preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 10. 2010.

Ukupno: 913850
Ovaj mjesec: 1350
Ovaj tjedan: 302
Danas: 20
Finalisti
Dokumenti
Zakon
Zakon o odgoju i obr...

Korisni linkovi

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta 

Usluge koje pruža CARNet dostupne su uz primjenu
elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr kojeg možete dobiti u tajništvu škole.

 

 

 

Srce: Centar za e-učenje

 

 

 

 

 

Školska pravila

  • Prihvaćam druge u igru i pomažem im.
  • Pristojno komuniciram i o drugima govorim samo dobro.
  • Sukobe rješavam razgovorom i prijavljujem svako nasilje.
  • Poštujem različitosti i tuđe stvari.

Vrijednosti: prijateljstvo, pristojnost, ravnopravnost i poštovanje 

(Vijeće učenika)

 
Vrijeme
Na današnji dan

Kalendar

Kalendar događanja, blagdana, obljetnica

Zvjezdani kutak

Igre online

Carnet vijesti
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
10.07.2017. 13:05
Ministrica Divjak dala podršku projektu e-Škole
Zahvaljujući pilot projektu „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“, 151 škola će od jeseni biti spremna za primjenu modernijeg poučavanja koje će obilovati novim sadržajima i mogućnostima, rečeno je danas na predstavljanju dosadašnjih rezultata ovog projekta kojeg provodi Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet.

01.07.2017. 14:56
Ispunite upitnik o digitalnim kompetencijama u okviru projekta CRISS
U siječnju 2017. godine započeo je CRISS (Demonstration of a scalable and cost-effective cloud-based digital learning infrastructure through the Certification of digital competences in primary and secondary schools) projekt iz programa Europske unije Obzor 2020. 

29.06.2017. 11:22
U okviru projekta e-Škole objavljeno 70 novih scenarija poučavanja
U sklopu pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ objavljeno je 70 novih e-Škole scenarija poučavanja. Svi zainteresirani nastavnici nove scenarije mogu pronaći na mrežnoj stranici https://scenariji-poucavanja.e-skole.hr/ , a dostupno je 15 scenarija za nastavni predmet kemije, 18 fizike, 18 biologije te 19 matematike. 

27.06.2017. 20:10
Upozorenje - nova ransomware kampanja Petya
U tijeku je nova kampanja zlonamjernim ransomware sadržajem te su slučajevi zaraze zabilježeni u Ujedinjenom Kraljevstvu, Rusiji, Indiji, Nizozemskoj, Španjolskoj, Danskoj i drugima. Trenutna su meta računala raznih korporacija, energetskih postrojenja te banaka.

20.06.2017. 12:51
CARNet donirao sustav za praćenje kakvoće zraka Tehničkoj školi u Sisku
Tijekom dana mnogi od nas većinu vremena provode u zatvorenom prostoru – kod kuće, na poslu ili u školi. Kakvoća zraka koji udišemo u zatvorenom prostoru ima izravan utjecaj na naše zdravlje, a loša kakvoća zraka u zatvorenom prostoru može štetiti osjetljivim skupinama stanovništva u koje spadaju i djeca.

Vijesti

30.5. - Dan škole i podizanje Zelene zastave

U utorak, 30.5.2017. godine, OŠ Monte Zaro Pula proslavila je 56. rođendan i podizanje zelene zastave dijamantnog  statusa Međunarodne ekoškole. 

Svečanosti je prisustvovao gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić koji je čestitao školi dosizanje dijamantnog statusa i podigao zelenu zastavu uz pratnju roženica s učenicima. U ime kabineta župana Istarske županije školi je čestitala i pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Labin Doriana Šumberac Jelić.

Predstavnici kumova Tehnomont Marine Veruda Pula,  Vodovoda d.o.o. i Herculaenee d.o.o., Turističke zajednice i Udruge zelene Istre i ostali važni i vrijedni suradnici, pomagači u velikim i bogatim aktivnostima koje provodimo u cilju ostvarivanja vizije i misije škole s ciljem stjecanja znanja i iskustava koja se mogu primijeniti u svakodnevnom životu, učenjem kroz igru i kreativnu nastavu uživali su u programu kojeg je režirala učiteljica glazbene kulture Štefica Čeh sa suradnicima učiteljicama (Gordana Ružić-Stanojević, Vedrana Majstorović, Rozana Cerin, Ljiljana Tončinić, Irena Radolović, Lori Bogdan, Jolanda Sanković, Irina Ridžić, Sandra Smoljan, Lara Jurčić-Matošević, Manuela Mišan, Karmen Šimičević,  Nermina Mezulić, Zlatko Lasek, Milica Dragičević i Lea Matticchio).

Predsjednica Školskog odbora Karla Virgilio i ravnateljica škole Branka Sironić podijelile su slike dječjih radova i zahvalnice vrijednim suradnicima, institucijama i osobama koji su pridonijeli radu škole, a vrijednim učenicima za zalaganja i postignute uspjehe zahvalnice će osobno uručilti njihovi mentori na satu.

Glasovanjem učenika i djelatnika škole izabrani su i Najzarovac (Ive Cukerić, 8.b) i Najzarovka (Martina Kaić, 8.a) škole te im i ovim putem čestitamo. 

(nastavak vijesti pročitajte pod opširnije) 

Foto galerija

YouTube


Učenici i djelatnici i ove školske godine su svojim radom i zalaganjem utjecali na kvalitetna postignuća učenika i realizaciju projekata škole.

Jedina smo Međunarodna osnovna ekološka škola u Puli koja je ponovo izvršila vrlo zahtjevan program i dosegla dijamantni status. Za uspješnost mnogih projekata koje su izradili učenici s mentorima dobili smo nagrade i postizali zapažene međunarodne, državne i županijske rezultate. Ovogodišnji projektni dan Ribar plete mrižu svoju omogućio je učenicima da uočavaju i prepoznaju zdrave načine življenja te u korelaciji s projektom Zavičajne nastave steknu nova znanja. 

Sve aktivnosti škole možete svakodnevno provjeriti na webu škole, ali i na facebooku školske knjižnice kojim se promoviraju  aktivnosti čitanja i korištenja interneta i njegovih mogućnosti u odgojne i obrazovne aktivnosti. 

 Škola je otvorena i drugim događanjima koja omogućavaju atraktivnost nastave i uočavanje primjenjivosti naučenog u životu (npr. suradnja u projektima Arheološkog muzeja, suradnja s Glazbenom školom, Kinom Valli, INK, Društvom Naša djeca, Monte Librićem, i projektima u malim terenskim nastavama u svim razredima). Ovakve situacije učenici duže pamte i iz njih lakše i motiviranije uče.

 Na kraju je ravnateljica Branka Sironić čestitala još jednom  svim učenicima, roditeljima, učiteljima, stručnim suradnicima i ostalim djelatnicima i umirovljenicima škole 56. rođendan naše osnovne škole Monte Zaro i doseg dijamantnog statusa Međunarodne ekoškole. Suradnja svih predstavlja podršku novim mladim generacijama u sazrijevanju, odgoju i obrazovanju.

Nakon programa svi su razgledali izložbu učeničkih radova školske zadruge Eko znalci Montezarci koju je postavila učiteljica likovne kulture Rosana Zupičić Smoković sa suradnicama Svjetlanom Vulin, Natašom Bajić Peteh, Zrinkom Papratović, Zoranom Vajagićem i učenicama Leonom Mijalicom i Mijom Horvat  i počastili se malom zakuskom. (Branka Sironić, prof. i Dragica Pršo, prof.)Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Branka Sironić   datum: 30. 5. 2017.

"Zaro"

Digitalni školski list "Zaro"

 

 

 

 

http://zaro.com.hr

YouTube kanal OŠ Monte Zaro Pula


Upisi u srednju

Sigurniji internet

Prijavi MUP-u nekulturno ponašanje na Intenetu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Obrazovne igre:
Zaštita osobnih podatakahttp://bit.ly/igra1
Sigurnost na društvenim mrežamahttp://bit.ly/igra2
Zamke elektroničke pošte: http://bit.ly/igra3

 


Katalog knjižnice

Dobro došli u katalog školske knjižnice!

Pretražite cjelokupni fond knjižnice i dođite do željene knjige.

 

 

 

 

 

I na Facebook stranicu školske knjižnice!
   


 

 


Najbolje iz školskog lista

E-knjige

           

 

  


Lente vremena

Autorska prava

Izjava o autorskim pravima 

Sadržaj web stranice http://www.os-mzaro-pu.skole.hr/ vlasništvo je OŠ Monte Zaro Pula. Nije dozvoljeno objavljivati sadržaje s web stranice na drugim mjestima ako o tome nije obaviještena Škola. Zlouporaba sadržaja web stranice bit će prijavljena nadležnim službama.

Web stranica  sadrži i podatke te poveznice na neke druge web stranice iz područja odgoja i obrazovanja. Sadržaji tih web stranica nisu vlasništvo OŠ Monte Zaro Pula i Škola nije odgovorna za njihovo uređivanje. (Web tim)


Čitateljski klub

10 PRAVA ČITATELJA

1. Pravo da ne čitamo.
2. Pravo da preskačemo stranice.
3. Pravo da ne dovršimo knjigu.
4. Pravo da ponovno čitamo.
5. Pravo da čitamo bilo što.
6. Pravo na zanos.
7. Pravo da čitamo bilo gdje.
 8. Pravo da pabirčimo*.
 9. Pravo da čitamo naglas.
 10. Pravo na šutnju.

Daniel Pennac u knjizi "Od korica do korica"

 (*pabirčiti- skupljati tuđe izreke)


Razmjena znanja

Nastavni materijali
preskoči na navigaciju