učenici 5.b, 8.a i 8.b razreda  na satu razrednika pogledali su dokumentarni film "Možeš ti to" kojeg su izradili učenici Gospodarske škole iz Čakovca povodom projekta "Gelem, gelem - World4Them". Projekt provodi Otvorena medijska grupacija u partnerstvu s Udrugom Roma Zagreba i Zagrebačke županije, Centrom za kulturne djelatnosti iz Zagreba, Gospodarskom školom Čakovec i OŠ August Cesarec iz Zagreba. U školsku knjižnicu  stigao je i priručnik istoimenog projekta za Integracijski kutak. Cilj je ,osim rušenja predrasuda i sprječavanja diskriminacije, i poticanje rada organizacija civilnog društva, lokalnih zajednica, obrazovnih institucija i romske zajednice na integraciji Roma kao jedini preduvjet za bolji položaj i uspješnost Roma u društvu. (knjižničarka mentorica Dragica Pršo)

Ako želite saznati više kliknite na opširnije. :-)


[OPŠIRNIJE]Međunarodni Bookmark projekt
Branka Sironić / datum: 24. 11. 2016. 09:30

Po preporuci Odbora za Međunarodno udruženje školskih knjižnica (International Association of School Librarianship - IASL) u prosincu 2007. Međunarodni dan školskih knjižnica promijenjen je u Međunarodni mjesec školskih knjižnica (ISLM). Školski knjižničari diljem svijeta mogu izabrati jedan dan, tjedan ili mjesec u listopadu za obilježavanje važnosti školskih knjižnica. Školske knjižnice iz cijelog svijeta mogu se uključiti u ručno izrađivanje bookmarka. Ove se školske godine ponovno  uključila i Vaša školska knjižnica u suradnji s učiteljicom engleskog jezika  Mirjanom Ajhorn. Učenici 5.a, 5.b, 6.a i 6.b razmijenili su svoje straničnike s vršnjacima iz Mađarske. (knjižničarka)

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Petaši na radionici u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula
Branka Sironić / datum: 9. 11. 2016. 11:14

 Učenici 5.a i 5.b razreda su povodom Mjeseca hrvatske knjige sudjelovali na radionici u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula u pratnji učiteljice hrvatskoga jezika Ive Maksić i knjižničarke Dragice Pršo.

Učenici su nakon kratkog upoznavanja s fondom Dječjeg odjela knjižnice uživali u veseloj radionici asocijacija i potrage za knjigama po policama. (knjižnička Dragica Pršo)

 


[OPŠIRNIJE]Susret s književnicom Tatjanom Pokrajac-Papucci
Branka Sironić / datum: 8. 11. 2016. 13:43

Povodom Mjeseca hrvatske knjige i u sklopu Zavičajne nastave Vaša je školska knjižnica organizirala susret s književnicom Tatjanom Pokrajac-Papucci, 8.11.2016. u 11:30 sati. Književnica je predstavila svoju novu knjigu "Iščen bičve". Hvala joj na ugodnom druženju i lijepoj istarskoj besidi.

P.S. U privitku vijesti je snimljeni isječak čitanja učenika 4.a Pine Cukerića, a pod opširnije možete pročitati više o samoj književnici. 

(knjižničarka Dragica Pršo)


[OPŠIRNIJE]"Daj šapi glas" - prikupljanje pomoći za Udrugu Ruka šapi
Branka Sironić / datum: 7. 11. 2016. 13:12

"Daj šapi glas" je projekt senzibilizacije učenika i lokalne zajednice za brigu prema napuštenim životinjama, kao i izmjena stavova i ponašanja prema vlastitim kućnim ljubimcima kako bi se broj napuštenih životinja smanjio te kroz volonterski i humanitarni angažman učenika i njihovih bližnjih olakšao rad udruga koje se bave napuštenim životinjama.

"Za udrugu nam je potrebno: hrana za pse i mačke, flis dekice ili neke manje dekice i zdjelice." : Sanja Čubrilo, predsjednica Udruge Ruka šapi

Više o projektu pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Matej Uka osvojio 2. mjesto na Natjecanju u čitanju naglas
Branka Sironić / datum: 27. 10. 2016. 12:48
Matej Uka, 5.a

Poovodom Mjeseca hrvatske knjige Gradska knjižnica i čitaonica Pula priključila se nacionalnoj akciji Natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda. Organizatori natjecanja su Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Narodna knjižnica i čitaonica „Vlado Gotovac“ Sisak.

U mlađoj kategoriji, učenik 5.a razreda i vrijedni član Čitateljskog kluba školske knjižnice, Matej Uka osvojio je 2. mjesto čitajući ulomak iz knjige "Bum Tomica" Silvije Šesto.  Čestitke Mateju i mentorici knjižničarki Dragici Pršo. (ravnateljica)

 

 


[OPŠIRNIJE]Projekt "Daj šapi glas" u školskoj knjižnici
Branka Sironić / datum: 12. 10. 2016. 13:08

Ove školske godine naša se škola uključila u projekt Daj šapi glas čija je osnovna zadaća senzibilizacija učenika i lokalne zajednice za probleme napuštenih životinja i pomoć udrugama koje za njih brinu.

U sklopu projekta Hrvatska mreža školskih knjižničara i OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec objavljuju:
P O Z I V
za sudjelovanje na Natječaju izrade vizualnog identiteta projekta senzibilizacije učenika i lokalne zajednice za brigu prema napuštenim životinjama te promjenu stavova i ponašanja prema vlastitim kućnim ljubimcima Daj šapi glas!

Kako bi projekt bio prepoznatljiviji u lokalnoj zajednici i kako bi se učenici uključenih škola potaknuli na angažiranije sudjelovanje u projektu Daj šapi glas! Hrvatska mreža školskih knjižničara i OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec objavljuju Natječaj izrade vizualnog identiteta projekta Daj šapi glas!

Više o uvjetima natječaja pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Susret s književnikom Hrvojem Kovačevićem
Branka Sironić / datum: 5. 11. 2014. 09:10

Treći je sat ovog ponedjeljka, 4.11. bio vrlo zanimljiv. Naime, školsku je knjižnicu posjetio hrvatski književnik i pisac za djecu Hrvoje Kovačević. Trećašima, četvrtašima i petašima pričao je o ranim počecima svoje spisateljske karijere (sastavke i kraće priče počeo je pisati već u nižim razredima osnovne škole), kako je odlučio postati pisac za djecu, a kasnije je strpljivo odgovarao na pitanja znatiželjnih učenika. Otkrio nam je kako će za nekoliko dana na Interliberu u Zagrebu predstaviti svoju novu knjigu "Tajne najboljih prijatelja" i kako već radi na sljedećoj. Za kraj nam je ostavio uspomenu u knjizi susreta s književnicima. Nadamo se da i je njemu bilo zabavno koliko i nama. (Katja Radolović, 8.a)


[OPŠIRNIJE]Projekt R.E.A.D. u školskoj knjižnici
Branka Sironić / datum: 27. 10. 2014. 13:50

U ponedjeljak, 27.10., u školsku knjižnicu stigli su nam prof. Goranka Rosanda Furlan iz Udruge za pet therapy Indeficienter iz Vinkurana i njezin terapijski pas Argo u sklopu projekta R.E.A.D i Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica. Program je osmišljen kako bi se djeci pomoglo u savladavanju čitanja i komunikacijskih vještina uz pomoć posebne metode: dijete čita psu. Učenici od 2. do 4. razreda uživali su u čitanju slikovnice "Knjige drage kuhar Drage" i maženju Arga. Bilo nam je toliko ugodno da smo dogovorili  stalni termin : svaki zadnji ponedjeljak u mjesecu. (knjižničarka Dragica Pršo)


[OPŠIRNIJE]EKO - FOTKA 2014.
Branka Sironić / datum: 16. 5. 2014. 14:28

Osnovna škola Ferdinandovac iz Koprivničko križevačke županije i ove je godine organizirala natječaj za EKO - FOTKU 2014. Voditeljica novinarske grupe i web tima knjižničarka Dragica Pršo motivirala je učenike škole da fotografiraju prirodu i pohvalu je na natječaju dobila učenica V.b razreda Iris Krelja za fotografiju koju je nazvala Cvijet u plastici. Na izložbi fotografija koja će biti otvorena, 5. lipnja 2014. u OŠ Ferdinandovac uz pohvaljenu fotografiju naše Iris bit će izložene i fotografije Nine Pršo, V.a, Matije Miloševa i Laure Nađ iz VII.a razreda te Nine Brajković i Lucie Ugrčić iz VII.b razreda. Fotografije naših učenika možete vidjeti na facebooku Knjižnice OŠ Monte Zaro Pula. (ravnateljica)


[OPŠIRNIJE]2.4.- Međunarodni dan dječje knjige
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 2. 4. 2014. 08:36

Međunarodni dan dječje knjige (ICBD – International Children's Book Day) obilježava se svake godine kako bi se ukazalo na važnost dječje knjige te potaknula i razvila ljubav prema čitanju. Kao datum obilježavanja izabran je rođendan Hansa Christiana Andersena – 2. travnja. Sve plakate i poruke, od 1995. do danas,  možete vidjeti na stranici IBBY-ja. Prilika je to za prisjećanje na sva ona književna djela koja su obilježila naše djetinjstvo, ali i za promociju novih knjiga koje će tek pronaći svoje čitatelje. Povodom današnjeg dana, učenici 1.a, uživali su u riječima Jensa Sigsgaarda i njegovog omiljenog dječaka Paleta. (knjižničarka)
 

P.S. Uz Međunarodni dan dječje knjige, uz rođendan Hansa Christiana Andersena obilježavamo i 140. godišnjicu rođenja Ivane Brlić Mažuranić i 115. godišnjicu rođenja Mate Lovraka.


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan voda u knjižnici
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 23. 3. 2014. 10:57

Međunarodni Svjetski dan voda svake se godine obilježava 22. ožujka kako bi se skrenula pozornost na važnost slatkih voda.

Učenici 5.a razreda obilježili su Svjetski dan voda na satu geografije. Istražujući po fondu školske knjižnice izradili su plakate o važnosti vode za biljni, životinjski i ljudski svijet, utjecaju čovjeka na vodene površine te su dali i savjete kako štedjeti vodu. (knjižničarka i učiteljica Ivana Marijanović)

P.S. Pod opširnije možete pročitati zašto je voda važna.


[OPŠIRNIJE]Čudovišta, zmajevi i čarobnjaci pisane riječi
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 23. 3. 2014. 10:51

U petak, 21.03.2014., u Dječjoj je knjižnici održana radionica za učenike 3.b razreda povodom Međunarodnog dana pričanja priča. Radionicu su vodile knjižničarke Vlasta i Dragica te dvije učenice 7.a razreda, Paola i Katja, pod vodstvom mentora Vladimira Papića. Sedmašice su trećašima ispričale početak priče o čudovištu Peri i zmaju koje su same napisale, a marljivi trećaši morali su u grupama dovršiti kraj priče po svom izboru. Bilo je svakakvih priča - u njima je zmaj padao u zamke i umirao, pronalazio curu, vodio maleno čudovište u Sumporgrad ili lutao po džungli. Radionica se trećašima jako svidjela, a smijeha i zabave nije nedostajalo. (Katja Radolović, 7.a)


[OPŠIRNIJE]Promocija u zvanje mentora
Branka Sironić / datum: 12. 2. 2014. 09:30

U petak, 7 veljače 2014., na svečanosti promocije odgojitelja, učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i odgajatelja održanoj u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u zvanje mentora promovirana je i knjižničarka osnovne škole Monte Zaro Pula Dragica Pršo.

Čestitamo kolegici na zasluženom zvanju mentora. Dragica Pršo je  glavna urednica školskog weba, često osvaja nagrade s učenicima, inicijatorica je i mentorica digitalnog školskog lista Zaro i facebooka školske knjižnice. Ove školske godine digitalni školski list predložen je na županijskoj razini Lidrana za predstavljanje na državnoj razini. Još puno poslovnih uspjeha i dobrih rezultata vrijednoj kolegici. (ravnateljica)


[OPŠIRNIJE]Digitalni školski list Zaro predložen za državnu razinu Lidrana
Branka Sironić / datum: 7. 2. 2014. 08:47

Povjerenstvo za prosudbu literarnih radova Županijske smotre literarnih, dramskih i novinarskih radova učenika osnovnih i srednjih škola Istarske županije školske 2013./2014. godine predložilo je digitalni list škole Zaro za državnu razinu smotre. Čestitamo učenicima urednicima na čelu sa sedmašicom  Gabrijelom Janjić i mentorici, knjižničarki Dragici Pršo. Ovogodišnja županijska smotra održana je 4. veljače 2014. godine u Spomen domu Pazin u organizaciji  Pazinskog kolegija - klasične gimnazije Pazin. ( ravnateljica)


[OPŠIRNIJE]Novinarke-knjižničarke na Radio Maestralu
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 6. 2. 2014. 20:03

U srijedu, 5.2.2014. godine, učenice Minja Arsić, Lucija Pranjković i Gabrijela Janjić predstavile su rad školske knjižnice u emisiji "Rubikova kocka" na Radio Maestralu. Društvo su im pravile knjižničarka i Nina Pršo koja je sve i fotografirala. Lucija i Gabrijela govorile su o Međunarodnom Bookmark projektu- razmjene straničnika s australskom, indijskom i irskom školom, dok je Minja upoznala slušatelje o radu Web tima, točnije Novinarske grupe koja se okuplja u knjižnici. Knjižničarka je spomenula Projekt "Čitamo mi, u obitelji svi" koji se provodi treću godinu zaredom u trećim razredima. Bilo nam je jako zabavno, a smijeha je bilo i previše. (Gabrijela Janjić,7.b)

 


[OPŠIRNIJE]Slavenska mitologija, pulske legende i Ivana Brlić Mažuranić
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 4. 2. 2014. 10:20
U ponedjeljak, 3.2.2014., učenici 6.a razreda predstavili su istraživačke radove-plakate na satu hrvatskog jezika u školskoj knjižnici. Učiteljica Karla Virgilio i knjižničarka podijelile su zadatke vezane uz lektiru "Priče iz davnine" Ivane Brlić-Mažuranić.
Prva grupa je imala zadatak istražiti slavensku mitologiu. Nataly Stanić, Filip Latinćić, Lenard Vuković i Marina Madunić upoznali su nas s time da su se slavenska mitologija i slavenska vjera razvijale kroz otprilike 3 000 godina. Druga grupa: Aleks Krstevski, Alen Gačić,Tin Gracin i Noel Shahini, govorili su o pulskim legendama, o vilama koje su gradile Arenu, legendu o Argonautima. Treća grupa,Tia Lena Hinić, Ema Novaković, Nicole Zelenović i Ania Išić, govorili su o životu Ivane Brlić Mažuranić. (Marina Madunić 6.a)

[OPŠIRNIJE]Snježna kraljica i Djed Mraz
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 11. 12. 2013. 12:00

U srijedu, 11.12., u dvorani Dječjeg kreativnog centra, učenici nižih razreda, u pratnji svojih učiteljica, ravnateljice, tajnice i knjižničarke, imali su priliku pogledati prekrasnu predstavu "Snježna kraljica" u izvedbi Teatra Naranča.

No to nije sve!

Nakon predstave veliko iznenađenje svoj djeci bio je dolazak uvijek dragog gosta, Djeda Mraza. Učenici su mu rado prišli i šapnuli svoje želje za Božić. (učiteljica Đeni Rojnić)


[OPŠIRNIJE]Šestaši slušaju Puškina
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 10. 12. 2013. 13:09

Učenici 6.a i 6.b razreda prisustvovali su Slušaonici Radioigre za djecu i mlade Dramskoig programa Hrvatskog radija na 19. Sa(n)jmu knjige u Istri.

Učenici su slušali "Bajku o caru Saltanu" A. S. Puškina, a uvodnu riječ dala je urednica emisije Nives Madunić Barišić. (knjižničarka)

 


[OPŠIRNIJE]Mali anđeli u Dječjoj knjižnici
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 10. 12. 2013. 12:50

U utorak, 10.12.2013. godine, učenici 1.a i 1.b sudjelovali su sa svojim učiteljicama Gordanom i Sandrom na blagdanskoj radionici "Mali anđeli" u Dječjoj knjižnici. Učenicima je pročitana priča o anđelićima te su učenici na temelju zaključaka iz priče stvorili motiv za izradu anđela i ostalih ukrasa na kuglicama od kartona. Bilo je zabavno i kreativno. (učiteljica Sandra Smoljan s učenicima)


[OPŠIRNIJE]Lampiončići u Dječjoj knjižnici
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 5. 12. 2013. 12:37

Učenici 4.a i 4.b razreda posjetili su Dječju knjižnicu povodom nadolazećih blagdana. Uživali su u izradi šarenih lampiončića od papira i svjećnjaka decoupage tehnikom. Učenici su se vratili puni dojmova i ozarenih lica. Hvala knjižničarki Vlasti na ugodno provedenim trenucima. (učiteljica Karmen)

Foto galerija 4.a


[OPŠIRNIJE]Priznanja- izbor loga školske knjižnice
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 3. 12. 2013. 09:56

U utorak, 3.12.2013. godine, u školskoj knjižnici na Vijeću učenika nagrađeno je prvih 5 (TOP 5) radova za logo naše školske knjižnice.

Od pristiglih 25 radova, povjerenstvo u sastavu predsjednice Vijeća učenika, ravnateljice, učiteljice likovne kulture, knjižničarke i pedagoga, izabralo je najboljih 10. Učenici i djelatnici škole izabrali su rad Amber Brakus iz 8.a kao najbolji, 2. mjesto osvojio je Damian Sokolović iz istog razreda, 3. mjesto djele učenica 7.a Katja Radolović i učenica 5.a Ana Maria Grgić, 4.mjesto pripalo je Deborah Jančić iz 7.b, dok je 5. mjesto osvojio Martin Hrženjak iz 8.a. Učenik 8.b Marko Beljan nagrađen je posebnim priznanjem za najbolji dizajn. Priznanja s plastificiranim radovima uručile su učenicima ravnateljica Branka Sironić i predsjednica Vijeća učenika Lucija Pranjković. Knjižničarka se svim učenicima zahvaljuje na sudjelovanju u izboru novog loga školske knjižnice. (Deborah Jančić i Lucija Pranjković, 7.b)


[OPŠIRNIJE]"Šegrt Hlapić" u Kinu Valli
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 20. 11. 2013. 08:26

U ponedjeljak, 18.11. 2013.godine, učenici od 1. do 4. razreda su sa svojim učiteljicama, ravnateljicom, knjižničarkom i pedagogom uživali u projekciji dječjeg igranog filma "Šegrt Hlapić". Film prati zgode malog šegrta Hlapića prema istoimenom romanu "hrvatskog Andersena" književnice Ivane Brlić-Mažuranić. (učiteljica Đeni Rojnić)

 


[OPŠIRNIJE]Nagrada za Nacionalni kviz za poticanje čitanja
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 11. 11. 2013. 09:59
knjižničarka Dragica, nagrađeni Mateo, razrednica Radmila, ravnateljica Branka

Još jednom čestitamo učeniku 5.a razreda, aktivnom članu Čitateljskog kluba školske knjižnice, Mateu Kajasi, na pobjedi u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja kojeg je ispunio u školskoj knjižnici. Za nagradu je dobio željenu knjigu "Gregov dnevnik: ljetna žega". Tko je rekao da se čitanjem ne dobivaju nagrade? (ravnateljica)


[OPŠIRNIJE]Pohvalnice za njihove prve slikovnice
Branka Sironić / datum: 30. 10. 2013. 22:25

Četvrtašica Mihaela Benčić i petašica Nina Pršo razveselile su se pohvalnicama Centra za neohumanističke studije koje su im poslane za uložen kreativni trud i rad u izradi slikovnica na natječaju: Moja prva slikovnica u prošloj školskoj godini. Svake godine naši učenici uz mentorstvo knjižničarke Dragice Pršo izrađuju slikovnice (pišu priču i oslikavaju je) za natječaj. I ovogodišnjim autorima slikovnica želimo uspjeh na natječaju. (ravnateljica)


[OPŠIRNIJE]Natjecanje u čitanju naglas
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 24. 10. 2013. 12:59
Minja Arsić, 5.a

U četvrtak, 24.10.2013. godine, održano je Natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva - Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež i Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak.

Na natjecanju je sudjelovala i aktivna članica Čitateljskog kluba školske knjižnice učenica 5.a, Minja Arsić, koja je čitala ulomke iz knjige "Harry Potter i plameni pehar".

Svi sudionici natjecanja dobili su zasluženo slatku nagradu i godišnju članarinu u Gradskoj knjižnici, ali samo oni najbolji dobili su priliku ići dalje. Čestitamo Minji na sudjelovanju i uloženom trudu. (knjižničarka i pedagog)


[OPŠIRNIJE]Online preporuka Vašeg Web tima
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 14. 10. 2013. 13:33

Eduvizija je prvi portal u Hrvatskoj koji prati nastavne sadržaje za više razrede osnovne škole. Projekt je pokrenut prije 3 godine kao obrazovna aplikacija na CD-romu. Prije dvije godine, zbog velike dostupnosti i povećanja brzine interneta, odlučili su objaviti sadržaje na webu. Portal Eduvizija predstavljen je javnosti 22. siječnja 2010. godine. Kreativni tim Eduvizije čine profesori s dugogodišnjim iskustvom u radu s učenicima osnovnih škola, mladi informatičari i studenti. Cilj je stvoriti sigurno mjesto na internetu, pomoći učenicima u učenju i razvijanju informatičkih znanja. A od ove školske godine svim sadržajima Portala Eduvizije možete pristupiti besplatno.  Samo klikom odaberite željeni razred  5. razred  6. razred  7. razred  8. razred i krenite!


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige (15.10.-15.11.)
Branka Sironić / datum: 14. 10. 2013. 10:29

 U sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige (15.10.-15.11.) održat će se sljedeće aktivnosti u vašoj školskoj knjižnici:

 • Nacionalni kviz za poticanje čitanja nosi naziv „Ljubav za početnike“. Više o kvizu na http://www.kgz.hr/default.aspx?id=1621
 • razne radionice poticanja čitanja u školskoj, ali i Dječjoj knjižnici Pula
 • sudjelovanje na Međunarodnom Bookmark projektu u korelaciji s engleskim jezikom - izrada straničnika
 • gledanje igranog filma "Ljubav ili smrt" u Kino Valli- učenici petih i šestih razreda (Projekt Film u školi- FUŠ)
 • sujdelovanje u Projeku R.E.A.D. s udrugom Indeficienter Pet Therapy
 • sudjelovanje u projektu Tulum s(l)ova Hrvatske mreže školskih knjižničara i Hrvatske udruge školskih knjižničara
 • čitanjem, čitanjem i samo čitanjem (knjižničarka)

 Programska knjižica 2014.


[OPŠIRNIJE]Prvi hrvatski prirodoslovni portal za djecu i mlade - Bioteka
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 16. 9. 2013. 14:41

Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti, poznata po radu na portalu www.biologija.com.hr, pokrenula je na adresi www.bioteka.hr prvi hrvatski prirodoslovni portal za djecu i mlade. Portal Bioteka edukacijski je online sadržaj za učenike osnovnih škola. Namijenjen je prvenstveno djeci više osnovnoškolske dobi, od 5. - 8. razreda. Učenicima su dostupni sadržaji kao što su Biopojmovnik, interaktivni kvizovi znanja za 5., 6., 7. i 8. razred te mala mehaničarska sekcija Uradi sam!. Na portalu je pripremljena i baza tekstova raspoređenih u pet kategorija: Živi svijet, Čovjek, Evolucija, Okoliš i Moja Zemlja. Bioteka.hr je portal zamišljen kao trajan projekt s redovitim i aktualnim člancima, novostima i zabavnim edukativnim sadržajima kako bi djeca i mladi te njihovi roditelji i nastavnici imali stručan, aktualan i provjeren izvor informacija. Izrada portala financirana je sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a u njegovu nastajanju sudjelovalo je 40 ljudi - profesora, inženjera, znanstvenika i studenata iz područja biologije i srodnih znanosti. (knjižničarka)


[OPŠIRNIJE]Naš Ivan Brajuha- ljetni najčitatelj u Dječjoj knjižnici
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 12. 9. 2013. 11:34

Čestitamo učeniku 3.b Ivanu Brajuhi na proglašenju ljetnog najčitatelja u Dječjoj knjižnici.

Pročitao je ukupno 39 knjiga te time zaslužio besplatnu godišnju članarinu. Dakako, čestitamo i knjižničarki Vlasti i drugoj pobjednici, učenici OŠ Tone Peruška, Tei Ukota. (knjižničarka)


[OPŠIRNIJE]Razmjena udžbenika u školskom dvorištu
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 5. 6. 2013. 19:35

I ove školske godine pozivamo sve učenike i njihove roditelje na razmjenu rabljenih udžbenika

Očekujemo Vas u ponedjeljak 17.6.2013.

od 9 do 11 sati

u školskom dvorištu.                                             

(knjižničarka)

Popis udžbenika na 2013./2014. školsku godinu

 


[OPŠIRNIJE]3. Pustolovno ljeto s Monte Librićem
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 4. 6. 2013. 10:24

Ljetne avanture i ove godine započinju bogatom i edukativnom zabavom na otvorenom u organizaciji Monte Librića!

Program Pustolovnog ljeta traje od ponedjeljka do petka, od 8.00 do 16.00 sati, u kojem djeca:
− istražuju zanimljivosti iz bogate povijesti grada,
− otkrivaju priče iz rimskog doba,
− upoznaju kazališnu povijest kroz scenske igre,
− uče o scenografiji i kostimografiji kazališta,
− istražuju Veliko i Malo rimsko kazalište,
− upoznaju povijest filma,
− sječu prva znanja o filmskom stvaralaštvu i filmskoj Puli,
− stvaraju vlastiti igrokaz i film,
− gledaju filmske projekcije.

Program je bogat i raznolik, a vi svakako morate iskoristiti priliku koju Vam organizatori Monte Librića i grad Pula nude.

Više na službenim stranicama Monte Librića.


[OPŠIRNIJE]Piknik sa Sanjom Polak na Monte Libriću
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 23. 4. 2013. 13:21

Drugog dana festivala Monte Librić, učenici trećih i četvrtih razreda, gostovali su na Pikniku s autoricom Sanjom Polak. Sanja Polak predstavila je svoju novu knjigu „Gorski dnevnik Pauline P.“, ili kako ona kaže, svoju šestomjesečnu bebu. „Gorski dnevnik Pauline P.“  izašao je u studenom 2012. godine, no puno ga je djece pročitalo i zavoljelo. Glavni poticaj za pisanje ovog romana bila su joj djeca koja su nakon svakog djela o luckastoj Paulini P. vikala „Hoćemo još!“, i ono što je željela poručiti čitateljima – da se nije loše ponekad i odvojiti od mobitela, kompjutera i sličnih „modernih spravica“, kao i Paulina. Onda odlazi na Sljeme u ŠUP –Školu U Prirodi. Učitelji im zabranjuju da na izlet ponesu mobitele, no Paulina i par njezinih prijatelja ih „prokrijumčare“, što se pokaže dobitnom kombinacijom. Oni snimaju svaku situaciju na izletu, te kasnije sve snimke spoje u mali dnevnik – gorski dnevnik Pauline P. Sanja Polak također je otkrila da joj je u planu i novi roman koji će napisati ovo ili možda sljedeće ljeto – „Morski dnevnik Pauline P". Super smo se proveli i jedva čekamo novi roman! (Katja Radolović, 6.a)

(P.S. Na fotografiji: naša bivša učenica Librica Iris Mošnja, Ive Cukerić iz 4.a i Sanja Polak)


[OPŠIRNIJE]"Bambi" u knjižnici
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 22. 3. 2013. 13:19

Danas su učenici 4.a razreda uživali u kultnom romanu za djecu i odrasle "Bambi" Felixa Saltena. Nakon što su ispunili nastavni listić, uživali su u animiranom filmu Walta Disneya.  

"Autor nas je naučio kako se životinje bore za opstanak. Lovac nije najjača sila, već su zakoni prirode jači od svih." (Ana Družeta, Minja Arsić, 4.a)
 
Foto galerija
 

 

 

[OPŠIRNIJE]Dani frankofonije u Dječjoj knjižnici
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 12. 3. 2013. 14:29

U pulskoj Dječjoj knjižnici, ogranku Gradske knjižnice i čitaonice Pula, Dani frankofonije se obilježavaju različitim prigodnim radionicama. U utorak, 12. ožujka, učenici prvih razreda sa svojim učiteljicama Ljiljanom Tončinić i Irenom Radolović sudjelovali su u radionici pod nazivom "Riječi koje nas spajaju" prof. Bojane Puljko. Pjevalo se, igralo i nešto novo naučilo.

Prvašići su bili predivni i otvoreni za suradnju. Pravi mali Francuzi koji su bez ustezanja ponavljali, pjevali i navijali. (knjižničarka Vlasinka Sošić, Dječja knjižnica)

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Mjesec Frankofonije 2013.
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 5. 3. 2013. 13:47

Gradska knjižnica i čitaonica Pula ove godine po prvi puta sudjeluje u Mjesecu Frankofonije koji se u Hrvatskoj slavi tijekom ožujka na inicijativu Francuskog veleposlanstva i ostalih frankofonskih veleposlanstava. Tim povodom učenici 3.b razreda uputili su se u Dječju knjižnicu gdje su poslušali predavanje prof. Bojane Puljko o francuskom jeziku. Aktivno su i s velikim zanimanjem ponavljali brojalice na francuskom jeziku. (učiteljica Ester Richter Kontošić)

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Noć muzeja 2013.
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 24. 1. 2013. 13:42

Pula se i ove godine pridružila mnogobrojnim hrvatskim gradovima u održavanju tradicionalne 9. Noći muzeja.

Svi muzeji u gradu bit će otvoreni u petak 25. siječnja 2013. godine od 18 do 1 sati, a ulaz na sva događanja je besplatan.

Pozivamo ovim putem sve zainteresirane roditelje i učenike na sudjelovanje svojim dolaskom u ovoj hvlavriejdnoj manifestaciji. (knjižničarka)

 

Cjelokupni program Noći muzeja


[OPŠIRNIJE]Dočekali smo i bookmarkere iz Indije!!
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 21. 12. 2012. 11:24

Učenici 4.a razreda su s nestrpljenjem jedva dočekali trenutak kada im je knjižničarka predala pristigle straničnike iz škole EuroSchool iz Indije. Ako kliknete na link možete pregledati njihov web škole. Još jednom hvala učiteljicama Mirjani i Nermini i učenicima 4.a, 6.a i 6.b razreda na velikom entuzijazmu i uloženom trudu u ovom Međunarodnom projektu. (knjižničarka)


[OPŠIRNIJE]Radionica "Moja prva knjiga"
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 4. 12. 2012. 12:56

U školskoj knjižnici održana je, 4.12.2012. godine, likovno-literarna radionica u sklopu natječaja «Moja prva knjiga». Natječaj provodi Centar za neohumanističke studije (CNS), a otvoren je devetu godinu za redom. Održane su dvije radionice za učenike razredne i predmetne nastave. Voditeljice radionica su učenicima dale upute kako izraditi slikovnicu, o čemu mogu pisati i na što treba obratiti pažnju. Neki su učenici već bili puni ideja i jedva su čekali započeti pisati svoje knjige. Natječaj traje do 31.03. 2013., a mogu sudjelovati svi učenici koji žele pisati i koji će predati svoj rad (slikovnicu) na vrijeme. Radovi se mogu predati u školsku knjižnicu do navedenog roka. (knjižničarka)            Foto galerija

Brošura natječaja 2013. Plakat natječaja 2013.


[OPŠIRNIJE]Prava djeteta u školskoj knjižnici
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 2. 12. 2012. 18:32
Ruke dječjih prava produženog boravka

Učenici produženog boravka petkom dolaze u školsku knjižnicu na druženje i  radionice s knjižničarkom. Do sada smo s vama podijelili ugođaj s Noći vještica kada smo umjesto bundeva koristili naranče kao dekoracije, a prošli smo petak uživali u "strašnom" filmu "Koko i duhovi" jer je nažalost zauvijek otišao veliki Ivan Kušan, književnik našeg i vašeg djetinjstva. Ovaj je petak posvećen važnosti dječjih prava. Učenici su se upoznali s temeljnim pravima: od prava na obitelj i školovanje do prava na igru i ljubav. Na kraju radionice izradili su ruke dječjih prava koje su izložili u knjižnici. (knjižničarka)

 


[OPŠIRNIJE]Hlapić day 3.b u školskoj knjižnici
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ Rozana cerin Knapić / datum: 2. 12. 2012. 18:07

Zadnji dan u tjednu posvetili smo jednoj od najdražih knjiga našeg djetinjstva. Ušli smo u svijet šegrta Hlapića kao oličenje dobra koji je na svojem putovanju širio dobrotu i dobra djela. Učenici su odgovarali na pitanja kviza kojeg je pripremila knjižničarka, gledali animirani film, razgovarali o dobroti i pomaganju te izradili slikovnicu "Naš Hlapić" za školsku knjižnicu. Hlapić day im se jako svidio, a izdvajamo mišljenje dvije učenice. Maša Kosanović: "Meni je bilo najzanimljivije kad sam čitala i gledala crtić, a naučila sam da nije lijepo lagati, već pomagati i govoriti istinu."Darja Krepkova: "Kad smo gledali film i riješavali kviz. Ne smijemo krasti i trebamo pomagati drugima."

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Nagrada za pobjedu u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 22. 11. 2012. 11:01

Još jednom čestitamo učenici 6.b razreda Gabrijeli Janjić na pobjedi u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja kojeg je ispunila u školskoj knjižnici. Za nagradu je dobila željenu knjigu  Rachel Hawkins "Hekatina škola".  

wink


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige u Dječjoj knjižnici
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 7. 11. 2012. 09:04

Učenici od 1. - 3. razreda i učenici iz produženog boravka uživali su u gostoprimstvu Gradske knjižnice - Dječje knjižnice povodom Mjeseca hrvatske knjige. Novinarke Lucija i Gabrijela su u razgovoru s knjižničarkom Vlastom otkrili što su sve učenici imali priliku vidjeti i naučiti, a vi to možete pročitati ako kliknete na opširnije. Naša knjižničarka Dragica zahvaljuje se knjižničarki Vlasti na pozivima, druženju i odličnoj suradnji! (knjižničarka)

wink

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Pobjednice Nacionalnog kviza za poticanje čitanja
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 5. 11. 2012. 13:11

On line upitnikPovodom Mjeseca hrvatske knjige održan je Nacionalni kviz za poticanje čitanja u školskim i narodnim knjižnicama. Učenica 6.b razreda Gabrijela Janjić pobjedila je u našoj školskoj knjižnici, a Paola Stehlik  u Gradskoj knjižnici- Dječjoj knjižnici u Radićevoj ulici. Čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali na kvizu, a pogotovo Gabrijeli i Paoli jer su "rasturile" u dvije knjižnice. (ponosna knjižničarka)

Popis pobjednika  u školskim i narodnim knjižnicama (izvan Zagreba)


[OPŠIRNIJE]Noć vještica u školskoj knjižnici i produženom boravku
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 5. 11. 2012. 09:23

Učenici produženog boravka iz 3.a, 3.b i 4.a razreda u srijedu, 31.10., su u školskoj knjižnici održali radionicu uoči Halloweena - Noći vještica. Zajedno s knjižničarkom Dragicom Pršo i učiteljicom Đeni Rojnić  uživali su u rezbarenju "strašnih" naranči i izradi plakata. Radionica se dalje nastavila u produženom boravku gdje su izrezbarili simpatične bundeve i izradili još jedan plakat, a kako nam je bilo lijepo pogledajte u fotogaleriji. (učiteljica Đeni s učenicima)

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Stigli straničnici iz Australije!!
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 22. 10. 2012. 10:37
Paket iz Australije

 Napokon je stigao i taj dan! Knjižničarka je podijelila pristigle straničnike iz škole St Paul's college, Walla Walla, New South Wales Australija. Učenici 6.a i 6.b razreda veselo su pregledavali radove, a Vaša knjižničarka jedva čeka trenutak kada će nam njihova knjižničarka Patricia Carmichael poslati par fotografija. Još jednom hvala svim šestašima i učiteljici engleskog jezika Mirjani Ajhorn na uloženom trudu! (knjižničarka)

Foto galerija Video


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige 2012.
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 19. 10. 2012. 13:47

Mjesec hrvatske knjige 2012. kojim se promiče čitanje kao jedna od temeljnih društvenih vrijednosti, obilježava se od 15. listopada do 15. studenoga. U  240 knjižnica i drugih ustanova diljem Hrvatske organizirat će se dvije tisuće programa sa središnjom temom posvećenoj Europskoj godini aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti. Vaša se školska knjižnica svake godine pridružuje ovoj manifestaciji raznim aktivnostima. Izdvojit ćemo neke, pr. odlazak petaša i seštaša na Sajam knjiga i učila Interliber 16.11., sudjelovanje na Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja pod nazivom Ove su knjige nagrađene, provjeri zašto!, odlazak učenika od 5. do 8. razreda na predstavu "Putovima glagoljaša" u INK, radionice poticanja čitanja u nižim razredima te sudjelovanje na Međunarodnom Bookmark projektu. (knjižničarka)


[OPŠIRNIJE]Ponovno druženje sa Sanjom Pilić
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 12. 10. 2012. 10:17

U četvrtak, 11.10.2012. godine, Sanja Pilić je OPET u našoj školi. Veseli susret održao se u učionici glazbene kulture za učeniek od 2. do 6. razreda.  Poznata književnica za djecu i mlade predstavila je svoje novije nagrađene knjige kao što su "Hoću i ja!", "Što mi se to događa?", "O mamama sve najbolje", "Sasvim sam popubertetio", a za one najmlađe i tri knjige o liku djevojčice koju je nazvala po svojoj unuci Maši. U ime škole Gabrijela Janjić (6.b) uručila joj je Zahvalnicu, a Paola Stehlik Bilježnicu sa susreta s književnicima. Novinarka Matea Vidović (6.a) odradila je svoj prvi intervju s poznatom osobom, a što joj je Sanja Pilić odgovorila možete pročitati u rubrici Vašeg Digitalnog školskog lista "Razgovarali smo ...".  (vijest Deborah Jančić, fotografije Nina Brajković 6.b)

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Skok do Dječje knjižnice
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 14. 9. 2012. 08:50
Katja Radolović, 6.a

Povodom Međunarodnog dana pismenosti Gradska knjižnica Pula organizirala je kviz znanja o povijesti pisane riječi. Novinarska grupa drage se volje odazvala akciji i skočila do Dječje knjižnice u Dječjem centru. Tamo je naša knjižničarka uručila Katji Radolović iz 6.a nagradu časopisa Modre laste, godišnjak brojeva, jer je sudjelovala u njihovoj nagradnoj anketi. Tko kaže da se čitanja časopisa ne isplati? Zahvaljujemo se knjižničarki Vlasti na pozivu i na gostoprimstvu. (knjižničarka)

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Prezentacija časopisa "Sovica"
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 12. 9. 2012. 13:27

Vesele Ina i Željka iz pripovjedačke Udruge "Pusti priču" iz Pule upoznale su učenike 1.a razreda s novim časopisom "Sovica" za djecu predškolskog i školskog uzrasta. Uz časopis djeca će razvijati vještine čitanja i pisanja, poticati matematičko mišljenje kroz igre s brojevima, rješavati prve križaljke, učiti o prirodi i ekologiji, razvijati kreativnost ... Uz svaki broj stiže i multimedijalni interaktivni CD s igricama, a godišnji pretplatnici dobivaju knjigu na dar. O detaljima narudžbe dođite do školske knjižnice. (knjižničarka)

(Najavu broja možete pogledati na http://www.hum-naklada.hr/novo_u_pripremi.html)


[OPŠIRNIJE]Smiješak...čitajte!
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 13. 7. 2012. 09:28
Plakat za foto-natječaj

Hrvatsko čitateljsko društvo poziva sve zainteresirane na sudjelovanje u natječaju za najbolju fotografiju. Od 1. lipnja ove godine otvoren je foto-natječaj Smiješak...čitajte! Cilj je putem fotografije istaknuti važnost te pozitivnu i zabavnu stranu čitanja i pismenosti. Natjecati se mogu svi bez obzira na dob i neovisno o tome jesu li članovi Hrvatskoga čitateljskog društva ili nisu.
U natječaju se može sudjelovati s najviše 3 rada, a radove treba poslati na e-mail smijesak.citajte@yahoo.com do 1. rujna 2012.
Tri pobjednička rada bit će proglašena 8. rujna 2012. godine na Međunarodni dan pismenosti. (knjižničarka)
(Pravila, Plakat A3 i A4)


[OPŠIRNIJE]Susret sa Sanjom Pilić
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 25. 5. 2012. 20:23

Naša poznata književnica Sanja Pilić svojim je dolaskom razveselila mnoga lica. Nasmijala je čak i one malo starije. Prije samog druženja učenica 3.a Martina Kaić pročitala je svoj pohvaljeni literarni rad "Kažun", a naša ravnateljica Branka Sironić uručila joj je Zahvalnicu u ime škole. Učenici su neprestano dizali ruke u zrak, ali gospođa Sanja im je sa zadovoljstvom odgovarala. Saznali su da je ukupno objavila 27 knjiga, nedavno je izdala knjigu "Ideš mi na živce", za knjigu "Mrvice iz dnevnog boravka" dobila je nagradu Grigor Vitez, živjela bi u Francuskoj ...  Nakon ugodnog druženja, Gabrijela Janjić je u ime Čitateljskog kluba zamolila Sanju za posvetu u Spomenar književnika. Pristala je s oduševljenjem jer je pronašla i posvetu svoje majke, velike Sunčane Škrinjarić. Hvala joj na veselom i nezaboravnom druženju jer nam je još više približila svoj svijet iz mašte. (tekst Lucija Pranjković i Nicol Andrić, fotografije Katarina Vujičić i Matea Madunić)


[OPŠIRNIJE]Završetak projekta "Čitamo mi, u obitelji svi"
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 18. 5. 2012. 12:59

Projekt "Čitamo mi, u obitelji svi" Hrvatske mreže školskih knjižničara stigao je do samog kraja. Učenici 3.a marljivo su čitali knjige iz ruksaka sa svojim obiteljima te na takav način kvalitetno provodili zajedničke trenutke. Po zapisanim dojmovima projekt im se jako svidio te su ga preporučili knjižničarki i za buduće trećaše. Idući tjedan podijelit ćemo s vama njihove najljepše dojmove.

Hvala učenicima i roditeljima na uspješno realiziranom projektu, ravnateljici Branki i učiteljici Gordani na suradnji i podršci te Nakladi Ljevak i Školskoj knjizi na doniranim knjigama. (knjižničarka)

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju