preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Tražilica


Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 10. 2010.

Ukupno: 919702
Ovaj mjesec: 1936
Ovaj tjedan: 366
Danas: 269
Finalisti
Dokumenti
Zakon
Lista linkova je prazna
Korisni linkovi

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta 

Usluge koje pruža CARNet dostupne su uz primjenu
elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr kojeg možete dobiti u tajništvu škole.

 

 

 

Srce: Centar za e-učenje

 

 

 

 

 

Školska pravila

  • Prihvaćam druge u igru i pomažem im.
  • Pristojno komuniciram i o drugima govorim samo dobro.
  • Sukobe rješavam razgovorom i prijavljujem svako nasilje.
  • Poštujem različitosti i tuđe stvari.

Vrijednosti: prijateljstvo, pristojnost, ravnopravnost i poštovanje 

(Vijeće učenika)

 
Vrijeme
Na današnji dan

Kalendar

Kalendar događanja, blagdana, obljetnica

Zvjezdani kutak

Igre online

Carnet vijesti
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
18.09.2017. 13:07
Još dva dana za prijavu na e-tečaj Moodle dizajner
Upisi u drugu grupu CARNetovog masovnog online tečaja Moodle dizajner još uvijek traju, a svi zainteresirani mogu se prijaviti najkasnije do 19. rujna 2017. godine u ponoć. Obrasci za prijavu dostupni su putem stranica CARNetovog mrežnog sjedišta .

15.09.2017. 13:39
Razvoj generičkih kompetencija učenika u projektu ATS2020
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet poziva sve zainteresirane na prezentaciju pokusne primjene modela projekta ATS2020 (Assesment of Transversal Skills 2020), koja će se održati u petak 22. rujna 2017. godine u prostorijama CARNeta, Josipa Marohnića 5, Zagreb. 

12.09.2017. 15:11
GrowCERT: projekt CARNetovog Nacionalnog CERT-a
S ciljem jačanja kapaciteta Nacionalnog CERT-a i poboljšanja suradnje na nacionalnoj i europskoj razini CARNet je pokrenuo projekt pod nazivom  GrowCERT . Projekt u vrijednosti od gotovo 985 000 eura sufinanciran je sredstvima Europske komisije putem Instrumenta za povezivanje Europe (CEF - Connecting Europe Facility).

08.09.2017. 14:59
CARNet održao webinar za ravnatelje o strateškom planiranju za razvoj digitalne zrelosti škola
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet u sklopu nacionalnog pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ održala je, u četvrtak 7. rujna 2017. godine, još jedan u nizu edukativnih webinara na temu podrške ravnateljima u razvoju digitalne zrelosti škola kroz strateško planiranje.

08.09.2017. 09:00
Glasajte za projekt e-Škole na I-LINC platformi
Otvorena europska platforma I-LINC koja omogućuje povezivanje sa svim dionicima zainteresiranim za poboljšanje zapošljivosti mladih i poduzetništva te modernizaciju obrazovanja uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije, uvrstila je CARNetov pilot projekt „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ u bazu izvanrednih inicijativa na području razvoja digitalnih vještina.

vijesti

Županijsko natjecanje "Sigurno u prometu"

U utorak, 06.05.2014.godine u Pazinu je održano županijsko natjecanje "Sigurno u prometu" u organizaciji HAK-a i AK Pula - Rovinj. Predstavnici OŠ Monte Zaro Pula: učenici koji su se plasirali na županijsko natjecanje Pavao Botica, 4.b, Lovre Puh, 4.a, Maja Milošev, 5.b i Ania Išić, 6.a s učiteljicom Karmen Grgurić koja je učenike pratila umjesto mentora Ivana Iskre. Osim što su sudjelovali u natjecanju, prošetali su Pazinom te uživali u lijepom vremenu i svježem zraku. Svi su se učenici tijekom školske godine trudili, a najbolji rezultat na županijskom natjecanju postigla je  Maja Milošev osvojivši 6.mjesto u kategoriji djevojčica. No, važno je sudjelovati i uživati! (učiteljica Karmen Grgurić)

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 7. 5. 2014. 13:08

Vijest sa Županijskog natjecanja u Poreču

U subotu, 26.travnja na Županijskom natjecanju iz ritmičke gimnastike u Poreču, Nika Išić učenica II.a razreda osvojila je srebrnu medalju u grupnoj vježbi. Nika jako voli vježbati i uživa u zajedničkom radu s prijateljicama gimnastičarkama. Čestitamo Niki. (ravnateljica)

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 29. 4. 2014. 12:02

Srebrna medalja na krosu

Na krosu Sportskih novosti održanom u nedjelju, 27. travnja 2014. godine u Zagrebu na Bundeku Ania Išić osvojila je srebrnu medalju u grupi učenica šestih razreda iz cijele Hrvatske. Kako saznajemo od Anie natjecala se s 241 djevojčicom, a na krosu je sudjelovalo 4000 učenika (osnovnih škola 5.-8. razred, srednjih škola i fakulteta). Opet čestitke!

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 28. 4. 2014. 09:32

Županijsko natjecanje iz tehničke kulture

Učitelji tehničke kulture Zlatko Lasek i Ivan Iskra javili su školi vijest da je Ana Marija Jantoš učenica VII.a razreda osvojila drugo mjesto na županijskom natjecanju iz tehničke kulture u kategoriji fotografija. Ana Marija pohađa radionice Digitalne fotografije u Zajednici tehničke kulture, a nastupila je za školu.  Škola i mentori zahvaljuju i ostalim svojim učenicima koji su bili na natjecanju na uloženom trudu, a Ana Mariji čestitka. Natjecanje je održano u vodnjanskoj osnovnoj školi.(ravnateljica)

 

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 7. 3. 2014. 17:08

Lijepe vijesti sa županijskog natjecanja iz povijesti

Uoči vikenda  saznali smo lijepe vijesti sa Županijskog natjecanja iz povijesti održanog u petak, 7. ožujka, u Talijanskoj Osnovnoj školi Edmondo De Amicis Buje. Anamarija Lukanović, učenica VIII.a razreda, postigla je drugi rezultat u županiji u kategoriji osmaša, a učenica  VII. a razreda Katja Radolović peti u kategoriji sedmaša. Čestitamo Anamariji i njenoj mentorici Valentini Miletović Anić, učiteljici povijesti,  te Katji i  njenoj mentorici Maji Radolović Čalić, učiteljici HJ i povijesti, na trudu i postignutom rezultatu. (ravnateljica)

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 7. 3. 2014. 14:38

Pozvani učenici na županijska natjecanja

Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima plasman na županijska natjecanja iz engleskog jezika, povijesti i tehničke kulture te županijsku razinu smotre LiDraNo.
 
1. Engleski jezik: Josip Rogalo, 8.a (mentor Mirjana Ajhorn)
2. Povijest: Katja Radolović, 7.a (mentor Maja Radolović Čalić) i Ana Marija Lukanović, 8.a (mentor Valentina Miletović-Anić)
3. Tehnička kultura: Nina Pršo, 5.a (mentor Ivan Iskra)
                                 Ania Išić, 6.a (mentor Ivan Iskra)
                                 Ana Marija Jantoš,7.a (mentor Ivan Iskra)
                                 Matija Milošev, 7.a (mentor Zlatko Lasek)
                                 Amber Brakus, 8.a (mentor Zlatko Lasek)
4. LiDraNo : Digitalni školski list "Zaro" (urednica Gabrijela Janjić, 7.b; mentor Dragica Pršo)

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ  datum: 21. 2. 2014. 13:13

Natjecanje "Pula moj grad" Vijest ima dokument u privitku

I ove godine Društvo informatičara Pula uz potporu Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Pule organizira natjecanje u izradi multimedijalnih radova "Pula moj grad" povodom Dana grada Pule. Više na stranicama Društva. (ravnateljica)
  :: opširnije :: 


objavio: Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ  datum: 20. 2. 2014. 13:30

Digitalni školski list Zaro predložen za državnu razinu Lidrana

Povjerenstvo za prosudbu literarnih radova Županijske smotre literarnih, dramskih i novinarskih radova učenika osnovnih i srednjih škola Istarske županije školske 2013./2014. godine predložilo je digitalni list škole Zaro za državnu razinu smotre. Čestitamo učenicima urednicima na čelu sa sedmašicom  Gabrijelom Janjić i mentorici, knjižničarki Dragici Pršo. Ovogodišnja županijska smotra održana je 4. veljače 2014. godine u Spomen domu Pazin u organizaciji  Pazinskog kolegija - klasične gimnazije Pazin. ( ravnateljica)

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 7. 2. 2014. 08:47

Katalog natjecanja i smotri u 2014.

Na web stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje možete pronaći Katalog natjecanja i smotri u 2014. godini i Vremenik natjecanja i smotri u 2014.

Ili kliknite na opširnije i izaberite željeno područje. (knjižničarka)

  :: opširnije :: 


objavio: Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ  datum: 13. 1. 2014. 12:09

Vijest sa stolnoteniskog gradskog prvenstva

U osnovnoj školi Veli Vrh održano je ekipno i pojedinačno gradsko stolnotenisko prvenstvo (u subotu, 14.12.2013.). Šestaš Aleks Krstevski u pojedinačnoj kategoriji osvojio je drugo mjesto i srebrnu medalju. Mentorica Lori Bogdan pohvalila je i ostatak  stolnoteniske ekipe škole (Matija Milošev, VII.a, Leon Tomić, Damian Sokolović i Josip Rogalo iz VIII.a) za sportsku borbu na natjecanju. Čestitke našim sportašima. (ravnateljica)

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 18. 12. 2013. 18:31

Učenice osvojile 1. mjesto u šahu

Čestitamo učenicama Moniki Smoljan i Matei Vidović iz 7.a, Nicole Zelenović i Marini Madunić iz 6.a i mentorici učiteljici Lori Bogdan, što su u subotu 14.12.2013. godine, na natjecanju u šahu došle prve.

Paulo Possi iz 7.b razreda, Frane Puh i Dino Ibrahimović iz 7.a te Dino Bogdan iz 4.b  došli su četvrti. Cure su odnijele medalje kući i pehar školi.  (Marina Madunić, 6.a)

Našim godinama uspješnim šahisticama i njihovoj mentorici u ime kolektiva škole čestita ravnateljica.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ  datum: 18. 12. 2013. 12:26

Gradsko natjecanje Mladeži Crvenog križa

Gradsko društvo Crvenog križa Pula organiziralo je Gradsko natjecanje Mladeži Crvenog križa Pula u subotu, 16. ožujka 2013. godine, u OŠ Kaštanjer  s početkom u 10,00 sati. Ekipu naše škole u sastavu : vođa Leon Tomić, Damjan Sokolović, Martin Hrženjak, Anamarija Lukanović, Lucija Pranjković (zamjena Filip Latinčić) za natjecanje je pripremio učitelj prirode i biologije Alen Crnković. Učenici su odvojili svoje slobodno vrijeme i posvetili ga učenju osnovnih načela Crvenog križa kako bi naučili pomoći drugima.
Čestitamo učenicima i mentoru  na  aktivnoj pripremi i osvojenom 7. mjestu na natjecanju. (ravnateljica)

 

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 18. 3. 2013. 16:48

Rezultati sa županijskih natjecanja iz tehničke kulture i kemije

Čestitamo učenici V.a razreda Aniji Išić i mentoru Ivanu Iskri 5. mjesto postignuto na županijskom natjecanju iz tehničke kulture , a Dinu Tognonu  (VII.a) i mentoru Mariju Nosiću 6. mjesto na županijskom natjecanju iz kemije. Županijsko natjecanje iz tehničke kulture organizirala je Osnovna škola Stoja Pula, a kemičari su putovali u Osnovnu školu Tar - Vabriga. I ostalim učenicima sudionicima zahvaljujemo na uloženom trudu. (ravnateljica)

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 18. 3. 2013. 11:39

2. i 5. mjesto na županijskom natjecanju iz povijesti

Na  održanom Županijskom natjecanju iz povijesti u OŠ Vladimira Nazora Pazin naše učenice VII.a razreda ostvarile su izvrstan rezultat. Anamarija Lukanović,  postigla je 2. mjesto, a Vida Burić,  5. mjesto. Iskrene čestitke našim povjesničarkama i njihovoj mentorici, učiteljici povijesti Valentini Miletović Anić. (ravnateljica)

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 7. 3. 2013. 20:26

Učenici pozvani na županijsko natjecanje iz tehničke kulture i kemije

Na županijsko natjecanje iz tehničke kulture koje će se održati 8. ožujka 2013. godine u Osnovnoj školi Stoja Pula pozvani su sljedeći učenici:

1. Ania Išić V.a, mentor Ivan Iskra - kategorija MAKETARSTVO I MODELARSTVO

2. Deborah Jančić VI.b, mentor Zlatko Lasek - kategorija GRADITELJSTVO

3. Amber BrakusVIII.a, mentor Zlatko Lasek - kategorija STROJARSKE KONSTRUKCIJE

4. Vanesa Frimmel VIIIb., mentor Ivan Iskra - kategorija - ELEKTROTEHNIKA

5. Sebastijan GrgićVIII.b, mentor Ivan Iskra - kategorija - ELEKTRONIKA

Učenik VII. a razreda Dino Tognon (mentor Mario Nosić) pozvan je na Županijsko natjecanje iz kemije koje će se održati u Osnovnoj školi Tar - Vabriga 15. ožujka 2013. godine. Želimo znanje i spretnost na natjecanju. (ravnateljica)

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 25. 2. 2013. 10:45

Upućeni na državni LIDRANO

Čestitamo učenici Katji Radolović (VI.a), članici izvannastavne aktivnosti Kreativno pisanje koju vodi učitelj hrvatskog jezika i povijesti Vladimir Papić plasman na državni Lidrano s literarnim radom "Juraj Dobrila na tajnom zadatku".

I članovima Web tima i Novinarske grupe na čelu s urednicom - knjižničarkom Dragicom Pršo također čestitke za uspjeh Digitalnog školskog lista "Zaro".

Želimo Vam uspjeh i na državnoj smotri LIDRANO 2013. koja će se održati u Primoštenu. (ravnateljica)

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 20. 2. 2013. 14:19

Županijsko natjecanje iz matematike

U poslijepodnevnim satima petka, 15. veljače 2013. godine nakon provedenog Županijskog natjecanja iz matematike ( održanog u Osnovnoj školi Veruda Pula ) u školu su se javili zadovoljni mentori naših učenika. Učitelj matematike Salko Noćajević zadovoljan je postignućem Paula Possija iz 6. b razreda koji je osvojio 3. mjesto. I učiteljica Gordana Ružić Stanojević pohvalila je rezultat učenice IV. a razreda Minje Arsić  koja se hrabro borila u kategoriji četvrtaša. (ravnateljica)

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 15. 2. 2013. 20:40

Školsko natjecanje iz tehničke kulture

Svaki školski tjedan pun je aktivnosti. Ovaj tjedan je završio školskim natjecanjem iz tehničke kulture. I dok svi pomalo završavamo s radnim obavezama vrijedni "tehničari" rješavaju složene praktične zadatke na natjecanju. (ravnateljica)

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 15. 2. 2013. 15:31

Poziv na županijsko natjecanje iz povijesti

Učenice VII.a razreda Vida Burić i Anamarija Lukanović pozvane  su na Županijsko natjecanje iz povijesti koje će se održati 12. ožujka 2013. u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin. Čestitamo učenicama i mentorici Valentini Miletović Anić. (ravnateljica)

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 14. 2. 2013. 13:07

Šahistice 3. na županijskom natjecanju

Šahovska ženska ekipa Školskog sportskog društva EKOZAROVCI u sastavu : Lucija Pranjković, Marina Madunić, Matea Vidović i Monika Smoljan osvojila je 3. mjesto na županijskom natjecanju u Poreču. Natjecanje  je održano u utorak, 5.veljače 2013. godine, u Osnovnoj školi Bernardo Benussi. Čestitke našim misliteljicama šahisticama i njihovoj voditeljici, učiteljici TZK Lori Bogdan. (ravnateljica)

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 6. 2. 2013. 09:04

Literarni radovi upućeni na županijski LiDraNo i poziv na županijsko natjecanje iz engleskog jezika

U četvrtak, 31. siječnja 2013.,  održan je gradski LiDraNo u  zajednici Talijana - Circolu u organizaciji OŠ Tone Peruška Pula. Literarni radovi naših učenika VI.a razreda Katje Radolović i Matije Miloševa upućeni su u daljnje natjecanje na županijski LiDraNo. Čestitamo učenicima i njihovom učitelju, voditelju izvannastavne aktivnosti Kreativno pisanje, Vladimiru Papiću.

Također je stigao poziv Mateju Orkiću, učeniku VIII.a razreda na županijsko natjecanje iz engleskog jezika. Čestitke i Mateju i učiteljici  Mirjani Ajhorn.(ravnateljica)

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 1. 2. 2013. 07:41

Poziv na Županijsko natjecanje iz informatike

Čestitamo učeniku VI. b razreda Paulu Possiju i njegovom mentoru Zlatku Laseku, učitelju informatike i tehničke kulture, na pozivu na županijsko natjecanje iz informatike koje će se održati 20. veljače 2013. godine u OŠ Veli Vrh Pula. (ravnateljica)

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 31. 1. 2013. 08:38

Učenici pozvani na županijsko natjecanje iz matematike

Čestitamo učenicima i njihovim mentorima koji su pozvani na županijsko natjecanje iz matematike koje će se održati 15. veljače u OŠ Veruda Pula:

Minja Arsić, IV.a razred, mentorica Gordana Ružić Stanojević, dipl.uč RN

Benedikt Rossmanith, V.b razred, mentor Salko Noćajević, uč. fiz. i mat.

Paulo Possi, VI.b razred, mentor Salko Noćajević, uč. fiz. i mat. (ravnateljica)

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 30. 1. 2013. 11:12

Školsko natjecanje iz engleskog jezika

Školskom natjecanju iz engleskog jezika pristupilo je 5 učenika 8. razreda. Najbolje rezultate ostvarili su Matej Orkić (8.a), Kristian David Stanković (8.a) i Petra Sebastijan (8.a).

Ostale rezultate možete vidjeti na oglasnoj ploči ispred zbornice.

(povjerenstvo: učiteljice Mirjana Ajhorn, Ester Richter Kontošić i ravnateljica Branka Sironić)

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ  datum: 24. 1. 2013. 09:13

Gradsko natjecanje - šah

Šečući u subotnje jutro gradom ispred Šahovskog kluba Pula tajnica i ravnateljica susrele su vesele članice ženske školske šahovske ekipe Marinu Madunić, Luciju Pranjković i Moniku Smoljan točno na izlasku s natjecanja. "Osvojile smo 2. mjesto!" radosno su uskliknule izlazeći kroz vrata. Ekipa dječaka u sastavu: Dino Čengić, Dino Ibrahimović, Frane Puh, Paulo Possi, Hrvoje Madunić, osvojila je 3. mjesto.

Čestitamo učenicima i mentorici Lori Bogdan. (ravnateljica)

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 19. 1. 2013. 12:38

Školsko natjecanje iz matematike

Školskom natjecanju iz matematike pristupilo je 17 učenika od 4. do 8. razreda. Najbolje rezultate ostvarili su Minja Arsić (4.a), Benedikt Rossmanith (5.b) i Paulo Possi (6.b).

Ostale rezultate možete vidjeti na oglasnoj ploči ispred zbornice.

(povjerenstvo učitelj Salko Nočajević, učiteljica Milica Dragičević i ravnateljica Branka Sironić)

  :: opširnije :: 


objavio: Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ  datum: 17. 1. 2013. 13:01

Školski LiDraNo 2013.

Školska su natjecanja, kao i svake godine, započela LiDraNom. Povjerenstvo, u sastavu učiteljice Snježane Lalić, knjižničarke Dragice Pršo i ravnateljice Branke Sironić, između 5 pristiglih literarnih radova izabralo je tri najbolja.

Školu će na županijskoj razini predstavljati Katja Radolović (6.a) s radom "Juraj Dobrila na tajnom zadatku", Matija Milošev (6.a) s "Mišjom katastrofom" i Marko Beljan (7.b) s  "Asteroidom". Povjerenstvo ovim putem pohvaljuje  učenike, ali i mentora Vladimira Papića.

Na LiDraNo također ide i Digitalni školski list "Zaro" kojeg su uređivali i stvarali zajedno Novinarska grupa i Web tim pod vodstvom knjižničarke. (povjerenstvo)

  :: opširnije :: 


objavio: Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ  datum: 16. 1. 2013. 13:03
» Arhiva naših vijesti    
 


"Zaro"

Digitalni školski list "Zaro"

 

 

 

 

http://zaro.com.hr

YouTube kanal OŠ Monte Zaro Pula


Upisi u srednju

Sigurniji internet

Prijavi MUP-u nekulturno ponašanje na Intenetu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Obrazovne igre:
Zaštita osobnih podatakahttp://bit.ly/igra1
Sigurnost na društvenim mrežamahttp://bit.ly/igra2
Zamke elektroničke pošte: http://bit.ly/igra3

 


Katalog knjižnice

Dobro došli u katalog školske knjižnice!

Pretražite cjelokupni fond knjižnice i dođite do željene knjige.

 

 

 

 

 

I na Facebook stranicu školske knjižnice!
   


 

 


Najbolje iz školskog lista

E-knjige

           

 

  


Lente vremena

Autorska prava

Izjava o autorskim pravima 

Sadržaj web stranice http://www.os-mzaro-pu.skole.hr/ vlasništvo je OŠ Monte Zaro Pula. Nije dozvoljeno objavljivati sadržaje s web stranice na drugim mjestima ako o tome nije obaviještena Škola. Zlouporaba sadržaja web stranice bit će prijavljena nadležnim službama.

Web stranica  sadrži i podatke te poveznice na neke druge web stranice iz područja odgoja i obrazovanja. Sadržaji tih web stranica nisu vlasništvo OŠ Monte Zaro Pula i Škola nije odgovorna za njihovo uređivanje. (Web tim)


Čitateljski klub

10 PRAVA ČITATELJA

1. Pravo da ne čitamo.
2. Pravo da preskačemo stranice.
3. Pravo da ne dovršimo knjigu.
4. Pravo da ponovno čitamo.
5. Pravo da čitamo bilo što.
6. Pravo na zanos.
7. Pravo da čitamo bilo gdje.
 8. Pravo da pabirčimo*.
 9. Pravo da čitamo naglas.
 10. Pravo na šutnju.

Daniel Pennac u knjizi "Od korica do korica"

 (*pabirčiti- skupljati tuđe izreke)


Razmjena znanja

Nastavni materijali
preskoči na navigaciju