preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Monte Zaro" Pula

Login
e-Dnevnik

Školska knjižnica

Dobro došli u katalog školske knjižnice!

Pretražite cjelokupni fond knjižnice i dođite do željene knjige.

E katalog 

I na Facebook stranicu školske knjižnice!
   


 

 

eLektire

 

 

 

http://lektire.skole.hr/lektire-osnovna-skola

"Zaro"

Digitalni školski list "Zaro"

 

 

 

 

http://zaro.com.hr

YouTube kanal OŠ Monte Zaro Pula

Upisi u srednju

www.upisi.hr

 

Autorska prava

Izjava o autorskim pravima 

Sadržaj web stranice http://www.os-mzaro-pu.skole.hr/ vlasništvo je OŠ Monte Zaro Pula. Nije dozvoljeno objavljivati sadržaje s web stranice na drugim mjestima ako o tome nije obaviještena Škola. Zlouporaba sadržaja web stranice bit će prijavljena nadležnim službama.

Web stranica  sadrži i podatke te poveznice na neke druge web stranice iz područja odgoja i obrazovanja. Sadržaji tih web stranica nisu vlasništvo OŠ Monte Zaro Pula i Škola nije odgovorna za njihovo uređivanje. (Web tim)

E-knjige

           

OBAVIJEST

Ljubazno molimo zaposlenike škole, roditelje i posjetitelje da se pridržavaju odluka Školskog odbora, Učiteljskog vijeća, Vijeća roditelja  i EKO odbora te ne parkiraju školskom dvorištu za vrijeme održavanja nastave zbog sigurnosti i slobode učeničkog kretanja na odmorima i nastavi TZK-a. Izuzetak: domar škole, dostava za školsku kuhinju, majstori po pozivu, školska liječnica. (uprava škole) 

Slikovni rezultat za hvala

Tražilica
Školska pravila

  • Prihvaćamo druge u igru i pomažemo im.
  • Pristojno komuniciramo i o drugima govorimo samo dobro.
  • Sukobe rješavamo razgovorom i prijavljujemo svako nasilje.
  • Poštujemo različitosti i tuđe stvari. 
  • Čuvamo okoliš škole.
  • Poštujemo Kućni red škole. 

Vrijednosti: prijateljstvo, pristojnost, ravnopravnost, tolerancija i poštovanje 

(Vijeće učenika, 29.9.2017.)

Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 10. 2010.

Ukupno: 962137
Ovaj mjesec: 902
Ovaj tjedan: 108
Danas: 59
Zakon
Lista linkova je prazna
Korisni linkovi

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta 

Usluge koje pruža CARNet dostupne su uz primjenu
elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr kojeg možete dobiti u tajništvu škole.

 

 

 

Srce: Centar za e-učenje

 

 

 

 

 

Kalendar

Kalendar događanja, blagdana, obljetnica

Igre online

Carnet vijesti
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
05.11.2018. 10:07
Poziv na predstavljanje: Stare lektire u novome ruhu
U okviru Informativnog utorka, CARNET će predstaviti 72 nove inačice e-Lektira koje su objavljene na istoimenom portalu. Predstavljanje će se održati u utorak, 6. studenoga 2018. godine, u 10 sati u prostoru Gradske knjižnice na Starčevićevom trgu 4.

31.10.2018. 12:50
Održan okrugli stol "Ususret europskoj godini kibernetičke sigurnosti“
Prijevare putem interneta, računalne ucjene (ransomware), socijalni inženjering (phishing) i lažne vijesti (fakenews) samo su neke od tema o kojima se raspravljalo jučer na okruglom stolu "Ususret europskoj godini kibernetičke sigurnosti“ u organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET, a u sklopu Europskog mjeseca kibernetičke sigurnosti. 

25.10.2018. 12:17
Otvorene prijave na CUC 2018
Prijave na 20. CARNET-ovu korisničku konferenciju CUC 2018 su OTVORENE i traju do 5. studenoga u 23:59 sati. 

25.10.2018. 11:34
Održan četvrti hrvatski Forum o upravljanju internetom (CRO-IGF)
U četvrtak, 25. listopada 2018. godine u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture održan je četvrti po redu hrvatski Forum o upravljanju internetom (CRO-IGF).  

24.09.2018. 14:45
Objavljen preliminarni program 20. CARNET-ove korisničke konferencije CUC 2018
Objavljen je preliminarni program 20. CARNET-ove korisničke konferencije CUC 2018 koja će se pod nazivom “CUC20: mreža ideja” održati od 21. do 23. studenoga 2018. godine u Konvencijskom centru Šibenik.

Vijesti
Likovna radionica „Školarci slikom do Vile Marije“
Zlatko Lasek / datum: 16. 5. 2014. 13:03

Povodom Međunarodnog dana obitelji učenice Ania Išić, 6.a, Tia Lena Hinić, 6.a i učiteljica likovne kulture Rosana Zupičić sudjelovale su u projektu „Školarci slikom do Vile Marije“ u Domu za starije osobe Vila Maria.

Učenice su slikale na temu „Šumski svijet u proljeće“ slikarskim tehnikama pastel i tempera.Radovi koji su nastali na radionici biti će uokvireni i trajno postavljeni u različite prostorije doma. (učiteljica likovne kulture Rosana Zupičić)


[OPŠIRNIJE]Oslikavanje vrata ureda rehabilitatorice
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 10. 4. 2014. 12:44

U sklopu projekta uređenja interijera škole učenici dodatne grupe "Mladi slikari" oslikali su stara vrata ureda rehabilitatorice čime su im dali novi i svježi izgled.

Učenici su najprije izradili skice, pa su odabrali najbolju koju su prenijeli na vrata i oslikali. Motiv predstavlja sjene veselih figura učenika. (učiteljica Rosana Zupičić s učenicima)


[OPŠIRNIJE]Novinarke-knjižničarke na Radio Maestralu
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 6. 2. 2014. 20:03

U srijedu, 5.2.2014. godine, učenice Minja Arsić, Lucija Pranjković i Gabrijela Janjić predstavile su rad školske knjižnice u emisiji "Rubikova kocka" na Radio Maestralu. Društvo su im pravile knjižničarka i Nina Pršo koja je sve i fotografirala. Lucija i Gabrijela govorile su o Međunarodnom Bookmark projektu- razmjene straničnika s australskom, indijskom i irskom školom, dok je Minja upoznala slušatelje o radu Web tima, točnije Novinarske grupe koja se okuplja u knjižnici. Knjižničarka je spomenula Projekt "Čitamo mi, u obitelji svi" koji se provodi treću godinu zaredom u trećim razredima. Bilo nam je jako zabavno, a smijeha je bilo i previše. (Gabrijela Janjić,7.b)

 


[OPŠIRNIJE]Likovna uređenja hodnika škole se nastavljaju
Branka Sironić / datum: 3. 2. 2014. 11:15

Članovi izvannastavne skupine: Mladi slikari započeli su ukrašavanjem linija zidova prema svojim skicama. Zatekli smo  petašice Taru, Anamariju i Minju u hodniku s kistom u ruci: Zadovoljne smo što sudjelujemo u uređenju unutrašnjih prostora škole i tako nastavljamo tradiciju naše grupe : Mali slikari pod vodstvom učiteljice likovne kulture Rosane Zupičić. (ravnateljica)


[OPŠIRNIJE]Likovna uređenja hodnika škole
Branka Sironić / datum: 22. 1. 2014. 13:33

Učenici polaznici izvannastavne aktivnosti "Uređenje interijera škole" oslikali su radove za školski hodnik na temu Podmorje, Grad budućnosti Istarsko selo. Sljedeća aktivnost grupe bit će oslikavanje dekorativne bordure na stubištu hodnika kako bi škola izgledala još ljepše, kreativnije i ugodnije za boravak učenika i zaposlenika.

Foto galerija

(Rosana Zupičić, učiteljica likovne kulture)


[OPŠIRNIJE]Čarobnjaci pisane riječi
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 28. 12. 2013. 16:14

U novoj e-knjizi "Čarobnjaci pisane riječi" nalaze se radovi učenika nastali tijekom 1. polugodišta na radionicama „Kreativnog pisanja" pod vodstvom učitelja Vladimira Papića.
Učitelj Papić nam je rekao da su učenici uvidjeli da se na svaku temu može pisati na nešto moderniji i bliži način njihovom naraštaju te da u pisanju priča imaju slobodu miješati različite žanrove, a ne držati se strogih konvencija samo jednog. Razlog objavljivanja e-knjige krije se u želji da knjiga bude dostupnija što većem broju ljudi nego što bi bila da je tiskana u tradicionalnom obliku. U radu knjige sudjelovali su sljedeći učenici: Andrea Lukanović, Glorija Suton, Marko Milec, Nikola Mijalica, Roberta Božac, Raquella Grbavčić, Leo Kocijan, Antonio Žgomba, Katja Radolović, Paola Račić, Laura Nađ, Nicol Andrić, Ivan Slijepčević i Marko Beljan.  (knjižničarka)


[OPŠIRNIJE]Druženje s korisnicima Doma za starije i nemoćne "Alfredo Štiglić"
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 22. 10. 2013. 10:28

Dane kruha i Dane zahvalnosti za plodove zemlje zaokružili smo raspjevanim i ugodnim druženjem s korisnicima Doma za starije i nemoćne  "Alfredo Štiglić". Voditeljica KUD-a "Val", učiteljica Tanja Uležić, pripremila je s učenicima  i njihovim učiteljicama razigran i bogat program. Korisnici Doma uživali su u izvedbama solističke grupe, zbora, orkestra, vrsnih recitatora i glumaca te su učenike i učiteljice nagradili velikim pljeskom. Slijedila je razmjena poklona te zajedničko druženje uz svježe kolače naših kuharica Ljiljane i Merise. U programu su sudjelovale i učiteljice Vesna Vretenar, Ljiljana Tončinić, Rozana Cerin, Đeni Rojnić, Sandra Smoljan, Snježana Lalić i Štefica Martinić sa svojim vrijednim i talentiranim učenicima. (knjižničarka)

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Samo za Vas ....od Čitateljskog kluba
Branka Sironić / datum: 14. 10. 2013. 11:32

10 PRAVA ČITATELJA

1. Pravo da ne čitamo.
2. Pravo da preskačemo stranice.
3. Pravo da ne dovršimo knjigu.
4. Pravo da ponovno čitamo.
5. Pravo da čitamo bilo što.
  6. Pravo na zanos.
7. Pravo da čitamo bilo gdje.
   8. Pravo da pabirčimo*.
                                         9. Pravo da čitamo naglas.
                                          10. Pravo na šutnju.

                                        Daniel Pennac u knjizi "Od korica do korica"

                                ( *pabirčiti- skupljati tuđe izreke)


[OPŠIRNIJE]Likovna radionica u Domu za starije osobe Vila Maria
Branka Sironić / datum: 11. 10. 2013. 13:19

Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja učenice Ania Išić, 6.a, Tia Lena Hinić, 6.a i Monika Smoljan 7.a zajedno s učiteljicom likovne kulture Rosanom Zupičić sudjelovale su na radionici „Školarci slikom do Vile Marije“. Učenice su slikale u tehnici tempere na temu „Morsko dno“. Radovi koji su nastali na radionici bit će uokvireni i postavljeni na stubište  kako bi uljepšali interijer korisnika Doma. (učiteljica likovne kulture Rosana Zupičić)


[OPŠIRNIJE]Izvannastavne aktivnosti u našoj školi
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ Katja Radolović / datum: 10. 10. 2013. 11:19

Osnovna škola Monte Zaro ima dugačak popis izvannastavnih aktivnosti, njih čak 30. Zajedno s ostalim učenicima Novinarske grupe istražila sam koje su to. Aktivnosti ima za svakoga – za umjetničke duše, za one koje više zanima sport, ili pak za one kojima ide geografija i žele ići na natjecanje.

Put kroz izvannastavne aktivnosti, 3, 2, 1, sad! Izvannastavne_aktivnosti_u_OS_Monte_Zaro.pdf


[OPŠIRNIJE]Posjet Web novinara redakciji Glasa Istre
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 9. 10. 2013. 11:01

U petak, 4.10.2013. godine, posjetili smo redakciju Glasa Istre. Dočekala nas je novinarka i urednica tjednog priloga Ružmarin Vanesa Begić koja nas je vodila kroz kako nam je i sama rekla "srce redakcije".  Upoznali smo se s načinom pisanja vijesti i uređivanja tekstova. Pozdravili smo se s prisutnim novinarima koji su nas veselo i srdačno dočekali.  Hvala im na ugodnom druženju i Vanesi na vodstvu.  (Minja Arsić, Ana-Marija Grgić, Mateo Kajasa, Nina Pršo, 5.a)

Zanimljivosti: Vijesti  veće od 30 redaka imaju nadnaslov. One vijesti koje znaju biti jako dugačke imaju i međunaslov. Za grafičke urednike naslov se piše crveno, a podnaslov plavo. Novine se šalju u Rijeku na tiskanje. (Maja Milošev, 5.b)


[OPŠIRNIJE]Rad vjeronaučne skupine
Branka Sironić / datum: 4. 10. 2013. 13:59

Kreativan rad povodom proglašenja blaženim Miroslava Bulešića, istarskog svećenika, 28.9.2013. godine u pulskoj Areni izradile su učenice vjeronaučne skupine (Nicole Zelenović, Monika Smoljan, Raquella Grbavčić). (Paola Batel, učiteljica vjeronauka)

 


[OPŠIRNIJE]Kako izraditi e-knjigu ili e-časopis?
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 1. 10. 2013. 08:56
Dana, 30. rujna 2013.god, učenici izvannastavne aktivnosti "Kreativno pisanje" s učiteljem Vladimirom Papićem i učenici Web tima s knjižničarkom Dragicom Pršo saznali su kako samostalno izraditi e-knjigu ili e-časopis. Dinka Juričić održala je vrlo zanimljivu radionicu na tu temu.Učenici su bili vrlo iznenađeni o tome što sve mogu napraviti besplatno na internetu, te su bili vrlo aktivni na radionici. Nadamo se da će učenici iskoristiti znanje koje im je prenijela gđa. Dinka te da će izraditi puno novih e-knjiga i e-časopisa punih zanimljivih pričica i vijesti iz kojih ćemo sigurno izvući neke pouke. Gđa. Dinka je također na kraju radionice podijelila poklone učenicima. Učenici su se na to iznenadili te zahvalili pljeskom. (Gabrijela Janjić, 7.b)

[OPŠIRNIJE]E-knjiga učenika izvannastavne aktivnosti "Kreativno pisanje"
Branka Sironić / datum: 3. 6. 2013. 21:05

Predstavljamo Vam e-knjigu s literarnim radovima nastalim na izvannastavnoj aktivnosti "Kreativno pisanje". Učenici 5.b, 6.a i 7.b razreda pisali su tijekom školske godine priče na različite teme pri tome miješajući elemente različitih žanrova u maniri  iskusnih spisatelja. Uspjeli su pokazati svu snagu kreativnosti i originalnosti  svojstvenu samo mladom neopterećenom umu, a rezultat je pred vama... http://issuu.com/dinka.juricic/docs/monte_zaro

(Vladmir Papić, prof. HJ i POV)


[OPŠIRNIJE]Projekt „Školarci slikom do Vile Marije“
Zlatko Lasek / datum: 21. 5. 2013. 09:06

Povodom Međunarodnog dana obitelji, 20.5., održana je likovna radionica na temu „Proljeće" u Domu za odrasle osobe Vila Marija. Na radionici su sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola, a iz naše škole prisustvovale su učenice Ania Išić (5.a) i Sanela Hasanbegović (8.b) s učiteljicom likovne kulture Rosanom Zupičić.

Učenice su radile u tehnici mozaika lijepeći morske oblutke na površinu zida. Kao motiv izradile su neobično stablo, a slike možete pogledati u prilogu. (učiteljica Rosana Zupičić)

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava povjesničara i novinara
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 20. 5. 2013. 13:39

Vrijedni učenici Web tima, Novinarske grupe i dodatne iz povijesti ovaj su četvrtak i petak proveli na zanimljivom izletu. U četvrtak su bili na Krku, u franjevačkom samostanu na otoku Košljunu, u posjetu crkvici svete Lucije u Jurandvoru, u malom gradiću Krku, te na Cresu. Naučili su mnogo o povijesti samostana na Košljunu, pronalaženju Baščanske ploče, i još mnogo zanimljivosti. Navečer je u hotelu na Cresu prevladavala zanimljiva atmosfera, no naši su učenici skupili dovoljno energije za drugi, uzbudljivi dan izleta – razgledavanje Malog i Velog Lošinja, i razgledavanje Cresa, no samo kroz kišom smočeni prozor autobusa.

Nakon odgledane zanimljive prezentacije o dupinima u "Plavom svijetu" u Velom Lošinju, učenici su jednog i usvojili! Mogu se pohvaliti da su usvojitelji ženke Tac, koju vrijedni ljudi i volonteri iz Plavog svijeta prate od 1995. Na kraju, završili su svoje putovanje prelaskom iz Porozine u Brestovu trajektom, te autobusom natrag u Pulu. (Katja Radolović, 6.a)


[OPŠIRNIJE]Obavijest Web tima i Novinarske grupe
Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 26. 10. 2012. 13:44

Vaše vijesti za web škole možete donositi utorkom 7. sat, a za digitalni školski list srijedom 7. sat u školsku knjižnicu. Očekuju vas Nina, Deborah, Gabrijela, Lucija, Lucia, Paola, Katarina, Marina, Matea, Matija, Nicol i Katja. ( Web tim)


[OPŠIRNIJE]Festival Crvenog križa " Zacrvenimo se"
Zlatko Lasek Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ / datum: 11. 5. 2012. 13:30
Učenici 4.b

U petak, 11.svibnja, na Portarati održan je Festival Crvenog križa " Zacrvenimo se" povodom obilježavanja Tjedna Crvenog križa i obljetnice rođenja Henrya Dunanta, pokretača ideje o Crvenom križu.  Sudjelovali su učenici osnovnih škola, Škole za odgoj i obrazovanje Pula, dnevnog Centra za terapiju i rehabilitaciju Pula te djeca iz vrtića. Prolaznici su imali priliku slušati i vidjeti razne plesne i glazbene točke, ali i recitacija ... Među učenicima koji su nastupali bili su i naši učenici iz 4.b razreda koji su još jednom podijelili s građanima njihovu pjesmu " Nek' svud ljubav sja" na hrvatskom znakovnom jeziku predvođeni učiteljicom Irenom Radolović i asistenticom Vedranom Radić. Društvo su im pravili solistička grupa KUD-a " Val" pjesmom na tanko i na debelo " Puna je Pula" s učiteljicom Tanjom Uležić pod budnim okom voditelja Mladeži Crvenog križa škole, učitelja prirode i biologije Alena Crnkovića.  (fotografije Lucija Pranjković, tekst Gabrijela Janjić, 5.b)

Zahvaljujemo se majci Marka Banovića V.b što je snimila i dostavila nam fotografije koje možete pogledati u Foto galeriji.
 


[OPŠIRNIJE]RSS


Slobodne aktivnosti

Naziv aktivnosti ili grupe

 

Imena učitelja

 

Mali zbor  (I.-III.)

Tanja Uležić, učit. GK

Zbor (IV.-VIII.)-troglasno

Tanja Uležić

Orkestar

Tanja Uležić

Roženice

Tanja Uležić

Eko kreativna radionica

Jolanda Sanković, učit.RN

Eko vezilje – lijepa riječ

Biserka Butorac, učit.RN

Mladež Crvenog križa

Alen Crnković, učit. PR-BIO

Echo schools patrola – prijevodi

Mirjana Ajhorn, učit. EJ

Prevoditeljska grupa – TJ

Karla Virgilio, učit. HJ i TJ

Nogomet, šah

Lori Bogdan, učit. TZK

Literarno – recitatorska

Snježana Lalić, učit. HJ

Vjeronaučna grupa

Cinzia Steffe Pašalić, učit. VJ

Web novinari

Dragica Pršo, knjižničarka

Dramsko-recitatorska radionica

Vesna Vretenar, učit.RN

Literarno-scenska grupa

Gordana Ružić Stanojević, učit.RN

Matematička grupa-priprema za natjecanja

Radmila Trbović, učit. MAT

Web tim na EJ

Nenad Stojković, učit. EJ

Održavanje akvarija

Natalija Zoričić, učit. PR

Mladi tehničari

Ivan Iskra, učit. TK

Vršnjaci pomagači

Saša Jureša, pedagog

Kreativno pisanje

Vladimir Papić, učit. HJ i POV

Matematička grupa-priprema za natjecanje

Salko Noćajević, učit. MAT

Mladi kemičari

Ester Richter-Kontošić, učit. KEM

Geografi- priprema za natjecanje

Christian Bašić, učit. GEO

Likovni projekti

Rosana Zupičić, učit. LK

Mali eko stvaratelji

Ljiljana Tončinić, učit.RN

Održavanje kamenjare i maslinika

Irena Radolović, učit. RN

Plesno-scensko-literarna

Đeni Rojnić, učit.RN

Ekologija-stvaralaštvo-dječja prava

Rozana Cerin, učit.RN

Povijesna grupa

Valentina Miletović Anić, učit. POV

 
preskoči na navigaciju