preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Tražilica


Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 10. 2010.

Ukupno: 920464
Ovaj mjesec: 2698
Ovaj tjedan: 21
Danas: 21
Finalisti
Dokumenti
Zakon
Lista linkova je prazna
Korisni linkovi

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta 

Usluge koje pruža CARNet dostupne su uz primjenu
elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr kojeg možete dobiti u tajništvu škole.

 

 

 

Srce: Centar za e-učenje

 

 

 

 

 

Školska pravila

  • Prihvaćam druge u igru i pomažem im.
  • Pristojno komuniciram i o drugima govorim samo dobro.
  • Sukobe rješavam razgovorom i prijavljujem svako nasilje.
  • Poštujem različitosti i tuđe stvari.

Vrijednosti: prijateljstvo, pristojnost, ravnopravnost i poštovanje 

(Vijeće učenika)

 
Vrijeme
Na današnji dan

Kalendar

Kalendar događanja, blagdana, obljetnica

Zvjezdani kutak

Igre online

Carnet vijesti
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
25.09.2017. 09:39
Učitelji uključeni u projekt ATS2020 prezentirali svoja postignuća
U petak, 22. rujna 2017. godine u Zagrebu održana je prezentacija rezultata pokusne primjene modela projekta ATS2020 ( Assesment of Transversal Skills 2020 ).

22.09.2017. 09:29
Webinar: The Complete Beginner’s Guide to Interactive Student Notebooks
U četvrtak, 28. rujna 2017. godine od 19 do 20 sati Hrvatsko udruženje profesora engleskog u suradnji s CARNetom održat će webinar pod nazivom The Complete Beginner’s Guide to Interactive Student Notebooks. Webinar je prvenstveno namijenjen učiteljima i nastavnicima engleskog jezika, ali i učiteljima i nastavnicima drugih predmeta koji bi htjeli promijeniti praksu korištenja uobičajenih bilježnica u svojoj nastavi.

21.09.2017. 13:47
CARNet potpisao ugovor za izradu 72 e-lektire
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet u sklopu nacionalnog pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ potpisala je Ugovor o nabavi usluge izrade 72 e-lektire. Ugovor je potpisan s dobavljačem Bulaja naklada d.o.o., a potpisali su ga ravnatelj CARNeta Goran Kezunović i direktor Bulaja naklade d.o.o. Zvonimir Bulaja. 

15.09.2017. 13:39
Razvoj generičkih kompetencija učenika u projektu ATS2020
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet poziva sve zainteresirane na prezentaciju pokusne primjene modela projekta ATS2020 (Assesment of Transversal Skills 2020), koja će se održati u petak 22. rujna 2017. godine u prostorijama CARNeta, Josipa Marohnića 5, Zagreb. 

12.09.2017. 15:11
GrowCERT: projekt CARNetovog Nacionalnog CERT-a
S ciljem jačanja kapaciteta Nacionalnog CERT-a i poboljšanja suradnje na nacionalnoj i europskoj razini CARNet je pokrenuo projekt pod nazivom  GrowCERT . Projekt u vrijednosti od gotovo 985 000 eura sufinanciran je sredstvima Europske komisije putem Instrumenta za povezivanje Europe (CEF - Connecting Europe Facility).

Vijesti

Rad našeg prvašića među najuspješnijim radovima

Bartol Ćatić, 1.a

Sedmu godinu zaredom Hrvatska pošta i Agencija za odgoj i obrazovanje proveli su natječaj za odabir likovnog rješenja novogodišnje marke pod sloganom: "Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu!" I ove su se godine natjecali učenici naše škole, pod mentorstvom učiteljica razredne nastave i učiteljice likovne kulture Rosane Zupičić. Tema natječaja, odnosno zadani likovni motiv bila je novogodišnja čestitka. Imena autora trideset likovno najuspješnijih radova, uključujući i rad našeg učenika 1.a razreda,  Bartola Ćatića, možete pogledati ovdje.

Čestitamo Bartolu i njegovoj mentorici Gordani Ružić Stanojević na velikom uspjehu jer je njegov rad izabran među 30 najboljih između njih 960. (ravnateljica)

  :: opširnije :: 


objavio: Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ  datum: 9. 12. 2013. 11:59

Nagrada za Nacionalni kviz za poticanje čitanja

knjižničarka Dragica, nagrađeni Mateo, razrednica Radmila, ravnateljica Branka

Još jednom čestitamo učeniku 5.a razreda, aktivnom članu Čitateljskog kluba školske knjižnice, Mateu Kajasi, na pobjedi u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja kojeg je ispunio u školskoj knjižnici. Za nagradu je dobio željenu knjigu "Gregov dnevnik: ljetna žega". Tko je rekao da se čitanjem ne dobivaju nagrade? (ravnateljica)

  :: opširnije :: 


objavio: Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ  datum: 11. 11. 2013. 09:59

Pohvalnice za njihove prve slikovnice

Četvrtašica Mihaela Benčić i petašica Nina Pršo razveselile su se pohvalnicama Centra za neohumanističke studije koje su im poslane za uložen kreativni trud i rad u izradi slikovnica na natječaju: Moja prva slikovnica u prošloj školskoj godini. Svake godine naši učenici uz mentorstvo knjižničarke Dragice Pršo izrađuju slikovnice (pišu priču i oslikavaju je) za natječaj. I ovogodišnjim autorima slikovnica želimo uspjeh na natječaju. (ravnateljica)

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 30. 10. 2013. 22:25

Nagrađeni radovi na natječaju Julesa Verna

Povodom obilježavanja Dana Julesa Vernea u Pazinu Društvo Naša djeca Pazin organiziralo je likovni natječaj za učenike i učitelje osnovnih škola Istarske županije. Tema natječaja je bio prikaz vozila budućnosti ili prošlosti koje bi vodilo na nove avanture površinom Zemlje, atmosferom, ili njenom unutrašnjosti.

Na natječaj su pristigla 182 rada, a nakon pregleda svih radova nagrađeno je 18 učenika  među njima i dva naša . U kategoriji od 1. - 4.  razeda Erik Grubišić iz I.b razreda s likovnim radom Stampoter i u kategoriji 5. i 6. razreda Ania Išić iz V.a razreda za likovni rad vozila koje je nazvala Vodo kokolet. Mentorica učenicima je učiteljica likovne kulture Rosana Zupičić. Radovi će biti tiskani na majice povodom Dana Julesa Verna krajem lipnja. Nagrađeni učenici dobit će uz majicu i prigodne darove.Čestitamo.(ravnateljica)

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 6. 6. 2013. 08:21

Natječaj "Moja prva knjiga"-podsjetnik

Devetu godinu za redom otvoren je natječaj „Moja prva knjiga” - državni natječaj za sve učenike osnovnih škola kojeg pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta organizira Centar za neohumanističke studije iz Karlovca. Natječaj se sastoji u pisanju i ilustriranju vlastite priče, a glavna nagrada je tiskanje nagrađenih knjiga. Svrha natječaja je poticanje mašte, kreativnosti i svijesti o pravima djece i mladih, razvoj likovno-literarnih vještina, odgovornosti za okoliš i zajednicu. Natječaj je otvoren do 31. ožujka 2013. godine, a samo jedna osoba smije biti autor teksta i slika. Za početak je dovoljno da imate kratku, zanimljivu i originalnu priču, a zatim dođite po savjet i pomoć u školsku knjižnicu kako se ne bi obeshrabrili. Pišite priču, maštajte – i vidimo se u školskoj knjižnici! (knjižničarka Dragica Pršo)

Brošura natječaja 2013.  Plakat natječaja 2013.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ  datum: 18. 3. 2013. 17:00

Nacionalni kviz za poticanje čitanja

Nacionalni kviz za poticanje čitanja on-line povodom Mjeseca hrvatske knjige provodi se u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske. Tema kviza u 2017. godini je Čitanje ne dolazi u pitanje. 

Nakon što pročitate tri knjige koje su potrebne za ispunjavanje kviza, ispunite ON-LINE UPITNIK i ON-LINE PLAKAT, a za više informacija dođite do školske knjižnice.   (knjižničarka mentorica Dragica Pršo)

                              

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 15. 9. 2017. 08:03

Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu!

Natječaj Hrvatske pošte za novogodišnju marku

Tema: Novogodišnja čestitka

Nagrada: prijenosno računalo i pisač

do 15.10.2013.

Za više informacija obratite se vašim učiteljicama od 1. - 4. razreda, učiteljici likovne kulture Rosani Zupičić ili knjižničarki Dragici Pršo.

Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu - brošura (pdf 2 Mb)

  :: opširnije :: 


objavio: Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ  datum: 4. 9. 2013. 13:07

26. LOVRAKOVI DANI KULTURE Vijest ima dokument u privitku

Od Osnovne škole Mate Lovraka iz Velikog Grđevca,  organiziratora 26. Lovrakovih dana kulture, zaprimili smo obavijest koja nas je razveselila. Članovi Prosudbenog povjerenstva za pristigle novinarske ostvaraje na natječaj nagradili su OŠ Monte Zaro Pula za najbolju selekciju novinarskih ostvaraja poslanih na natječaj. Pojedinačno je nagrađena Gabrijela Janjić učenica VI.b razreda za novinarski rad: Obitelj je prva škola ljubavi. Čestitamo Gabrijeli i mentorici i voditeljici novinarske grupe Dragici Pršo na postignutim rezultatima. (ravnateljica)

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 22. 5. 2013. 10:22

Andrea Lukanović nagrađena na natjecanju "Europa u školi"

U četvrtak, 9.5.2013. u Europskom domu u Zagrebu, organizirana je svečanost uručenja nagrada natjecanja "Europa u školi". Učenica V. b razreda, OŠ Monte Zaro, Andrea Lukanović je prisustvovala dodjeli nagrada u pratnji mentora Vladimira Papića. Andrein literarni rad "Misterij u Francuskoj"  nagrađen je u kategoriji učenika od V. do VIII. razreda na temu "Jučer mi je stiglo pismo prijatelja koji živi u Europskoj uniji". 

(ravnateljica)

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 12. 5. 2013. 18:28

Andrea Lukanović nagrađena za literarni rad

Europski dom u Zagrebu je, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, 19. put zaredom organizirao Natjecanje za učenike i mladež Europa u školi na razini Republike Hrvatske . Andrea Lukanović nagrađena je za literarni rad na temu Jučer mi je stiglo pismo prijatelja/ice koja živi u EU!

Čestitamo njoj, ali i njezinom učitelju hrvatskog jezika Vladimiru Papiću. Svečanost uručenja nagrade održat će se povodom Dana Europe u četvrtak, 9.svibnja 2013. u Europskom domu u Zagrebu. (ravnateljica)

P.S. Njezinu nagrađenu priču "Misterij u Francuskoj" možete pročitati u Podlistku Digitalnog školskog lista.

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 24. 4. 2013. 08:52

Pohvaljen likovni rad Katarine Vujičić

Osnovna škola Primošten sedmu godinu zaredom organizirala je natječaj naziva : Poj riči materinske.  I ove godine smo sudjelovali s literarnim i likovnim radovima koji će biti objavljeni u publikaciji natječaja. Čestitamo Katarini Vujičić, učenici VI.b razreda, na pohvaljenom likovnom radu, ali i njenoj mentorici Rosani Zupičić, učiteljici likovne kulture. Učenica je pohvaljena za minijaturu koju je nacrtala flomasterima. (ravnateljica)

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 22. 2. 2013. 16:34

Europa u školi 2013.

Europski dom Zagreb u školskoj godini 2012./2013. 19. put organizira Natjecanje Europa u školi na razini Republike Hrvatske uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Europska komisija proglasila je 2013. Europskom godinom građanstva. Cilj je pronaći zajedničke projekte za mlade i starije osobe u kojima će zajedno planirati održivi razvoj okoliša i budućnost planeta. Krajnji rok za prijavu radova na županijska natjecanja  je do 1. ožujka 2013., a više o detaljima natjecanja pročitajte u prilogu.  Svečanost dodjele nagrada kao i svake godine bit će upriličena u Europskom domu Zagreb u sklopu proslave Dana Europe – 9. svibnja.
  :: opširnije :: 


objavio: Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ  datum: 5. 12. 2012. 12:48

Pobjednice Nacionalnog kviza za poticanje čitanja

On line upitnikPovodom Mjeseca hrvatske knjige održan je Nacionalni kviz za poticanje čitanja u školskim i narodnim knjižnicama. Učenica 6.b razreda Gabrijela Janjić pobjedila je u našoj školskoj knjižnici, a Paola Stehlik  u Gradskoj knjižnici- Dječjoj knjižnici u Radićevoj ulici. Čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali na kvizu, a pogotovo Gabrijeli i Paoli jer su "rasturile" u dvije knjižnice. (ponosna knjižničarka)

Popis pobjednika  u školskim i narodnim knjižnicama (izvan Zagreba)

  :: opširnije :: 


objavio: Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ  datum: 5. 11. 2012. 13:11

Natječaj "Poj riči materinske"

OŠ Primošten poziva sve učenike osnovnih škola na sudjelovanje u likovno-literarnom natječaju. Literarni rad mora biti napisan u obliku pjesme na lokalnom govoru ili hrvatskom jeziku. U kategoriji likovnog rada dodijeljena je tema "Ex libris"   (znak vlasništva na knjizi, obično na unutarnjoj strani korica ili naslovnoj stranici; rađen rukom, otisnut žigom ili umnožen na posebnom listu kao naljepnica, sadrži ime ili inicijale vlasnika, ukras ili grb ).

Rok prijave je 20.siječnja 2013. godine

Za više informacija  obratite se knjižničarki Dragici Pršo, učiteljici likovne kulture Rosani Zupičić ili pogledajte web stranicu organizatora natječaja: http://os-primosten.skole.hr/poj_rici_materinske

  :: opširnije :: 


objavio: Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ  datum: 31. 10. 2012. 13:56

Marku Banoviću treća nagrada natječaja "Dan Uljanika"

Čestitamo Marku Banoviću iz 6.b i njegovoj mentorici Snježani Lalić, profesorici hrvatskog jezika na zasluženom 3. mjestu na natječaju Atletske utrke "Dan Uljanika".

Pod opširnije pročitajte duhovit nagrađen tekst napisan na čakavskom narječju. (ravnateljica)

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 18. 10. 2012. 07:17

Natječaj Državne uprave za zaštitu i spašavanje

Državna uprava za zaštitu i spašavanje objavljuje NATJEČAJ za izradu likovnih, literarnih i video/foto radova djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim potrebama, na temu katastrofa i snaga zaštite i spašavanja. Više pogledajte na službenim web stranicama DUZS-a. Rok je 8.02.2013. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ  datum: 1. 10. 2012. 08:05

Literarno-likovni natječaj "Dan Uljanika 2012"

Organizacijski odbor utrke "Dan Uljanika 2012" raspisuje Natječaj za najbolji literarni i likovni rad na temu Atletska utrka "Dan Uljanika 2012".

Rok je 10.10.2012.

Za više informacija možete se obratiti učiteljici likovne kulture Rosani Zupičić, učiteljima hrvatskog jezika Snježani Lalić i Vladimiru Papiću te učiteljicama od 1. - 4. razreda. (knjižničarka)

  :: opširnije :: 


objavio: Dragica PRŠO ŠIPTARIĆ  datum: 24. 9. 2012. 13:26

EKO - FOTKA 2014.

Osnovna škola Ferdinandovac iz Koprivničko križevačke županije i ove je godine organizirala natječaj za EKO - FOTKU 2014. Voditeljica novinarske grupe i web tima knjižničarka Dragica Pršo motivirala je učenike škole da fotografiraju prirodu i pohvalu je na natječaju dobila učenica V.b razreda Iris Krelja za fotografiju koju je nazvala Cvijet u plastici. Na izložbi fotografija koja će biti otvorena, 5. lipnja 2014. u OŠ Ferdinandovac uz pohvaljenu fotografiju naše Iris bit će izložene i fotografije Nine Pršo, V.a, Matije Miloševa i Laure Nađ iz VII.a razreda te Nine Brajković i Lucie Ugrčić iz VII.b razreda. Fotografije naših učenika možete vidjeti na facebooku Knjižnice OŠ Monte Zaro Pula. (ravnateljica)

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Sironić  datum: 16. 5. 2014. 14:28

Svečana dodjela nagrada na natjecanju "Europa u školi"

U ponedjeljak, 5. svibnja 2014. godine učiteljica likovne kulture Rosana Zupičić otputovala je u Zagreb s nagrađenom učenicom Aniom Išić, VI.a razred na svečanu dodjelu nagrada natjecanja "Europa u školi" u Europski dom Zagreb. Svečani program, dodjela nagrada i lijepa šetnja Zagrebom ostat će u sjećanju. (učiteljica likovne kulture Rosana Zupičić)

  :: opširnije :: 


objavio: Zlatko Lasek  datum: 6. 5. 2014. 11:51
» Arhiva naših vijesti    
 


"Zaro"

Digitalni školski list "Zaro"

 

 

 

 

http://zaro.com.hr

YouTube kanal OŠ Monte Zaro Pula


Upisi u srednju

Sigurniji internet

Prijavi MUP-u nekulturno ponašanje na Intenetu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Obrazovne igre:
Zaštita osobnih podatakahttp://bit.ly/igra1
Sigurnost na društvenim mrežamahttp://bit.ly/igra2
Zamke elektroničke pošte: http://bit.ly/igra3

 


Katalog knjižnice

Dobro došli u katalog školske knjižnice!

Pretražite cjelokupni fond knjižnice i dođite do željene knjige.

 

 

 

 

 

I na Facebook stranicu školske knjižnice!
   


 

 


Najbolje iz školskog lista

E-knjige

           

 

  


Lente vremena

Autorska prava

Izjava o autorskim pravima 

Sadržaj web stranice http://www.os-mzaro-pu.skole.hr/ vlasništvo je OŠ Monte Zaro Pula. Nije dozvoljeno objavljivati sadržaje s web stranice na drugim mjestima ako o tome nije obaviještena Škola. Zlouporaba sadržaja web stranice bit će prijavljena nadležnim službama.

Web stranica  sadrži i podatke te poveznice na neke druge web stranice iz područja odgoja i obrazovanja. Sadržaji tih web stranica nisu vlasništvo OŠ Monte Zaro Pula i Škola nije odgovorna za njihovo uređivanje. (Web tim)


Čitateljski klub

10 PRAVA ČITATELJA

1. Pravo da ne čitamo.
2. Pravo da preskačemo stranice.
3. Pravo da ne dovršimo knjigu.
4. Pravo da ponovno čitamo.
5. Pravo da čitamo bilo što.
6. Pravo na zanos.
7. Pravo da čitamo bilo gdje.
 8. Pravo da pabirčimo*.
 9. Pravo da čitamo naglas.
 10. Pravo na šutnju.

Daniel Pennac u knjizi "Od korica do korica"

 (*pabirčiti- skupljati tuđe izreke)


Razmjena znanja

Nastavni materijali
preskoči na navigaciju