preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Monte Zaro" Pula

Login
Školska knjižnica

Dobro došli u katalog školske knjižnice!

Pretražite cjelokupni fond knjižnice i dođite do željene knjige.

E katalog 

I na Facebook stranicu školske knjižnice!
   


 

 

eLektire

 

 

 

http://lektire.skole.hr/lektire-osnovna-skola

"Zaro"

Digitalni školski list "Zaro"

 

 

 

 

http://zaro.com.hr

YouTube kanal OŠ Monte Zaro Pula

Upisi u srednju

www.upisi.hr

 

Autorska prava

Izjava o autorskim pravima 

Sadržaj web stranice http://www.os-mzaro-pu.skole.hr/ vlasništvo je OŠ Monte Zaro Pula. Nije dozvoljeno objavljivati sadržaje s web stranice na drugim mjestima ako o tome nije obaviještena Škola. Zlouporaba sadržaja web stranice bit će prijavljena nadležnim službama.

Web stranica  sadrži i podatke te poveznice na neke druge web stranice iz područja odgoja i obrazovanja. Sadržaji tih web stranica nisu vlasništvo OŠ Monte Zaro Pula i Škola nije odgovorna za njihovo uređivanje. (Web tim)

Sigurniji internet

Prijavi MUP-u nekulturno ponašanje na Intenetu

Prijavi zlostavljanje preko interneta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Obrazovne igre:
Zaštita osobnih podatakahttp://bit.ly/igra1
Sigurnost na društvenim mrežamahttp://bit.ly/igra2
Zamke elektroničke pošte: http://bit.ly/igra3

 

E-knjige

           

OBAVIJEST

Ljubazno molimo zaposlenike škole, roditelje i posjetitelje da se pridržavaju odluka Školskog odbora, Učiteljskog vijeća, Vijeća roditelja  i EKO odbora te ne parkiraju školskom dvorištu za vrijeme održavanja nastave zbog sigurnosti i slobode učeničkog kretanja na odmorima i nastavi TZK-a. Izuzetak: domar škole, dostava za školsku kuhinju, majstori po pozivu, školska liječnica. (uprava škole) 

Slikovni rezultat za hvala

Školska pravila

  • Prihvaćamo druge u igru i pomažemo im.
  • Pristojno komuniciramo i o drugima govorimo samo dobro.
  • Sukobe rješavamo razgovorom i prijavljujemo svako nasilje.
  • Poštujemo različitosti i tuđe stvari. 
  • Čuvamo okoliš škole.
  • Poštujemo Kućni red škole. 

Vrijednosti: prijateljstvo, pristojnost, ravnopravnost, tolerancija i poštovanje 

(Vijeće učenika, 29.9.2017.)

Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 10. 2010.

Ukupno: 953562
Ovaj mjesec: 1049
Ovaj tjedan: 6
Danas: 6
Dokumenti

Naručene knjige 2014/2015

 

 

 

 

Godišnji plan i program 2017/2018.

Kurikulum za šk.god.2017./2018.

Okvirni vremenik pismenih provjera - 2. polugodište 2017/2018.

Promjena termina pismenih iz matematike 2017

Geografija odluka o promjeni termina pismenog ispita 7b

PID odluka o promjeni termina pismene provjere 3b

2A promjena pismenog sa 19_3 na 27_3_2018

4B promjena pismenog iz Engleskog sa 22.3. na 26.3. 2018 

6A Ponovni pismeni ispit iz matematike 12.4.2018

6A/B Promjena pismenog iz Hrvatskog sa 27. na 25.4.2017

Odgoda pismenog fizika 8A

Odgoda pismenog geografija 6A

Odgoda pismenog geografija 6B

Promjena termina 4.b PiD

6.a odgoda pismenog iz matematike za 6.6.2018.

Školsko zvono

 

 

 

 

 

Kriteriji ocjenjivanja po predmetima 2017./2018.

 

 

 

 

 

 Vizija, misija, cilj i strategija škole

 

Zakon
Korisni linkovi

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta 

Usluge koje pruža CARNet dostupne su uz primjenu
elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr kojeg možete dobiti u tajništvu škole.

 

 

 

Srce: Centar za e-učenje

 

 

 

 

 

Kalendar

Kalendar događanja, blagdana, obljetnica

Igre online

Carnet vijesti
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
02.08.2018. 13:06
Pilot projektom e-Škole započela digitalna transformacija škola u Hrvatskoj
Škole koje sudjeluju u CARNET-ovom pilot projektu "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola" značajno su napredovale u primjeni digitalnih tehnologija, pokazuju rezultati završnog vrednovanja digitalne zrelosti škola koje su CARNET i Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu (FOI), akademski partner na projektu, proveli u razdoblju od veljače do travnja ove godine.

18.07.2018. 12:28
Svečano potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za strateški projekt Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO)
U srijedu, 18. srpnja 2018. godine u Ministarstvu znanosti i obrazovanja potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za strateški projekt „Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO)", referentnog broja KK.01.1.1.08.0001, u okviru „Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. -2020."

02.07.2018. 10:31
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, CARNET i UNESCO surađuju u pripremi Strategije digitalne zrelosti škola
U sklopu provedbe projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“ u Zagrebu se, od 2. do 4. srpnja 2018. godine, održava posljednja radionica Povjerenstva za izradu Strategije digitalne zrelosti škola. Radionicu organizira Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET kao nositelj pilot projekta e-Škole, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te stručnjacima iz UNESCO-a.

02.07.2018. 09:43
Webinar: Život Engleskog jezika u Školi za život
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, u suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom - CARNET i i Hrvatskim udruženjem profesora engleskog, organizira webinar pod nazivom Život Engleskog jezika u Školi za Život. Webinar će se održati u ponedjeljak, 9. srpnja 2018. godine od 20 do 21 sat. 

20.06.2018. 15:01
Uspješno proveden projekt “Jačanje kapaciteta za razvoj i reviziju CARNET-ovih usluga vezanih uz primjenu IKT-a u obrazovanju”
U okviru programa Erasmus+ proveden je projekt pod nazivom “Jačanje kapaciteta za razvoj i reviziju CARNET-ovih usluga vezanih uz primjenu IKT-a u obrazovanju” u sklopu kojeg su ostvarene četiri mobilnosti, od čega su dva strukturirana tečaja i dva promatranja rada u inozemstvu ( Job shadowing ). Na mobilnostima je sudjelovalo četvero djelatnika CARNET-a, Tina Marković, Ana Orlović, Gordana Jugo i Ivica Matotek

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Kako su Anja i Mia spasile Božić
Autor: Branka Sironić, 21. 12. 2017.

Iz pera naših mladih autorica proizašla je jedna neobična božićna priča. Anja Brščić (5. b) i Mia Kešmer (5. a) utorkom 7. sat provode na dodatnoj nastavi Hrvatskog jezika, uvijek nasmijane, grickajući čokoladne keksiće i usput se odlično zabavljajući.

A kad se male ruke slože i spoje dječju maštu s talentom za pisanje, nastane zabavna i topla, još uvijek neispričana priča. U nastavku, klikom na opširnije, pročitajte kako je zajedničkim snagama spašen Božić.

U oba slučaja, keksi su krivi za sve! :) (učiteljice Hrvatskog jezika Maja Radolović Čalić i Lea Matticchio)


Misija: „Spašavanje Božića“

 

            Jeste li ikada upoznali vilenjaka? Niste? Ako niste, sada ćete. Da, da, ja sam taj vilenjak. Zovem se Jura, Krivac Jura. Zašto sam dobio taj nadimak? Pa…evo ispričat ću vam.

           Ovo se dogodilo tjedan dana prije Božića. Djed se Mraz tog dana probudio ranije nego inače kako bi otišao na tavan po dijelove za igračke. Posegnuo je za vrećom, a vreća je kao kruška pala na njega. Moji prijatelji vilenjaci i ja više nismo mogli čekati da Djed donese te dijelove pa smo krenuli na tavan kako bismo ih sami uzeli.

            Kad smo stigli na tavan imali smo što vidjeti: na podu su bile dvije kruške – Djedica i vreća. Jako smo se zabrinuli jer ga nismo mogli probuditi. Odmah sam se JA, Jura, dosjetio pozvati Baku Mraz. Moji prijatelji slabašni Tibor i veseli Patrik otišli su po nju, a kada je Baka Mraz čula što se dogodilo, užurbano je dotrčala. Čim je došla shvatila je kako je Djedica u nesvijesti. Polegla ga je na kauč i pripremila mu toplo mlijeko i keksiće. Ali Djedica se ničeg nije sjećao, nije znao tko je. Izgubio je pamćenje…

            Baka Mraz, Rudolph i ja panično smo počeli razmišljati što će dalje biti s Božićem. RUDOLPH se sjetio da stavi u novine oglas za audiciju. Mislim i JA sam, ali… on je prije rekao.

            Na audiciju su došli: Superman, Uskršnji zec, vilenjak Pero, fanovi (dvoje djece), znanstvenik, Kupid, Bambi i Grinch. Odjednom su svi kandidati nestali, jedini je Grinch ostao. Ja sam ga zaposlio. Mislio sam kako je to dobra ideja. Pa popravio se…zar ne? Baka Mraz i Rudolph se nisu složili. Iskreno, ne znam zašto pa vjerojatno sam ja onaj pametniji.

            Grinch se bacio na posao već prvog dana. Izgledao je dobar, no nije bio. Ups! Otkrivam priču, žao mi je…

             Grinchu je sve išlo od ruke, sve dok na vrata nije pokucao dvadeset i treći prosinac. Rudolph je slučajno načuo njegov plan uništavanja Božića i istog je trena sazvao hitan sastanak. Na sastanku smo bili samo Baka Mraz, Rudolph i ja. U početku me nisu htjeli pozvati jer sam ja bio onaj koji je zaposlio Grincha, ali su se naposljetku predomislili jer im je bila potrebna moja pomoć.

Grinchev je plan glasio ovako:

1. Ispeci medenjake

2. Kapni u njih dvije kapljice „Dvodnevnog sna“

3. Podijeli svima SNENE medenjake.

4. Uništi sve darove.

5. BOŽIĆ JE UNIŠTEN!!!!!

 

            Grinch je u taj čas uletio u sobu u kojoj smo imali sastanak i dao nam pozivnice za zabavu na Badnju večer. Kada je izašao odmah sam rekao:  „Pa tamo će nam dati SNENE medenjake!“ Oni su potvrdno kimnuli glavama. Počeli smo razmišljati. Na kraju sastanka Rudolph me je prozvao Krivac Jura, eto otud mi nadimak! Oh da, zaboravio sam vam reći, smislili smo plan. Zamijenit ćemo napitke i umjesto „Dvodnevnog sna“ staviti bočicu „Božićne radosti“.

            Baka Mraz, Rudolph i ja smo prije zabave otišli zamijeniti napitke. Sa strane smo ugledali posebne kekse koje je Grinch namijenio sebi. Stavili smo na njih naš napitak jer Grinch ne bi sam sebe otrovao, a bočicu s „Dvodnevnim snom“ uzeli smo sa sobom. Potom smo otišli na zabavu. Tamo su već bili vilenjaci, sobovi, snjegovići i pingvini. Grinch je na veliki stol stavio medenjake i pozvao nas da se poslužimo. Svi su uzeli medenjake kao i mi. Jedino je Grinch uzeo svoje „posebne“ medenjake.

            Odjednom je Grinch po prvi put osjetio radost Božića. Počeo je plesati i pjevati božićne pjesme. Tada je u dvoranu ušao Djed Mraz. Grinch ga je zagrlio i u tom se trenu Djedu pamćenje opet vratilo. Baka Mraz, Rudolph i ja smo mu sve ispričali.

            Sve je ponovno bilo na svome mjestu.

            Došla je ponoć. U saonicama su bili svi darovi, Djedica i  nešto zeleno…  Da, bio je to Grinch!

            Ovaj napitak traje samo jedan Božić tako da se za ovaj Božić ne morate brinuti, ali tko zna što će biti idućeg Božića…

            SRETAN BOŽIĆ!

Anja Brščić, 5. b i Mia Kešmer, 5. a

 

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju